🍁 Härliga höst 🍁

Den enda nackdelen med hösten är att den tar slut och ersätts med en tråkig vinter. Och mörker. Men än så länge har vi fina dagar, dock varvas de fortfarande mellan sol och regn och har vi tur är vi hyfsat torra när vi kommer in efter promenaderna, annars inte.
 
Var uppe tidigt i morse och jobbade framför datorn. Efter dagen var jag nöjd med resultatet. Jag ska korrekturläsa en sväng imorgon också, man får nya ögon när man sover på saken
 
Slutade jobba vid halv fem då det var dags för ett träningspass och lite matinhandling, plus lite grejor på nya ÖoB om ligger i Stenhagen. Billigt och bra, passade på att handla två par glasögon för 10 kr styck. Jag tappade bort mitt vardagspar i skogen idag. Och så blev det lite muggar och servetter och annat bra att ha inför spårdagen på lördag.
 
Mörkret sänkte sig på vägen hem och jag tänkte då på att samma ljus kan skilja så mycket, dvs. höstmörkret är mycket mörkare än samma ljus på våren, det är något märkligt med det där. Det ligger förmodligen i betraktarens öga och känsla för vår och höst.
 
Zirhie och valparna mår bara bra, de är nöjda och runda om magen. Svårt att ta kort, men ska försöka lite imorgon när det är ljusare. Här lite från dagens aktiviteter.
 
Just ja, vi firar ju 25 år idag maken och jag som förlovade. Vi förlovade oss vid Franska Rivieran 30 september 1988. Man undrar verkligen vart tiden tar vägen.
 
Ha nu en fantastisk vecka, jag vet åtminstone en som fyller jämt denna vecka - se nu till att den blir så bra det bara går! Kram på er!
 

Härlig höstdag har det varit idag. Lugnt och behagligt hemma.
 

Hade tur med sol på eftermiddagens promenad.
 

CG och Eddih. Vi räknar ledsamt neråt... nackdelen med uppföderiet är att alla go-hundar inte kan stanna kvar, synd, jag skulle nog kunnat haft en drös raringar här...
 

Några små gula, kanske räcker de till en  macka?
 

Raija och Tuva är med och kollar svampstället...
 

Visst är det ett fint kort som jag tog idag? Kombinationen höstfärger och himmel?
 

Halvdan kvalitet på det här fotot på Cullen. Zirhie äter mest skinka, köttbullar och frolic, anstränger sig riktigt för att putta undan hundmaten. Äter på min tallrik som jag åt på när jag var liten. Mys i valplådan. Här ser ni den fina hanen till vänster och den blå tiken till höger.
 
 
 
 
 
 
 

😅 En effektiv dag med mycket gjort 😌

sov ganska länge, vaknade först vid sju men somnade om ett par timmar till. Jobbade lite, promenerade lite, städade lite (med betoning på lite), myste lite, jobbade lite igen, hämtade maken, lämnade Lukas, promenerade lite igen...
 
och bloggade lite, med betoning på lite...
 
Eftersom jag tog slut nu precis....
 
Det får bli en bildblogg helt enkelt...
 

Härliga dagar varvas med ömsom sol och ömsom regn och ömsom moln...
 

Tuva får spel nästan på exakt samma plats varje promenad...
 

Hej, här är jag...
 
 

Blött och lite kallt men inslag av sol...
 

Himlens olika skepnader...

Eddih jagade hare ca 30 sekunder innan han tappade bort den, men lika glad är jag för det men gladast är nog haren...😊
 

Vi och våra skogspromenader. Vad vore livet utan hundar och naturen?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🍟 Cullarna hos Bombax 🍟

Zirhie och Cullen mår bra. Skönt. En av tikarna var lite svag och jag hade problem med att få igång andningen. Jag tog både veterinären och assistenten till hjälp och vi donade och hade oss, men fortfarande kippade hon efter andan. Blev väldigt osäker på om jag skulle klara henne, men det gjorde vi. Efter ett par timmar var hon igång som de andra och när vi släckte för natten hade alla magen full med mat och var varma och torra och andades lugnt och fint.
 
Skönt att det blev en lugn natt med god sömn. Ingen hund fick sova i sovrummet med undantag från Tuva då förstås. Jag kunde ju inte låta henne sova helt ensam i köket när de andra hoppade upp i sofforna och sov. Hon kommer ännu inte upp. Och jag törs inte ha henne lös i sängen, den är för hög. Och inte på golvet för vem vet vad hon hittar på med nyfödda valpar och Zirhie behövde lugn och ro.
 
