☼ Sköna Söndag ☼

Trots allt. Trots träningsvärk i vedarmen. Lite städ, tvätt, disk. Massa promenader, ett medelpass, mer promenader och mörkret och lugnet sänker sig över Skuttunge.

Sen kommer ju första veckan i oktober runt hörnet. Den har med all säkerhet mycket spännande att bjuda på. Hoppas ni får en bra oktobervecka❤

Kram

 


Se vilken syn jag vaknade till imorse. Det är inte bara tvåbenta som har Sköna Söndag härhemma ♥

Här är bildbeviset - solen var verkligen framme på kvällningen. Se så fina färger hela naturen får ☼
Hösttid är vilotid. Vacker 30 september i Skuttunge. Nu har jag läst ut min Nesser, så om ni har några bra deckartips så får ni gärna lämna dem i kommentarsrutan ☺

♦ Var och en har sitt ♦

Det går förrunt, som en god vän brukar säga. Ett bra tag har vi vetat att våra bästa grannar ska flytta till stan i höst. Vi hade tänkt uppvakta med en blomma och tacka för dessa åtta trevliga år, men nu har de flyttat - redan. Ja, var och en har sitt. Vi löser det genom att åka till det nya stället om några veckor med en inflyttningsblomma istället. Då passar vi på att se hur de bor också. Det går ju alltid att ordna med allt.
 
 
Ett tag nu har det varit fanatiskt mycket skräppost och reklampost i min inkorg. Bland annat får jag titt som tätt specialpriser på Viking- och Siljakryssningar. Jag är väldigt tveeggad till kryssningar. Jag tycker egentligen inte om att åka båt och egentligen tycker jag det är fantastiskt trevligt att kryssa. Men. Det får inte vara höst för jag fixar inte gungningarna. Varenda minsta lilla gungning så tänker jag på Estonia. Men är det glittrande vindstilla hav i strålande sommarsol, ja då kan jag njuta av en kryssning. Så om ni ska överraska mig med något, köp inte biljetter till en höstkryssning!
 
 
Idag åkte veden in. Det tog några timmar. Med anledning av min nackskada vågar jag inte bära mer än 3-4 vedträn åt gången och det gick ju alldeles utmärkt! Synd att jag inte hade stegräknaren på. Jag har nog avverkat ett antal idag gissar jag. Vedboden är nu full och vintern kan komma. Härlig björkved dessutom som värmer så gött! ♥
 
 
Så var det en sväng in till ICA Maxi i Stenhagen för att handla sallad till kvällen och frukost. Och apropå ICA Maxi. I Uppsala har vi en rad fina mataffärer men det är bara en av dem som passar alla mina önskemål och det är ICA Maxi. När City Gross öppnade i Uppsala blev vi väldigt förtjusta i den affären. Men de hade inte min sockerfria sojamjölk, så jag skrev som önskemål (de bad kunderna att skriva önskemål om sortiment och annat på väg ut från kassorna) att de skulle ta hem den produkten. Men inget hände. Efter att jag skrivt önskemålet tre gånger bytte vi affär.
 
 
Igår upptäckte jag att Coop i Gränby tagit bort den sockerfria sojamjölken ur sortimentet. Hm. Det blir att sluta handla där. Det som ICA Maxi vinner på är 1) att de alltid har sockerfri sojamjölk 2) de har en fantastiskt fin salladsbar med tre rader istället för ICA Kvantums två 3) de säljer billiga tuggpinnar 100-pack 4) de har för det mesta CGs favorityoughurtsorter. Utav dessa fyra av våra önskemål har övriga affärer i stan oftast bara 1 eller 2 i sitt sortiment. Inte ens favoritaffären Torgkassen fixar mer än mitt första önskemål. Jaja, det är väl som det är med det. Var och en har väl sitt ♥☺
Så här såg det ut i tisdagskväll när veden kom!

Så här såg det ut idag på eftermiddagen efter att energin kom ☺

Och nu knäpper det mysigt i kakelugnen, som förresten sotades i torsdags och fick beröm för att den var i så fint skick!
 

♥ Catching Up ♥

Ingen trodde väl att dagen kunde ta slut så smidigt som bloggen lät påvisa igår? Nej då, det hände både det ena och andra. Till att börja med hade jag hittat några soffor på blocket som jag var intresserad av. Nu har vi bestämt oss för en blommig soffa och se där, tre stycken blommiga soffor hade kommit ut på blocket de tre senaste veckorna. Lite olika i färg och form men alla tre mycket passande Borka. En blev favorit förstås och den fanns i närheten och vi åkte och tittade. Vi provsatte oss och gjorde affär. 300 kronor! Nu får den stå kvar tills på fredag nästa vecka då vi åker upp till Borka. Vi svänger förbi med kärra och hämtar den då.  Det kändes jättebra.
 
Kvällen skulle sedan bli lugn tänkte vi men icke. Vart Zirhie har fått sitt stora självförtroende (läs ego) ifrån denna sommar kan man bara undra över. Vi som var så säkra på att det skulle bli lugnt när Musse flyttade - icke. Nu är det två nya blådårar som rymmer och i mörkret dessutom. Zirhie som alltid varit mörkrädd. När CG skulle ropa in henne vid niodraget igår då var hon borta. Ute i den kolsvarta skogen. Inte ett ljud hördes. Men när CG tog med sig Raija i koppel ut, ja då kom hon som en kanonkula ut från skogen. Slutet gott allting gott! Så även på torsdagkvällen.
 
Nu sitter hon i hallen och är missnöjd eftersom hon höglöper och det finns en hane i köket. Ja tänk va, vilket hundliv det är i Skuttunge!
 
Men nu är det äntligen fredag och dagen har förflutit utan konstigheter. Mysigt fika med älskade Johanna, lite shopping, lite vedhämtning, spöregn i morse då förstås och halva dagen men nu tränat, tänt ljus, matat djuren och strax dags för lite gosallad. Nu ska jag fredagskura lite före sista rastningen. Kram mina läsare, inom kort kommer jag att skriva om att åka färja och om att ha kräsna matvanor när man ska handla på sjutton butiker innan man hittar det man vill ha. Nåja, det kanske till och med blir till helgen.
 
Så behöver jag då kanske inte träna i helgen. 2 kubikmeter ved ska bäras och staplas. Det blir bra många timmars styrkepass det! Trevlig helg ni med ♥
 
Zirhie som liten. Här skulle hela kullen fotograferas men inte Zirhie inte ♥ Kolla blicken ☺