🚗 🚚 Flocken på söndagstur...🚥 🚫

Det var bokat sedan en vecka tillbaks att vi skulle besöka Malte och hans härliga ö denna helg. Det är två år sedan vi var där och Dagmar ville så gärna att vi skulle komma. Förra året hann vi inte med så mycket mer än min födelsedag men nu passade det bra med en sommaravslutning i Hälsingland.
 
Jag avslutar den här bloggen med bilder så ses vi imorgon igen! Klockan står på 04:45 imorgon bitti eftersom Johanna ska till Arlanda tidigt imorgon bitti och jag har lovat att skjutsa. Då hinner vi snacka en massa också vilket säkert behövs eftersom hon ska börja en ny spännande utbildning i Kalmar imorgon. Hälsovetenskap med biokemisk inriktning. Den kommer vi att få höra mer om!
 
Så tidig kväll blir det för oss. Allihop skulle jag tro. Följ med flocken på tur söndagen den 31 augusti!
 
Lev väl, lev i flock... ❤
 
Zirhie njuter först en tur i skogen i strålande väder...
Likväl som Tuva... sen packar vi in oss i bilen och åker norrut...
Med första anhalt i Ångersjön. Där åt vi lunch och gick en tur med hundarna...
Det är väldigt fint att gå med hundarna runt Ångersjön, jag tror många missar det när de bara stannar och äter...
 
 Sista dagen i augusti är det inte så välbesökt, men visste ni att det är ok att bada med hundarna här?
 
För er som inte vet vart Ångersjön ligger så kan jag berätta att det är en rastplats mellan Söderhamn och Hudiksvall. Den är nog till och med utsedd till Årets rastplats något år. Väl värd ett besök!
 
Så fortsatte färden mot Glössbo mellan Söderhamn och Bollnäs där Maltes matte Dagmar mötte upp i bil för att sedan leda oss in på små vägar till båtplatsen.
 
Vackert även vid denna sjö---
 
 Och fast det är fritt spring på ön så tyckte Zirhie det var bättre att sitta inne och titta ut...
 
 -... en liten annan vinkel...
 
 Dags att åka mot Skuttunge igen... Hej då Malte och Roland, vi ses igen nästa år!
 
 Malte vinkar farväl för denna gång...
 
 Malte var i jättefin kondition och vi blev sugna på att ställa honom nästa år igen. Vi får se vart näsan pekar då...
 
 Det är väl inga problem att åka båt om man får sitta hos husse och mysa... Tack för en trevlig dag Dagmar och Roland. Den gör vi om nästa år!

🍁🍃 Tystnad...🌾🌿

Det har varit tyst idag. Med stora bokstäver. Om det nu kan vara tyst med stora bokstäver. Men det kan det väl? När vi gick ut i skogen idag susade det inte ens i träden. Hade kunnat släppt en knappnål. Helt fantastiskt underbart skönt. Till skillnad från passet på fm med favoritledaren med afrikanska toner. Vilket ös. Vad med människor, helt fullt. Trångt och absolut det bästa pass jag någonsin varit på. Det får nog bli en vana det där med lördagar halv 11. Vilken bra start på dagen.
 
Och så lunch på Gränby, behövde handla lite och göra ärenden. Helt fullt med folk, hög ljudnivå, köer och åter köer. Trängsel - igen. Lunch. Supergoda salladen de har när blondinen arbetar. Generöst och gott.
 
Tillbaks till tystnaden. Nästan så man skulle kunna göra en pilgrimsresa i vår skog! Sch - hör du? säger jag till maken, vadå? svarar han, hör du inte så tyst det är? Jo, man kan höra tystnad också.
 
En helt underbart vilsam och återhämtande lördag på alla plan. Jag har levt i motpolerna liv och tystnad idag. Skönt att tystnad har varit övervägande...
 
Ikväll blir det inget mer bloggande. Nu har vi planerat supergod middag med hummersoppa och brieost. Det blir säkert gott... Imorgon ska vi på äventyr i Hälsingland. Det ser vi verkligen framemot. Vi hörs igen då! Hoppas ni har planerat för en härlig lördagkväll!
 
Lev väl, lev i tystnad...
 
En glad nyhet kom från Finland idag där Zirhies dotter från första kullen, Bombax Chess Queen, blev Bäst i Rasen med cert på en utställning där.
Zirihes favoritsysselsättning, mysa framför TVn med en pinne ...
 
Inte nog med att vår trädgård förökar sig i maxfart, den börjar sprida sig även till skogen ... se vilket sött äppelträd...
 
 Äntligen hittade jag tillbaks till de viktigaste böckerna... men de var väl dolda ... nu får de ligga på "jäsning" till veckan...

🌎💦 Osminkat ...😋👓

En märklig dag har det varit idag. Helt osminkat. Så olikt mig. Som sminkat mig i princip varje dag sen jag var 14. Till och med när jag var sjuk. Men osminkat kan också ha en djupare betydelse. Och idag hände något. Jag hade bestämt för länge sen att släppa taget och följa med strömmen. Inte vara en egen person. Till för andra. Formbar. Ärlig och öppen. Osminkad helt enkelt. 

Och det blev succé. Största möjliga tystnad byttes mot största möjliga utbyte. Intensivt och starkt. Omtumlande. 

Och nu sitter jag på flyget hem och landar straxt. En timme hem. Perfekt. Flyga till Göteborg var inte alls dumt. Det kan jag tänka mig att göra fler gånger. 

Det enda som var synd var att jag inte hann träffa Petra ❤️

Nu börjar en ny tid i livet. 😊 Så lev väl, lev osminkat!

Knappt någon prisskillnad på flyget o tåget. Bra alternativ ändå om man har ont om tid.