❤ Kvalitetsonsdag ❤

blev det helt ohappa (som man säger i Hälsingland) när älskade ungen Johanna ringer och säger att hon packar in lunch och Alex i bilen och kommer över. Ja, syster yster - Alex är onödigt söt! Njöt livet och familjen ett par timmar och sjönk djupt i de mest fantastisk ögon man kan tänka sig! Tiden flög iväg. Därtill blev vi serverade en god kyckling med härlig sallad. Så bättre än så kan knappast en onsdag bli.
 
Ja, så var det det här med hundarna. Igår kväll ylade bägge hanarna och jag bestämde att det fick bli en parning i alla fall, så vi fick sova lite, så vips blev det en toppenparning till. Nu har jag varit duktig och uppdaterat hemsidan också! Om ni vill kika in kan ni klicka här
 
Det kanske får bli det lite senare ikväll också. Skönt att få sova i lugn och ro på nätterna.
 
Dagens väder har gjort hundarna lite piggare, dock inte CG som fortfarande känner sig hängig i sin förkylning.
 
Häng med Raija när hon försöker smita. Idag har hon misslyckats ett antal gånger och det är ju frustrerande förstås.
 
Kram kära bloggläsare och tack för titten ❤
 

Nu är det supermatstider igen, kallrökt lax, avokado, rädisor, ost, tomat och romsås. Mums! Gott och nyttigt!
 

Sovmorgon...
 

Någonting i luften...
 

Nu är det vilt i rörelse...
 

Aj då, matte var visst ute....
 

... nåja, vad är en bal på slottet....
 
 
 
 
 
 
 
 

🌂 Inga knop alls nästan 🌂

har vi gjort idag. Tog lång sovmorgon, faktiskt hundarna med och inte så mycket gnäll i flocken. Vi gjorde ingen parning idag. Dels kan det få gå en dag till och dels var fröken fin på fisförnäms-humör vilket betyder morr och lätt upplyft överläpp. Nej, vi härjar inte idag när det regnar ute dessutom.
 
Så det blev en riktig hemmadag utan någonting gjort. Men från imorgon så, måste det börja hända lite saker här. CG har varit rejält hängig idag så vi hoppas att hans kulmen varit nu!
 
Själv stack jag iväg på första träningen efter min influensaliknande förkylning  - och döm om min förvåning när den gick superbra, ja inte riktigt lika bra som dagen före insjuknandet, men ändå...
 
Regnet har vräkt ner hela dagen här och det kan jag tycka är jätteskönt. Naturen behöver lite vätska i denna värme!
 
Och tänk att jag inte kommer ihåg alla blomnamn, helt hjärnsläpp, men det är väl lite oro och nervositet inför festen kanske som gör att hjärnan stänger av vissa delar - blomnamns-delen tex.
 
Apropå festen så ringde kära Ulla Rockamore och berättade att hon drömt om min fest och det var lite kul för vissa inslag i drömmen tyder på sanningen. Mer berättar jag inte nu. Då blir det ju ingen överraskning/överraskningar! Och Ulla, tack för goda råd och recept!
 
Så nu hoppas jag att "en gammal god vän" kommer ner och hjälper till med allt bus! En strålande idé att fråga A om det som är lite busig själv! Och det kom jag på först ikväll?
 
Och så ett samtal från en vän som kommit senare in i mitt liv och som berättade att hon varit på sjukhus för en knöl i bröstet. Inga namn men glädje när man misstänker en bindvävsknöl och inget annat. Inget annat! Betänk de orden!
 
Sen ringde en av mina närmsta väninnor och vi språkade flera timmar - vad länge sen det var, vad håller vi på med egentligen ? Det blir för nära och lättvindigt antagligen när vi har tid bägge, knepigt det där!
 
Och så lovade kära syster att hjälpa till med firmapappren, ja en tisdag bättre än många andra med andra ord!
 
Ha nu en fin tisdagkväll och glöm inte Allsång på Skansen, kanske inte i sommarens bästa väder, men ändå...
 

Nostalgitrippen fortsätter, här ett underbart kort på Jacken, Bombax Jackpot som är den enda hanen i J-kullen födda 2003! 
 

💘 Äntligen 💘

gav Zirhie klartecken till Hjalmar idag och det blev en toppenparning. Alla är nu lugna, mätta och fridfulla. Aktiviteterna har flödat, Raija var lös med oss i skogen, smet också ett par gånger på egen tur, en med Eddih så han fick springa av sig, så bra. Nu har vi gett upp. Det går faktiskt inte att stänga in Raija.
 
Värmen håller i sig och resterna av förkylningen med. Tänkte börja träna idag, men avvaktar en dag till och hoppas att jag ska känna mig nästan frisk imorgon.
 
Idag har vi pratat fest mer eller mindre hela dagen. Det gäller ju att få allt att gå ihop, förutom mat och dryck ska det ju vara lite överraskningar också och lite hyss. Nya hyss hittar vi på varje dag. Det känns alltmer spännande. Det blir dock ingen dans eller så. Men lite musik som bakgrund kanske. God mat hoppas jag. Vi gör all mat själva - och idag bestämde jag mig för att till och med baka allt bröd! Jag har ju semester hela veckan före så det ska nog hinnas med. Däremot hittade jag inget bra brödrecept. Skulle vilja baka två sorter, ett lantbröd och kanske ett kuvertbröd. Tips mottages tacksamt i kommentarsfältet! Tårtorna har jag däremot lejt bort till en specialist (som gjorde de fina tårtorna till Bombax 50-årsfest) så det blir tårtor med allt om mig 😊
 
Så det blev lite nya inslag på ICA idag då vi gick och klämde på lax och kollade varianter. Såser och sorter. Bröd att inspireras till. Ja, det börjar bli festfokus minsann - och ni som tänker komma, jag glömde skriva att det är bekväm klädsel som gäller. Det blir ju ett garden-party, även om det finns utrymme inomhus också!
 
Vilken bra måndag det här blev, hoppas eran måndag också innehållit bra saker! Kram!
 

Zirhie och (framför allt) Hjalmar nöjdar efter att kärlek äntligen uppstod!
 

Följ med ut i vår fantastiska trädgård. Här blommar sånt som aldrig blommat tidigare. Det är ett helt fantastiskt grönskande år i år, både vad det gäller blommor, frukter och bär och buskar. Det är härligt att varje dag gå och pyssla om blommorna, ge vatten, räkna knoppar och ta bort gammalt. Jag njuter verkligen och det var faktiskt flera år sen vi hade så mycket fina blommor!
 

Till och med denna blomma (som jag inte minns vad den hette nu), som jag trodde skulle dö, har repat sig och knoppar och blommar!
 

Dessa behöver pysslas lite extra med då det ska plockas lite gammalt och precis nu fick jag hjärnsläpp och tappade namnet! Vännen K - du kan väl skriva i kommentarsfältet!


Jag har flera stycken som behöver pysslas med. I år köpte jag ju massor med blomster!
 

Alla knoppar som bara blir fler och fler...
 

Det här blir den sista bilden... Nu blir det snart lite avkoppling med god mat och ett glas gott. CGs förkylning kom med feber så han har inte mått så bra idag.