😄 Ett gott skratt förlänger livet...😄

och vill ni ha det kan ni gå och se Hundraåringen. Det var länge sen jag skrattade så gott som jag gjorde idag. En helt underbar film - helt i min smak.
 
Vi hade inget planerat idag eller ikväll så vi tyckte ett biobesök kunde passa. När jag inte fick biljetter häromdagen så valde jag nyårsafton istället, vilket många fler hade gjort. Salongen var fullbokad.
 
Efter filmen hann vi precis handla nyårsmaten innan affärerna stängde vid sex. Det blir hummer och hummerpaté, en god Brie med marmelad. Till det ett gott rött till CG och ett gott vitt till mig.
 
Vi har även inhandlat en liten champagne och firat vårt år 2013. I år är det exakt 25 år sedan vi träffades och förlovade oss. Jag har fyllt jämt. Jag har också blivit av med massa andra tråkigheter i år. Vi har haft framgångar som varit över förväntan. Ja ett år att verkligen vara glada och nöjda med.
 
Men visst har det varit dalgångar också, så är det väl alltid i alla människors liv, men som ni vet har jag valt att inte skriva så mycket tråkigheter i bloggen. Jag tror ingen är så intresserad av det. Det skulle ta alldeles för mycket plats att skriva om årets höjdpunkter. Så därför gör jag bara en kort sammanfattning:
 
- Hjalmars fantastiska år med fem utställning, fyra Bäst i Rasen, en gruppvinst och en grupp-4 på Stora Stockholm, dessa få besök i ringen ledde till en tredje placering bland de vinstrikaste i år
- Det underbara vädret, ännu har jag svårt att smälta att vi fick en så fin sommar, härlig höst och perfekt (för mig) vinter - även om jag gärna ser mina tomtar i några cm snö
- Certen, sex hundar från Bombax har erövrat cert i år. Det är vi ensamma om i rasen, särskilt när det är sex olika hundar
- Qullen som genom Quilas BIR i Svenstavik skriver svensk historia med 4 BIR-vinnande syskon
- Och festen, den som går till historien som en fest jag inte vågat drömma om, den tog slut alldeles för fort. Önskar jag kunde göra om den ännu en gång...
 
Ett riktigt gott slut önskar jag er alla och ett gott nytt 2014!
 

Bombax Qubec, Hjalmar, BIG-4 på Stora Stockholm...
 
 Vackert väder 2013 snålades det inte på... varken på sommaren, hösten eller vintern..
 

Åtta cert med sex olika hundar i sex olika kombinationer bådar gott för framtiden hos kenneln. Här en fin bild på Quila, den fjärde ur Qullen som vinner BIR:
 

Syrran och brorsan i samspråk på min härliga fest...
Pappa dricker upp sista whiskyn...(skämt åsido)
 

Och jag får massor av presenter och en av de allra bästa var....
 
Tuva... husets lilla clown och maskot... och familjens ständiga källa till skratt...
 
 
 
 
 
 
 
 

☀ Ditten och datten ☀

En härlig måndag i december, den allra sista för året. Skrev ju fel igår när jag skrev att årets sista dag skulle vara idag, men så var det ju inte, årets sista dag är imorgon först. Redan slut på 2013.
 
Ser framemot våren, har svårt att förhålla mig till vädret denna vinter, njuter men ändå tveksamt. När kommer bakslaget, 4 dm snö och 27 minusgrader? För det kommer ju alltid eller?
 
Följ oss på dagens promenad... Om det inte varit för ett härligt besök på eftermiddagen har vi nog varit kvar i skogen ännu...
 
Gott slut och Gott nytt kära vänner och familj ❤❤❤  - wish that all your dreams come true✊✊✊
 

Här är gudagott att vara...
 

Se vilka roliga skuggor det blev av oss idag...
 

Njuter...
 

...den lilla stund solen är uppe och framme... jodå, den värmer lite lite lite...
 

Ska vi chansa, frågar jag, ja det gör vi, svarar maken och så släpper vi både Raija och Zirhie lösa samtidigt...

Är du riktigt säker på det här matte? Undrar Zirhie...
 

Underbara dagar...
 

...för folk och fä...
 

... hela flocken lös samtidigt... har inte hänt på länge nu...
 

Följs åt tillsammans...
 

Nej, man vill aldrig gå hem...
 

Men trevligt besök väntade på kvällskvisten, Maria, Magnus, Rosso, Embla, LiRe och Gretchen kom förbi... Nu är det klart att Maria blir fodervärd...
 

Bombax On Air - Rakel - har varit på ultraljud idag och där kunde man se lite valpar... 👍👍👍
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🌌 Betydelsefulla kullar... 🌌

Jag funderar faktiskt på om jag ska börja skriva lite Bombax-historia på bloggen, då kan jag ju enkelt klippa och klistra härifrån till hemsidan, så behöver inte uppgiften bli så övermäktig, det lär nämligen ta sin lilla tid att berätta om de senaste årens kullar, dvs. de kullar som jag varit en del i.
 
När jag skriver betydelsefulla kullar så är det alltså motsatsen till kullar som inte fått någon betydelse - för oss. För visst har de haft betydelse för sina ägare men av olika anledningar har ägarna valt att inte ha kontakt med oss genom åren och ej heller varit aktiva i någon gren av hundvärlden. De har köpt sin valp och sen har de inte hört av sig eller kommit på några valpträffar eller Bombaxdagar heller för den delen. Synd, verkligen jättesynd att inte få möjlighet att följa alla efter vägen, inte varje månad, men någon gång per år i alla fall eller vid Bombaxdagarna. Därför har vi "tappat" kontakten och betydelsen av just den hunden för oss.
 
Men tvärtemot har vi också skaffat oss minnen och vänner för livet genom alla de kullar som givit oss så mycket i så många olika sammanhang, allt från våra duktiga tikar som fött fina valpar till Anna Anderssons bästa vän Karo och goda bullar i alla möjliga och omöjliga kök och hem. 😊
 
Jag tror jag ska ägna delar av 2014 års blogg till just detta uppdrag, att dokumentera lite av vår gemensamma historia CGs, min och hundarnas.
 
Men jag startar inte riktigt ännu. Jag får låta tankarna mogna lite. Jag kommer nog på var jag ska börja.
 
Efter en härlig och extra lång dag ute med hundarna i ljuset avslutades dagen med ett pulspass, vilket hela Uppsala också gjorde (jises vad trångt - det var 189 stycken till som tränade idag) och skinkmackorna var inte så glada över att det blev just ett pulspass, kunde börjat med ett baspass kanske efter jul?
 
Lev väl ikväll och imorgon, sista dagen på 2013, ett helt fantastiskt år för CG, mig och kennel Bombax 😏!
 

En vacker dag som denna dröjer man sig gärna kvar lite extra i naturen...
 

Busfröna njuter dagen som vi, kan inte fotograferas, ständigt i rörelse...
 

Stora ytor att springa på...
 

... och kan man välja lera så väljer man lera....