🚖 En lagom-måndag...🌞

Det blev en härlig måndag i vanlig ordning, att jag vaknade till solens fantastiska uppgång gjorde inte heller denna dag sämre. Jag hade en del mentala förberedelser innan jag satte mig i sätet och njöt resa på torra vägar till jobbet. Det var kick-down priser på bensinen idag också, jag betalade endast 11:69, vilket betyder att man kan göra en och en annan extra kick-down (vilket drar en extra liter 😍) utan att man blir ruinerad...
 
Väl framme så fanns det förstås inga parkeringar. Gav tillslut upp och åkte och ställde mig på en parkering i närheten men som är tre ggr så dyr. Hm, ja, tid är verkligen pengar ibland. Men jag fick på så sätt en behaglig förmiddag och morgon. Nu var klockan ännu bara halv ett när jag klev in på rummet och dagens skörd av mail och annat kunde starta.
 
Hade ett härligt seminarium med termin 6 på förskollärarutbildningen. Många intressanta diskussioner och exempel. Vi delade också många skratt och jag kämpade på med att lära mig namnen på samtliga, kommer allt närmare nu.
 
Jag gjorde "klart" vårens sista kurs för min del också. Det kändes ju kanon. Kunde på något sätt lägga undan den skrivna planeringen för våren. All förberedelse och organisation för vårterminen är i princip i mål, nu är det "bara" mina föreläsningar och seminarier kvar. Men de har jag ju i kroppen så det är inget som behöver överarbetas. Jag ska dock under morgondagen förbereda min Interkulturella föreläsning på torsdag så den passar in i ämnet Pedagogiska tanketraditioner. Jag har en hel del hyss som jag tänkte att vi skulle hitta på. Det ser jag framemot.
 
Och apropå planering så blev det äntligen klart att det blir en "after-work-Lola-visning" den 1 april, kl. 16:00. Inbjudningar på väg! Är du intresserad - anmäl intresse till mig via mail!
 
Men innan dess har vi en massa annat kul, förhoppningsvis startar ett av mina bokprojekt under morgondagen, det blir ett härligt träningspass, vi välkomnar årets första vårmånad och under onsdagen står kollegiala möten och domarträff med Långhårig Collie i fokus.
 
Och under tiden ljusnare det alltmer, så lev väl, lev lagom-dagar...
 
Åker i strålande sol och lyckas fånga ett flygplan på bild på väg till jobbet även om rutan råkade vara lite smutsig...
 

Klockan är ganska precis sex och det är fortfarande hyfsat ljus ute... jag är strax hemma och det känns så skönt att få åka i ljus på morgonen och i ljus på kvällen...
 

🐕 Vårsol i spårskogen... 👣

En skön söndag i spårskogen har jag haft idag. Tillsammans med en massa duktiga hundar och mattar. Jag har haft fem Långhårig Collie, en Golden och en Sheltie. Så roligt med Collie nu också då jag planerar att utöka mitt rasregister med dem och på onsdag är det föreläsning i Stockholm av en duktig uppfödare av rasen, dessutom har jag bokat en passiv elevtjänstgöring på dem den sista april i Jönköping. Har jag lite tur kan jag få till en korning också i sommar. Tiden räcker inte riktigt till som jag skulle önska.
 
Nåväl, när CG åkte och handlade tog jag hundarna på en tur i vårsolen som värmde gott. När vi återvände hem igen kom första ekipaget. Och sen droppade de in vartefter och alla var samlade vid 11. Då blev det kaffe och macka och en massa trevligt prat. Till Zarhas stora glädje fick en av de fina Collierna komma in och busa med henne eller rättare sagt som hon fick härja lite med. Senare var de fyra och Zarha var alldeles lyrisk. Hon älskar verkligen andra hundar. Och vi skrattar också åt Zirhie som inte ens lyfter på huvudet när det kommer in en flock Collies och rumstrerar om. Underbara terriers.
 
Hursomhelst, ju mer jag lär känna rasen (Collie) desto mer sugen blir jag på att skaffa en sådan. Kanske blir det någon gång i framtiden, när jag har bättre tid och när jag inte precis ska hämta hem en Tekla.
 
