☀ Så blev det äntligen lite sol i Skuttunge... ☀

Och flera plusgrader. Det gillar vi verkligen. Nu närmar vi oss påsken med stormsteg och imorgon tar vi lite ledigt i förtid för påskstädning och pyntning inför årets finaste långhelg. Det blir ganska lugn i påsk för oss och det beror framför allt på att Stockholmsutställningen fått en drös med anmälningar så CG ska dit och hjälpa till att döma. Plus att flera raser fick flyttas runt så de planerade tjänstgöringarna fredag och söndag uteblir. Det betyder ledigt för mig i viss bemärkelse. 
 
Men morgondagen avbryts också av årets första anlagsprov som kommer imorgon. Det är ett riktigt vårtecken! Sen rullar allt igång. På  fredag kommer nästa och så kör vi första kursen nästa söndag och andra kursen nästa måndag. Äntligen utomhusaktiviteter igen.  
 
Och skärtorsdagen avslutas med en handledning i Gävle. Det blir en bra påsk i år. Bara fönstren som inte hinner bli putsade. 
 
Det blir inget mer idag. Nu laddar vi påsk!
 
Såna här fina dagar njuter både folk och fä i Skuttunge!

🙎 Mysmåndag 🙋

Idag blev det en mysmåndag. På alla sätt. Vi startade med att hämta Saaben från verkstaden. Nu var bromsarna fixade och den går som en klocka. Dessutom är sommartassarna på. Så nu får snön hålla sig borta helt enkelt. För denna gång. Sk-tväder har det varit i princip hela dagen, men jag har inte märkt så mycket av det. Det har snurrat på kan man lugnt säga. Det märks att jag börjar bli frisk igen eftersom hjärnan har gått på högvarv idag. Inte bara i texten (nej nästan inte alls i den faktiskt) utan mer vem vi ska para tikarna med, vilka tikar vi ska åka till England och para och vilka hanar i England vi vill använda. Men även när jag ska vara social och njuta vänner. Först ut blir Maria och Kristina i Gävle, sen blir det mer Gävle för vi ska avtacka en pensionär och så ska vi boka ytterligare en sväng i Gävle men med två kvinnor från ett helt annat sammanhang. Kalendern fylls på.
 
Sen måste det bara ordna sig på något sätt så att Karin och jag kan få rå om varann riktigt igen. Nu var det alldeles för länge sen! Det kräver faktiskt lite planering för att inte tappa bort varandra i denna stressiga värld med alla möjliga och omöjliga aktiviteter i kalendern! Och Tina och Gun vill jag träffa så fort det bara går!
 
Jag fick mail idag att jag får vidareutbilda mig på Sheltie. Specialklubben sa ja till min ansökan, så himla glad jag blev. Så jag skrev genast till en domarkollega som jag gillar lite extra och som föder upp rasen och frågade om han skulle döma dem i år, det skulle han tyvärr inte - inte i Sverige i alla fall, däremot blev jag hembjuden på middag och vin och klämning på en massa Shelties. Snacka om gilla! Det tackade jag naturligtvis genast ja till. CG är inte medbjuden 😃!
 
Men dagen toppas nog ändå av risgrynen Tobbe och Alex där moster var en sväng på seneftermiddagen. Oj, vad vi snackar nu, Alex och jag, mest han tror jag. Tobbe och jag var själva när Johanna skulle ha handledning. Vi åt yoghurt i hela ansiktet, i hela köket, på hela köksbordet, på delar av golvet och på delar av moster. Sen blev det blöjbyte och promenadmys i vagnen där han straxt somnade sött. Nåväl, bättre väder var det man kunde önska idag i övrigt inget.
 
Nu lever vi väl, nu lever vi måndagar igen...
 

Visst är de fantastiskt fina - Shelties.. Så glad att jag nu ska få in dem i mitt rasregister.
 
 

👍🐾 Bara vädret var tråkigt 💥😃

Annars var söndagen hoppfull och lovande men alldeles för tidig såklart!

Kroppsklockan är fortfarande gällande. Det är den minst en vecka till. Så till Arlanda och årets stämma för Svenska Grythundskkubben. Lika trevligt som brukligt. Omvald två år till som sekreterare. Men sen börjar jag nog bli för gammal i gården. Dags att ge plats till en ny generation. Modernisera kallas det för. 

Och så åter till de kära fyrbenta. Regnet vräker ner mellan varven snöblandat. Ingen vill gå ut. Vem kan säga nåt om det?

Nu har vi fått hem husse från England och lugnet är återställt. En Wallander i soffhörnet och en framställd sängplanering väntar. Allt gott.