► Min blogg och jag ◄

Jag har gått och grunnat ett par dagar nu och intensivt idag faktiskt, hur jag ska skriva i min blogg framöver, eller om jag ska pausa från bloggen ett tag. Min blogg har på ett sätt en ganska ytlig prägel. Jag berättar sällan om tråkigheter eller vardagliga saker som gör en ledsen, nej jag har bestämt att min blogg ska präglas av positiva berättelser och det gör den för det mesta. Men ikväll ska jag göra ett litet undantag. Men innan dess...
 
Så började Mimmi krystvärka strax före kl. 24:00 inatt och jag förstod då att nattsömnen var i fara. Första valpen kom tio i tolv och sen pluttade hon ur sig fem till utan några som helst problem. Så himla duktig mamma hon är, och så lycklig! Hon donar och pysslar och grejar med de små och har lite sjåigt att få ihop högen intill sig. Men om man travar dem på varandra så går det lite lättare ♥ Fem hanar såg först dagens ljud och när det hela avslutades med en fin liten blå tik så bestämde jag att hon skulle bli kvar i kenneln på något sätt. Men j-ar vilket humör hon hade när hon kom ut. Det tog mig nästan en timme att få henne nöjd. Det var ju fullt vid tuttarna när hon kom, gillades inte. Det blir nog en rolig tjej det där, precis som Mimmi.
 
Alla inblandade mår alltså jättebra och halv åtta kunde jag somna en stund innan spårekipagen kom på besök. Det var nämligen sista chansen innan resan så jag hade inte hjärta av avboka. Men hade valpningen inte varit klar ja då hade man ju inget val!
 
Så nu är det snart fredagkväll och jag känner ungefär som Askungen "Vad är en bal på slottet". Jag hade sett framemot den här helgen så himla länge (obligatorisk domarkonferens och jag är antagligen den enda som inte är där), att få träffa alla preppar igen för första gången sen vi gick ut förra året. Och så smsar vår hundvakt och ändrar förutsättningarn ganska sent igår kväll så att det fanns risk för oro i huset och därmed oro för Mimmi och valparna. Så jag blev hemma, utan några val alls. Att hitta en hundvakt från ena dagen till den andra med en nyfödd valpkull var naturligtvis dömt att misslyckas. Jaja, jag kan titta på TV och kanske se någon inspelad film, koll Uggla på lördag och ja, vad är en bal på slottet ?
 
Om någon känner sig manad att komma hit och hjälpa mig med mina hundar i helgen, bara skicka ett mail till bombax@bombax.nu!
 
 
Mimmi har snyggt och prydligt staplat sina valpar i en hög så hon når alla med sina omsorger ♥

♥ Himla många bra program ♥

I ett svagt ögonblick lovade jag att ha en heldag med statistikundervisning i Excel. Det var idag det! Jag skulle ha två grupper på fm och två på em.
 
Och Excel är ett helt fantastiskt program. Det blev verkligen lyckat!
 
11 grader varmt var det i Gävle när jag rullade hemåt vid halv fem. En riktigt märklig känsla. Är det vår eller är det höst eller vad?
 
Nåväl, nu är det slut för idag.
 
En Mördare okänd till maten så kan man sova lugnt sen! Ha en fin kväll!
 

Bill Gates gör ju himla många bra program ☺

♥ Min sista föreläsning (?) ♥

Idag har jag haft en föreläsning om kommunikation och forskningsmetoder. Den har sina poänger men idag när det var närmare 70 personer i föreläsningssalen upptäckte jag att den faktiskt bygger ganska mycket på interaktion i salen. När det blir så många måste jag ge avkall på den och istället försöka göra en övergripandeföreläsning och det är inte riktigt jag faktiskt. Så idag bestämde jag mig för att inte ha föreläsningar framledes utan istället tänker jag föreslå seminarer. Vid stora grupper får man helt enkelt dela in så det blir fler seminarier. Både deltagarna och jag får nog ut mer av det. Då kan man också diskutera varje uppsats på ett annat sätt och det är ju den som upptar studenternas tankar. Så - idag hade jag alltså min sista föreläsning? Nja, vi får väl se hur det blir med det!
 
I söndags var CG och jag domare på Mårten Gås utställningen - jag dömde grupp 9, hade fått 130 anmälningar så det  var ju jättekul, men fick ju flytta bort så det blev ca 80 kvar. Dagen började dessvärre inget vidare, de första chines crested som kom in i ringen försökte alla bita mig! Jag började undra om det var mig det var fel på? Tack och lov fortsatte det inte så utan resten av dagen gick relativt lugnt till (utom att jag fick skäll av en chihuahua-ägare som kom 2 med HP).
 
Nåväl, sent omsider kom vi hem framåt kvällningen och huset var lugnt och stilla. Strax före 11 (när det var dags att göra kväller) började Mimmi hässja lite (hon ska ju ha valpar snart) så jag hade svårt att somna. Strax efter 12 blev hon tyst igen och sov ända till 0600 när jag gick upp. Passade på att ge henne mat som hon åt med god aptit. Dåså, allt lugnt!
 
Och så blev det Gävle idag som sagt, och nu blir det inget mer än så här! Längtar till tisdagar som numer är mina egna kvalitetstisdagar. Bemerbehandling och träning såklart. Härligt!
 
Huset är så fint nu, om man storstädade oftare skulle man ju inte behöva storstäda så ofta ☺
 
Jag har inte bara städat inne i huset, nej både bak- och framsidan fick sig en genomgång! I sällskap av Eddih och Zirhie! Söta va ♥ BORDerterrier som de är!
 
 

Vårt kök är så otroligt fint och trivs bäst nystädat! Som ett inredningsreportage ♥
Samma vinkel, gammalt kök