Så hon fick sova i sin lilla valpbur i sängen bredvid min kudde. Det gick ju hur bra som helst. Hon sov som en stock hela natten och i morse när jag vaknade låg hon och snarkade på rygg med alla tassar i luften. Tänkte hon kunde komma ut i sängen en stund på morgonen men hon sov ett tag till och sen var det dags att gå upp och släppa ut gänget. Så var det med den saken.
 
Så gick den förmiddagen åt till allt möjligt inklusive en regnig promenad och så var det dags att åka till stan och fylla på med ägg och fil bland annat. Brukar inte äta på McDonalds så ofta, men nu var det invigning på en ny restaurang vid Gränby. Passade precis i lunchtid och eftersom jag också skulle handla lite. Så tänkte tydligen hela Uppsala. "Alla" var där!
 
Växlade dagen med jobb och promenader. Valptittning. Läsning. Nu är jag trött men jag ska ändå skriva lite om de C-kullar jag varit med om på kennel Bombax genom tiderna.
 

Min allra första C-kull föddes 1995. På bilden ovan ses Calorie och Caprice, två fantastiska avelstikar och familjemedlemmar. Calorie hann fylla 17 innan hon dog och Caprice blev 16,5 år. I den här kullen föddes fyra valpar, två hanar och två tikar. De har en lång historia tillsammans. Calorie blev kvar i kenneln medans Caprice flyttade till vännerna på Axbor och producerade en rad finfina vinnare bland andra Axbor Bingo och Axbor Born to Be Alive. Calorie gav kennel Bombax en framgångsrik tiklinje som givit många fina hundar. I första kullen gav hon vår allra förste lydnadschampion Bombax In Trust "Gilbert" och hennes andra kull var feministerna - fem tikar som föddes på internationella kvinnodagen. Nickolina sparades och fick i sin första kull vår fina champion Bombax Under Cover och i sin sista kull gladde hon kenneln med vår 100e champion Bombax Figaro. Figaros syster Frida blev kvar i kenneln och födde i sin första kull multichampion Bombax Royal Trademark och i sin sista kull födde hon nästa C-kull nämligen multichampion Coque Rouge. Systern Copy-Cat stannade i kenneln och är idag stolt mamma till rekord-Qullen med fyra BIR-vinnare varav två grupplacerade.
Foto: Rosa Frisegård.
 

Bombax Frida, barnbarn till Calorie och mamma till vår nästa C-kull födda 2006.
 

Juniorvärldsvinnare-03, Internationell och nordisk champion, vår egenuppfödda 100e champion Bombax Figaro. Fridas kullbror.
 

Och så kom nästa C-kull i Fridas andra och sista kull. En kull på 8 valpar som knappast klarat sig om inte mormor Nicolina gått in och stödmatat. Vi känner fortfarande tacksamhet till familjen Sigvardsson för allt arbete med C-kullen. På bilden ser ni Bombax Coque Rouge "Lukas", den allra första jaktchampion som jag utbildat själv och fick hjälp av goa Bjärvarnas för injagning till championatet. Han är dessutom både Nordisk och Internationell champion och Viltspårchampion. Brain and Beauty. Är pappa till stamtiken hos kennel Firmanz. Där hon är supermeriterad och har både jakt- och utställningschampionat parallellt med lydnads- och viltspårmeriteringar!
 

I kenneln stannade Lukas syster Bombax Copy-Cat. Som blev stolt mor till Jaktchampion och viltspårchampion Bombax Napoleon och senare till Q-ullen som innehar rekord av meriteringar i en och samma kull. På bilden ser ni Bombax Quilla när hon vinner Bäst i Rasen, cert och CACIB i Svenstavik 2013.
 

Och en C-kull ger en C-kull ger en Cull. Ja i ganska rakt nedstigande led. Ch Bombax Qubec som är son till Copy-Cat som är barnbarnsbarn till Bombax Calorie är ju pappa till valparna som föddes igår, dvs till den tredje C-kullen för min del. Gissa om man har förväntningar?
 

Men vi har också en härlig C-kull som kommer från en annan linje än Calories. Det är C-kullen som föddes 2002 och nu är 11 år. Tyvärr finns inget kvar från den kullen. Ibland blir det så tyvärr. På bilden ser ni Bombax Ciceron, "Simpson" vinna veteranklass och placera sig i BIS-finalen för ett par år sedan. Ägare Marie Löfstrand, kennel Leirams.