🐥 Sista april 2014 🐦

Idag åkte vi in till Uppsala för att känna pulsen av sista april och puls var det. Folk överallt, musik överallt, solen sken och gatorna runt fyrisån i centrum var avstängda för biltrafik och var istället fyllda av folk. Det är verkligen speciellt i Uppsala sista april.
 
Jag kom ihåg när vi flyttade till Hudik. Där var det helt tyst sista april och jag minns att jag tyckte det var konstigt då, men insåg senare att det är nog några få städer som sätter sista april som en dag att fira in våren.
 
Vi frös idag också om än inte lika mycket som igår. Men tjockjackan var det som gällde. Nu regnar det och inatt varnar de för snö. Ooops våren kom av sig.
 
Det blev baddag också för Tuva innan vi tog kväller i stugan. Nu laddar vi för Robert Gustafsson ikväll, sen blir det klippkurs och trevligt umgänge hela dagen idag och på fredag. Det ser vi verkligen framemot. Ha en skön helg!
 
Fullt ös på uppträdandet vid Flustret...
 ... och på jazzbandet vid Upplands nation...det är något speciellt med Uppsala en dag som denna...
 ... så här ser jag ut före säger Tuva, titta in imorgon igen så ser ni hur jag ser ut efter ❤
 
 
 

❇ Burr vad kallt det har varit idag...❄

Vilken skillnad mot igår. Världen blir så förändrad beroende på vädret. Så förmiddagens promenad den frös jag mig igenom eftersom jag inte kunde föreställa mig att jag skulle behöva vinterklä mig igen. Burr. Men på eftermiddagen var jag bättre rustad och klädde mig med både tröja och jacka.
 
Hundarna mår hur bra som helst när det är lite svalt ute. Bättre än värmen tycker de och rusar omkring och har kul. Idag har vi beställt en ny tikvalp. Det ska bli spännande att få hem henne. Vi vet inte riktigt när det kan bli men vi har tingat henne i alla fall. Och blå är hon! Det fick bli så eftersom Raija inte hade något riktigt löp och det inte blev några valpar denna gång.
 
Jag skrev häromkvällen att jag hade ganska fullt nu men det var en underdrift kan jag säga. Här gäller det att hålla näsan ovanför vattenytan fram till juni. Hör här: torsdag klippkurs i Hedesunda, fredag spårkurs i Hudik, lördag - måndag finlandsresa, tisdag Hudik, onsdag Stockholm, torsdag Gävle, fredag HEMMA. Sen fortsätter det bara som ett jordskred med aktiviteter på helgerna likväl, så en tur till Göteborg blir det också och se där var det en Bombaxdag planerad. HUGA. Men tänk att allt är så roligt. Varenda sak jag gör är superkul och jag har inte en enda gång en tanke på att jag skulle vilja slippa göra något av alla roliga saker.
 
Idag fick jag aspirantkallelse på Wheaten, det känns ju också så roligt att kunna vidareutbilda sig. Jag ska försöka göra några raser i grupp 9 också parallellt med terrierna. Australisk och Kerry Blue Terrier var för få för att jag ska få en aspirantkallelse. Jag får gå fler elevtjänstgöringar eller göra en examination. Vi får se vad som passar.
 
Byte av batteri i bilnyckeln fixades galant likväl som ett härligt pass innan dagen var slut.
 
Nej, nu ska jag inte vara långrandig. Nu har vi ytterligare en härlig helg framför oss med Valborg härnäst. Ha en fin kväll!
 
Ja, hur fick han ihop det här nudå Ecco?
Oj vad det går fort i naturen nu. Här grönskar det för fullt och april är inte slut än...
 

☀ Vilken härlig måndag! ☀

Ja, verkligen. Vilken dag. Vilken värme. Vilken sol. Vilken underbar tid det är nu. Och Uppsala kokar av livsglädje. Det är folk precis överallt, fikandes, glassandes, pratandes som när myrstackarna vaknar till liv ungefär.
 
Nåväl, jag får nöja mig med att sitta inomhus också och försöka få vidare ordning i mina fantastiska berättelser. Det har gått bra. Hursomhelst föredrar jag att arbeta med sol utanför fönstret än regn. Nåväl, på eftermiddagen var det dags för ett professionellt samtal och senare avslutades eftermiddagen med det vanliga passet. Härligt, tanten hänger med. Det blir lite si och så med träningarna när det är så mycket helgdagar så här på vårkanten. Man får vara glad för de tillfällen som ges.
 
CG fick inte någon ordning på husbilen så det blir verkstaden imorgon. Jag kan nämligen inte vara utan den när jag ska till Tånga Hed nästa helg. Och inte CG heller när han ska till Piteå helgen efter. Jag gissar att husbatteriet är slut. Vi får väl se. Jag ska passa på att lämna mina bilnycklar också eftersom batterierna tagit slut i dem. Det var därför min bil larmade och hade sig igår.
 
Det är full aktivitet även här på landet, förutom allt jobb så har CG börjat samla ihop alla papper för bokföringen. Deklarationstider stundar. Det är lika varje år, leta papper och kvitton i sista minuten, men nu har vi lite mer tid på oss.
 
Jag avslutar med lite bilder. Lev väl och tack för titten!
 
Zirhie på sakletarjakt i torpet...
...full fart på ungdomarna...
 ...ja inte alltid förstås...
 ... ensam i hela stora vida världen
 ...nästan...
 ... nä nu får det räcka...