🐑 🐗 Mina braiga måndagar ... 🐘 🐜

Plötsligt brann det av ett skott alldeles precis bredvid huset. CG hade precis gått ut genom dörren med Zirhie, Tuva och Ecco lösa och Hjalmar i koppel. Det var också folk som rörde sig i skogen, förmodligen närmsta jaktlaget ute och spanar efter vår unggris som var på besök för någon vecka sen. Djuren trivs i våran skog. Inte undra på så vacker som den är.
 
Själv var jag på ytterligare ett härligt sommarpass. De är ganska få den här tiden så man får verkligen passa på när man dels är hemma och dels hittar ett pass som passar. Trots det verkar det som om konditionen håller i sig, än hänger man med 😊 🚶
 
Min semesterperiod ett börjar idag och varar en hel vecka. Härligt, det blir till att njuta eller bli "busy doing nothing at all" kanske. Härlig text! Idag har vi också anmält lite hundar hit och dit och betalat en del räkningar. Det är ju inte lika kul men ska göras.
 
Det är lugnt och skönt i huset på morgnarna. Zirhie är värst - hon sov till halv ett idag! Tokan. Sen åt hon sin frukost. Det är semestertider det!
 
Lev väl, lev semester... trots vädret...
 
 
Två passande 70-årspresenter. Rödvinsglas med Borderterrier och rödvin med en labrador på. Tusen tack till familjen Hillman och Wiik och familjen Stålbrandt!!!

👀💫 En synnerligen trevlig söndag 💢💦

Vilken härlig dag det blev idag. En riktig gott-och-blandat-dag. Låång sovmorgon, låång frukost, låång långpromenad. 

Städning och bakning. Västerbottenpaj till CG som jag inte orkade baka igår kväll. Rabarberpaj till eftermiddagens fika. 

Idag hade vi bjudit bästa grannarna från Svartan på em fika. Fina Lovisa och mamma Ylva och pappa Stefan. Vi trivs och hundarna trivs. I synnerhet Tuva. Det här är min familj säger hon och biter lite på Ecco när han försöker hälsa. 

Vi pratar och pratar och pratar och pratar. Timmarna flyger iväg. Oj, klockan är ju redan sex och strax före sju ska ju Ecco och jag på kurs. 

En mycket trevlig sådan. Kan varmt rekommendera kurserna på Valsäter gård - länk på bombax.nu😊👍🐾


Ecco var superduktig på kvällens kurs, mycket duktigare än Tuva förra gången. Roligare att gå med honom men tror Tuva behöver mer egentligen ...

🌂 🌅 En aktiv sommar...🌈 🌓

Det blir en aktiv sommar i år tror jag. När vädret inte tillåter slappa dagar på stranden eller i solstolen, ja då hittar vi på annat helt enkelt. Idag har varit en sån dag. Men den började inte så bra.
 
När jag vaknade i morse hittade jag fästing 3 och 4 sittandes på mig. Nu var det nog. Jag brukar inte vilja ge hundarna medel mot fästing men någonstans har även jag en gräns. Så Frontline på alla Borderterrier idag, Tuva slapp, jag törs inte ifall det förstör hennes päls. Men hon skulle behöva för sin egen skull. Hon får stora sår efter fästingbetten stackaren. Så dagen inleddes med hundbehandling och sedan promenad.
 
Så var vi till stan och handlade och åkte till Kicki för att titta på Hjalmars och Mimmis valpar. Supersöta är de men några kort hann jag inte ta. Men som det verkar är alla sålda nu. Vi kunde förstås inte riktigt bestämma oss ännu för vem som ska få tillhöra Team Bombax. Vi hade lite olika synpunkter på det. Men vi återkommer när de är sju veckor.
 
Så blev det en kortis med Alex också innan hemfärden till hundarna och kvällspysslet. Lite för kort men ändå så att vi har goat lite denna vecka också. Tobbe var inte hemma.
 
Nu blir det lugn kväll. Det är inget utesittarväder. Det är heller inget Tuva-väder. Det är inget sommar-väder heller så man undrar ju - vad är det för väder egentligen?
 
Lev väl, lev aktivt!
 
Lugn matte, vi tar hand om momsdeklarationen i år...