Vi skulle avsluta kursen redan vid tre idag eftersom jag hade kursstart på nästa kurs vid fyra, men det överlappade eftersom vi drog ut på tiden på första kursen. De sista två spåren fick deltagarna gå själva, tur att de var bekanta både med skogen och spåren.
 
Kvällens introduktionskurs blev mycket trevlig och den kör vi ju utan hundar. Det blir presentation och mycket prat om hundar och ikväll om jakt också eftersom jakten är fokus i det nya upplägget av kursen. Superkul att det är en jägare med på den här kursen. Vi kan lära oss mycket av honom och han bjöd gärna på sina erfarenheter av både eftersök och jakt.
 
Nu kan vi lugnt luta oss tillbaka och ladda om inför sista dagen i februari och återigen kan jag konstatera att jag vänder mig om och undrar vart även denna månad tog vägen.
 
En skön vecka i lugnt tempo med många olika inslag väntar. Så lev väl, lev i spårskogen i vårsolen...
 
Hundarna och jag hann med en härlig promenad i den värmande vårsolen innan spårdagen började...
 

Vi undvek skogen idag eftersom jag visste att de skulle jaga, CG gjorde samma sak när han tog eftermiddagspromenaden...
 

Förberedelse inför spårgång...
 

💜 Tillbaks till föreningslivet... 💜

Imorse hade jag fin sovmorgon ända till åtta. Kände mig riktigt utvilad och pigg och solen utanför fönstret gjorde inte morgonhumöret sämre. Jag började faktiskt dagen med att förbereda viltspårkursen imorgon. Det är en heldagskurs och materialet till del 1 räcker inte utan vi behöver lite mer än så. Det var det jag startade med redan på tåget hem igår kväll och som sagt, fortsatte med det imorse innan resan till årsmötet för Borderterriersällskapet stod på agendan.
 
CG åkte med terrierna till grannen som kan tänka sig att ta hand om dem när vi behöver. Idag var det inskolning och jag var lite fundersam på hur de skulle hantera luckan mellan boxen och rastplatsen, men CG hann inte ens ut ur byggnaden förrän smarta Zarha var ute i rastgården. Det hade gått jättebra så nu är vi absolut kunder och goda grannar där! Ett bevis på att vi börjar komma in i trakten är väl en fin kontakt med grannarna? Och apropå det så ringde jaktlaget och undrade om vi skulle ta en gemensam tur med hundarna, så gulligt! Men då var vi redan framme på årsmötet utanför Västerås.
 
Och som rubriken avslöjar var jag på förslag in i styrelsen och blev vald som suppleant. Tusen tack för förtroendet! 💜 Senare också som ledamot i jaktkommittén och viltspåransvarig. Det kändes verkligen roligt, en massa tankar kickade genast igång. Men jag hann inte riktigt fånga dem där och då. Men nästa gång jag sitter i mitt rullande, datorstyrda spa så ska jag reflektera kring det.
 
Logistiken blev perfekt idag. CG lämnade terrierna hos grannen, tog sedan sin bil till Håkan och Ulla och jag kom efter och hämtade upp både CG och Håkan för vidarefärd till årsmötet och Tuva fick förstås följa med, hon kan inte sitta i hundgård, det vet vi sen tidigare. Ulla åkte först av alla och tog deras bil till årsmötet, vilket betydde att Håkan och CG kunde ta den hem igen medan Ulla och jag först avklarade det konstituerande mötet innan vi kunde njuta BMW hem. Och prata bara vi två, det var så mysigt och längesedan, värt halva dagen! 💜
 
Kvart över sju klev jag innanför dörren till hundarnas stora glädje 😄
 
Det var många kända ansikten på årsmötet, människor som man inte träffar så ofta. Det blir särskilt trevligt. Är halva nöjet kan jag tycka.
 
Men nu laddar vi om, härliga dagar i rasande fart mot våren.
 
Välbekanta personer, Håkan som ordförande och Åsa som dagens sekreterare. Och jag satt på första parkett...
 

Så kom en liten hälsning från Harvey idag också... vi grattar husse på födelsedagen idag!
 

Njuter lördagskväll... Harvey är nöjd efter dagens äventyr...