🌌 Det snurrar nästan i huvudet av allt... 🌌

Oj, vad händelseintensiv period vi befinner oss i just nu Team Bombax och Team Stafberg. Om vi börjar med Team Bombax så kick-startar jag min vidareutbildning på andra raser med en examination på Sheltie på söndag. Jag som verkligen inte är något för examinationer. Och dessutom är det två rasspecialister som ska avgöra mina kunskaper. Nåväl, jag har redan förlikat mig med tanken på att jag inte klarar det. Och hur jag hamnade i denna situation? Jo, en domarkollega ringde och övertalade mig att göra en examination i stället för att gå elev. Och som ni förstår så lyckades han. På lördagen deltar jag på SDHKs special som elev på Phalène och Löwchen. Det ska också bli spännande men det är mycket att hålla i huvudet med alla standards. Det är tur att jag får vara ute i spårskogen och tanka naturkraft mellan varven.
 
Inte nog med att jag har satt min domarutbildning på intensivläge, vi fortsätter förstås att både ställa ut och planera avel i samma utsträckning som tidigare även om det ibland blir en omöjligt kombination. Tur att vi har en hel del fina hundar sålda, det är nämligen ok att ställa icke-ägda hundar. Så i helgen är det Chilli och Lukas som ska ut på äventyr. Lukas som ska gå i veteranklass för första gången. Han har inte varit med oss på flera år känns det som. Den planeringen kräver också sin man, dvs. vilka hundar som ska med på de olika utställningarna beroende på vad jag gör för tjänstgöringar och vilka pälsar vi har.
 
Så jag tog helt enkelt en ledig dag idag. Det var så skönt. Efter frukost skjutsade jag CG till tåget eftersom han skulle hämta husbilen idag. Den är ju på verkstad i Jönköping där vi måste lämna in den så fort det är garantijobb. Och eftersom vi har fuktförsäkring så lämnade vi den där i höstas. Men döm om både CGs och min förvåning när det visade sig att det inte fanns någon fukt alls i bilen. Det var alltså inget fel på den! Helt otroligt. Jag sitter fortfarande med hakan i knäet. Så fuktkontrollanten i Enköping måste ha mätt med något instrument som tydligen inte fungerade som det skulle. Härligt. Nu är det bara elen som inte fungerar. Det ska Engströms i Uppsala laga men vi kör med den ändå och tar med elaggregatet så löser det sig. Cg är alltså på väg hem med husbilen och räknar med att parkera framemot 10 ikväll. Fantastiskt bra!
 
Den här helgen ska Tilde också åka hem till Tyskland. Det kommer att bli tomt tomt tomt. Hon är en sån toka och får oss att skratta flera gånger om dagen. Jag kommer verkligen överväga om jag någonsin kommer att sälja valp utomlands igen eftersom man fäster sig så vid dem när de måste stanna 7 veckor extra.
 
Ja, nu blir det inte mer än så här med allt "snurr" som rör sig i huvudet. Vad som är på gång i Team Stafberg tar vi någon annan dag. Men kul är det. Trevlig helg!
 
Nu längtar vi husbilslivet igen... I år är det 24 säsongen med husbil för oss... vi ledsnar aldrig... nästan :-)
 
 
 

🎎 Om existentiella bildningsgångar... 👼

Irrgångar och återgångar, existentiella återgångar, årgångar, grusgångar. Ja, det är mycket som gångar härhemma just nu och idag blev ett nytt begrepp till i texten. Bildningsgångar. Existentiella bildningsgångar.
 
Men innan vi kom dit så hann vi med en ljuvlig promenad i skogen. Det var en strålande morgon och naturen visade sig från sin bästa sida. Ett tranpar sa hej och flög iväg när vi kom ut på ängarna. Zirhie och Tuva hittade på något spännande och försvann en stund. Tilde följde, tack och lov, med oss.
 
Så var det dags att ta en tur till Gävle för handledning med Daniel. Jag var där strax före kl. ett och hann hälsa på goa arbetskamrater innan vi startade handledningen. Det var så vi kom fram till existentiella bildningsgångar. Det är precis det deltagarna i min studie gör resan till lärare i - en bildningsgång. Ja, det blir spännande att smälta in detta begrepp i texten.
 
Sen stannade jag länge och njöt socialt sällskap och mycket prat och skvaller. Klockan var närmare fem innan jag begav mig hemåt igen. Strax före sex landade jag och kunde utfordra hundarna för att sedan avsluta med en sval men skön tur i skogen igen.
 
En kortis får det bli idag. Imorgon är det mitt i veckan igen. Så får jag tacka för titten och önska er alla en skön onsdag i april.
 
Det bästa vi har sätter vi inte på bordet - för dit hittar hon nämligen själv ... 😊❤💖
 
Ser ni tranparet?
 
Så här kan man också tugga pinne i soffan, Tilde i farten...

😏 Vilken härlig måndag det här blev...😆

Jag och mina måndagar. Visst är det konstigt att veckans minst populära dag har blivit min favorit? Denna måndag icke undantagen, tvärtom har den varit en av de bästa. Det står till och med Champagne på kylning men det blev tyvärr lite för sent att öppna den. Men vi utbringar en digital skål i stället 🍸🍷🍻.
 
Och nej, jag tänker inte avslöja ännu vad som är på gång, det får bero lite till. Men så småningom ska jag berätta. Efter förmiddagens trevliga telefonsamtal tog vi en tur i skogen med alla hundar innan Chilli fick åka hem och jag försökte samla fokus till några timmars diskussion. Det gick väl så där.
 
På eftermiddagen var det dags för ett professionellt samtal igen. Det går långt mellan varven nu. Alltid lika befriande men idag var det tätt mellan skratten. Nu ses vi inte förrän till hösten. Trevlig sommar. Det är en märklig fras, ibland får jag för mig att det är den som gör att sommaren försvinner så snabbt. Trevlig vinter kanske jag ska börja säga och hoppas på att det ger samma effekt?
 
En kortis hann jag pyssla med det sista innan kursdeltagarna till öppenkursen började rulla in. Fem ekipage hade jag lagt individuella spår till. Resultaten varierade. Nu gäller det bara att klura lite på hur vi kan utveckla hundarna tillräckligt för ett prov i öppen klass.
 
Tack för idag, slut för idag. Vi ses kanske imorgon!
 
Nu har björken "musöron", nu ska man klippa rosor enligt, ja, vadå egentligen, bondepraktikan?