☼ Så rinner dagarna i väg och juli 2012 är slut ☼

Klockan är strax 11 på kvällen och det lugnar ner sig i huset för både två- och fyrbenta vänner. Vi har haft en traditionell hunddag men också leta-möbler-dag. Hemma. Bland allt bråte. Som vi sparade sedan Näsviken. Från 250 kvadrat till 140. Kom hit ropar CG. Titta vad jag hittade - två slagbord. Ja men titta det var ju ett av dem jag letade häromdagen! Vips så har vi två! Köket färdigmöblerat ♥
 
Fotölj, lampa, vardagsrumsbord, trollbord, liten hylla, saltkar och pyssel. Lump. Som passar. Inspirerande och roligt!
 
Soffan fattas. Lite minus ännu mao.Leverans av extra hund som ska med till hälsingland, trevligt fika med U och A.
 
Packar, kläder, mat, hundmat, hundar, regnkläder, sängkläder, handdukar... och mer... två fulla bilar.
 
Framme i Borka. Halv åtta. Packa upp allt man packat in. Middag halv nio. Satt ute länge länge. En av årets finaste månader tar ju slut idag. Augusti bjuder annan tid, eftertänksamhet, mörker och reflektion. Och nu längtar jag till alla mörka augustikvällar på verandan i Borka.
 
Håll ut gott folk - snart stundar en ny sommar ♥
 
E, vi har fullbokat hela veckan, verkar helt galet. Men vi hade tänkt försöka hinna titta förbi. Men inte denna gång tyvärr. Men det ska väl inte dröja alltför länge innan vi får till det!
 
Dagens ros till Malin och Bosse som öppnar sina dörrar för kära Embla när hon behöver komma ifrån - guld värt! Hon kände sig hemma - det syntes lång väg! ♥
 
Gokväll vänner och bloggläsare!
 
Vacker julikväll i Borka.

♥ Nu far det blått omkring i Svea rike och i byarna kring Skuttunge ♥

Det är dagens bestående intryck. Jag är arg. Men det går fort över. Tack och lov. Grannens nya kattunge av bästa Ragdollras lever ännu. Den har varit hemma en vecka. Fint. Då lever den en vecka till eftersom vi åker norrut imorgon.
 
Tidiga mornar är inte min favorit men upp och skutta var det som gällde idag med eftersom Musses nya Göteborgsfamilj skulle komma tidigt för att få gott om tid att resa söderut. Så där stod vi på trappen och såg Musse fara iväg utan att vi riktigt hann med i svängarna. Nu ska de prova i två veckor och sen får vi se vad som händer. Alla tankar idag var hos Musse såklart.
 
Nu är det bara tjejerna och småpojkar hemma. Nu blir det säkert lugnare. Haha. Vid femdraget var både Zirhie och Raija över staketet och stack som små vesslor skällandes (om de skäller? vesslor alltså) iväg till skogs och en minut senare mot lilla tätorten Lundbo i Skuttunge ☺ Zirhie vek av mot vänster åt grannarnas håll och Raija fortsatte framåt mot kattungens håll. Aj. Aj.
 
Det slutade lyckligt med att bägge strax därpå var hemma igen. Raija på lina och Zirhie i tukt och förmaning på stolen bredvid matte ute! Men va f-n nu skulle det ju vara lugnt hemma i flocken. Där fick vi för att Musse åkte idag! Men det bästa är att Embla tuktade både Raija och Zirhie när de kom hem och sa att de minsann fick skärpa sig om de skulle bo kvar i hennes flock! Duktig Embla!
 
Så var vi till stan förstås en sväng på dan och handlade och åt lunch. Jag provkörde min fina Saab som står och väntar på mig i Uppsala. Jag såg den inte först och blev orolig att den var såld. Men se, där stod den ju och glänste. Har ni fått hjälp, säger en försäljare. Nej, men jag tänkte jag skulle köpa den här bilen när jag får lite pengar. Jaha, säger han. Får man provköra? Och visst det får man!
 
Nu ska vi till Borka imorgon och har en oerhört härlig vecka att se framemot. Först ska vi möblera klart stugan på onsdag och sen på kvällen kommer Gunnar och Marie och käkar med oss på boksläpparfesten på bryggan. På torsdag är vi bjudna till valpköpare på en ö utanför Bollnäs (en Ö utanför Bollnäs - var i hela fridens dar kan den tänkas vara?) där vi kommer att bli alldeles mysigt väl omhändertagna. Den gulliga valpköparen har förberett sig länge och väl.
 
Fredag, en snabbtur norrut till utställning i Östersund på lördag. Där ska Eddih visas för första gången och det ska bli så spännande. Hjalmar och Rakel är med förstås ♥
 
Så. Trots att det är slut på bästa sommartiden och allt härligt som följt med denna sommar så har vi så mycket mys kvar. Innan hösten kommer och toppar med alla färger. Och svamp.
 
Gokväll i stugorna ♥ Mer än så här blir det inte ikväll och Kristina - det var jag som vinkade ihärdigt i röda Saaben när du kom gående på gårdsplanen idag!
FinMusse - ska han börja skälla på Göteborgska tro? Vi önskar lycka till hos nya familjen.
 
 

☼ Får jag tretti ? ☼

Ja, det får du. Jag var med bästa Maggan på auktion idag. Vad trevligt. Ropade in både saltkar, trollbord, hylla och vardagsrumsbord. Allt under 300. Bra affär! Får jag trettio - ja, ropar jag och det är ropandet som är roligast.
 
Redan i fredags planerade jag för en auktionsdag i Österbybruk på fina Herrgården. Men gärna med sällskap tänkte jag och ringde Maggan, jodå, ska kolla med barnbarnen och de hängde på direkt. Så vi fick en riktigt trevlig eftermiddag och inte vet jag hur jag skulle burit allt till bilen om inte de hade varit med! ♥ Mysigt var det! Tack för att ni kom!
 
Ni förstår ju att jag hamnat i ett beroende! Eller kanske två?
 
Igår sträckläste jag "Till offer åt Molok", med Åsa Larsson, ja E sicken superbra bok. Hon står över de flesta svenska kvinnliga deckarförfattare tror jag. Vilket djup hon har i sina historier.
 
Förutom min existens via alla deckare så rycktes jag tillbaks till verkligheten i morse när valpköpare till lilla Yeah-Yeah dök upp. MIn favorit. Nu flyttade han. Också. Sen ringde de från Göteborg. Finns den vuxne hanen kvar. Tja. Tveksamt. Göteborg. Ska Musse flytta så långt bort? Hm. Efter ett par timmar ringer Göteborg igen. Nu är vi på väg! Oj, går det inte lite för fort det här?
 
Äntligen har livet givit lite tid åt att mingla omkring och njuta av lite loppis och auktioner, vänner och bekanta. Vem hade anat detta för ett år sedan eller två. Inte jag iaf.
 
Och sommaren biter sig fast i Skuttunge -  det gillar vi!
 

Fullt med folk, finväder och prylar i mängder. Auktion när den är som bäst! Tillsätt lite vänner och några inrop så har du den perfekta söndagen ☺♥
 

Och som sagt, sommaren hakar sig fast i Skuttungeskogarna - det gillar vi!
 
Detta är ett trollbord. Men inte det jag köpte in. Mitt är mycket finare. Men består av samma tre spännande ben, ett ja-ben, ett nej-ben och ett räkne-ben. Håll händerna på bordsskivan och fråga om din framtid ♥