Kronjuvelerna samlade

Ja nu så - är hela högen samlad + en bonushund - Lukas, vars matte ska på kryssning imorgon bitti. När jag svängde in i Iggesund och parkerade och såg mina två små blå av tre blev tre överlyckliga - två fyrbenta och en tvåbenta :-) Tusen tack till familjen Schelin för att ni orkade ha en vecka med två av tre galna blå!!!


Hemma bäst säger Musse och tar plats i krukan. Måste växa till oss :-)

Zirhie gnatade riktigt på mig och tuggar lite på min haka medan Raija visste inte till sig med ömhetsbetygelser. En lång fika med mycket prat fick det bli. Om det ena och det andra men mest om det ena - dvs. hunderi. 


Raija hemma - nästan helt nöjd med livet!

Jag undrar hur det kommer sig att man kan bli så engagerad och brinna för någonting 200 %. Det är tack vare dessa brinnande människor som vårt föreningsliv fungerar. För här handlar det verkligen inte om pengar kan jag säga.Nu känns det i alla fall som om man verkligen landat här hemma. En frukost med soja, ägg och korsord känns som vardag med en liten skillnad - nytt the - koka vatten med ett par slantar ingefära (färsk) så rensar du ut kroppen från all "dålig" mat från Rhodos. Starts today. Be close to a ladies room :-)Pubafton i Borka - inte närmast men nära! (Glömde min nya leksak - kameran - idag)


I hope you will be there!

Senaste dygnet blev helt galet

Från Grekland till Uppland gick det kanske inte riktigt lika smidigt. Men innan jag berättar om resan några sista tankar om Rhodos.

Vi hade ett jättetrevligt hotell och det är vi supernöjda med. Här fanns allt man kan tänka sig servicemässigt och det inkluderar all personal, städningen överallt, restaurang och bar. Det var vackert grönskande omgivningar och både poolen och havets närhet försämrade ju inte saken. Dock är jag lite besviken på maten. Det är enligt mig nu då mycket bättre mat i spanien när vi varit där. Men nåja sammantaget var allt kanon och visst, jag kan tänka mig att åka tillbaks till Rhodos någon fler gång.

Sen var det då hemresa idag eller vad jag ska kalla det. För igår em när vi kollade nyheterna på webben utlystes strejkvarning i Grekland under onsdagen. Jippi tänkte jag och jag som bara har ett provisoriskt pass. Kanske blir man kvar här resten av sitt liv? Ja hur fungerar det egentligen en sån gång med ett provisoriskt pass? Det kan man undra men som tur var behövde jag inte ta reda på det.

På em checkade vi i alla fall ut eftersom vi inte hört något och eftersom det stod på apollos hemsida att berörda resenärer skulle få sms avisering vid ev. förändringar. Något sådan kom inte på em. Vid utcheckningen skulle vi betala veckans internet, det var det enda vi var skyldiga men receptionen hade ingen växel och bad oss återkomma. Vi gjorde det senare och då fick vi av några andra svenskar veta att det fanns ett kuvert åt oss i receptionen. Däri stod att man ändrat avgången från 6.55 till 6.10 vilket innebar att bussen skulle komma redan 03.30 på morgonen, vilket innebar att vi gick upp 03.00 - grekisk tid, dvs. 02.00 svensk. Inget kul alls. Men nu hade vi i alla fall fått veta så mycket som att vårt plan skulle hinna iväg före flyget strejkade från kl. 8.00.

Suck vad drygt. Men iväg kom vi och skönt var det att få kliva på svensk mark igen. Och idag är kaoset ännu värre i Athen. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13240771.ab

Äntligen hemma då som det heter. Här har hela trädgården växt igen. På en vecka. Tror inte det men skyller på det. Hämtar först Embla och Musse - de fyra kronjuvelerna måste ju hem så fort som möjligt. Zirhie och Raija kommer inte förrän imorgon. Längtar.

Den vackra blomman jag var orolig för klarade sig finfint. Smultronen har kommit också. Svensk sommar när den är som bäst! Omgivningarna var också mycket fina. Nära havet och blomster i alla möjliga färger överallt.

Humöret var förstås på topp hela veckan. Kunde knappast bli annat i en sån här míljö.

Och så var vi hemma efter mycket om och men.Och smultronen växer för fullt härhemma!


Liksom resten av trädgården!

Tack och hej, för det här dygnet. Nu är det Iggesund och brudarna som gäller imorgon!

Sista dagen på Rhodos

Sista dagen på Rhodos - redan. Vad tiden går fort! Det är precis som en vän säger - tja om en vecka åker man om två är man hemma igen. Så är det och redan innan vi åker hemåt planerar jag för mera resor. Jag längtar alltid iväg till något spännande. Men nu ska jag först njuta av den sista dagen här på hotel eden roc. Jättefint hotell verkligen men maten är ingen höjdare. Tyvärr. Kanske man inte skulle tagit All inclusive trots allt. Men jag tror att det lönar sig faktiskt eftersom det kostade nästan 500 spänn att äta lunch i gamla stan.

Något de är bra på är efterrätter, men vem kan leva på det. Nåväl, jag ska inte klaga alls. Det är inget viktigt heller, nu har vi haft en fantastisk vecka med helmysigt hotell, vackra vyer, vila och bra böcker.
Boken jag tipsade om igår. Så här ser den ut.

Nu kommer det lite mer bilder.


Nästa gång jag bloggar så sker det definitivt inte vid poolside.