🌅⛵️ På tur genom landet🚦🎭

Så var det då äntligen dags att packa bilen och bege sig söderut. Kvart över fem tände vi lampan men hundarna tittade inte ens upp. Cg stack lite tidigare med husbilen eftersom den ska byta verkstad. Från Engströms i Uppsala till återförsäljaren i Tenhult utanför Jönköping. 
 
Genom ett vackert land i strålande väder. Känns fantastiskt att bo i Sverige. 
 
Hundarna har varit duktiga och sovit sött under turen ner och rastat ordentligt mellan varven. Färjan över sundet gick bra likväl som resan över två broar mot Herning.
 
Nu väntar en lugn kväll med mycket tid för hundarna. Ni håller väl tummarna för Team Bombax i helgen! 💥⭐️✊
 
Se så vacker morgon vi hade i Skuttunge strax efter sju...
 Det var en riktigt fin dag för resa genom Sverige... Ännu Skuttunge...
 
På väg in i Jönköping...
 
 Brahehus...
 
 Nånstans efter vägen...
 
 Vackra slöjor över vatten...
 
 CG är road av färjeturen till Danmark...
 
 Magiskt...
 
 Väl framme vid hotellet får vi ett supermysigt rum uppe på vinden... På samma hotell där domarna bor. Hade inte en aning, men CG kände igen sig. Vi kom precis när de var på väg till domarmiddagen så det blev ett väldigt hallå när kändisen CG kom till receptionen så precis... roligt....
 

🚑 🚌 En märklig torsdag...🚗 🚨

Nästan ingenting blev som det var tänkt idag åtminstone om man lägger ihop alla dagens händelser. Inte ens förmiddagen blev som vanligt då CG var uppe tidigt och pysslade inför resan till Iggesund och hundbytet Zirhie mot Hjalmar. Vi fick en supersnygg och i pälsen perfekt hanhund i slimmad kondition, familjen Schelin fick en halvmullig, ganska långhårig liten diva. Bytt är bytt eller? Skämt åsido 😉!
 
Själv stannade jag hemma i texten och jobbade på. Quila och Tuva avbröt mig dock bestämt för en underbar promenad i förmiddagssol och några plusgrader efter första nattfrosten. Så fortsatte dagen vid datorn till strax efter halv två då det var dags att putsa av pärlan och bege sig till besiktningen. Ja, det gick väl helt fel - körförbud. Snopet. Men inget allvarligt. En fjäder har gått sönder i fram och riskerar att punktera däcket, farligt i körläge, men inte så svårt att åtgärda tror jag.
 
Dock blev jag lite omtumlad eller störd eftersom jag hade planerat att göra en massa ärenden men fick nu vackert vänta tills CG kom hem från Iggesund och kunde hämta mig och köra runt mig till de olika ärendena. Träningen gick åt pipsvängen och annat med för den delen.
 
Vi var bland annat förbi affären i Björklinge för att hämta mina "100" paket som jag beställt. Jag gillar verkligen det här med att beställa saker på nätet. Nu hade det kommit både mineraler, magnesium, D-vitaminer och annat från Apotea, lite hårvårdsprodukter från Bellbox och så direkt i lådan ett naturläkemedel som inte finns i Sverige utan som kommit från England. Fantastiskt att det fungerar så otroligt bra med näthandel. Sen Klarna började med tjänsten med faktura behöver man inte ens lämna ut kortuppgifter utom till utlandet då. Suverän service.
 
Nåväl dagens bakslag till trots ska vi ju allt i väg tidigt tidigt imorgon bitti för att ställa våra fina hundar i Herning i Danmark. Det var bara till att packa och förbereda, skriva ut papper, nummerlappar och ringfördelning. Lämna goa Tuva till grannarna för en myshelg med Lovisa. Skönt att hon inte har något våteksem denna gång. Pigg och glad.
 
Så kvällen får njutas av CGs köttfärssås och blomkål. Imorgon bitti lyxar vi med Anna-Lenas fröbröd. Mums så gott, värt att gå upp halv sex för!
 
Njut torsdag, njut helg, njut spöken...
 
En bild säger mer än tusen ord, heller hur? Märklig och ny känsla planterades i kroppen, jag både skrattade och grät. Men det är som det är! Bättre att besiktning fann felet än att jag körde av vägen och sen upptäckte det... Bilden har inbjudit till många kommentarer på fejjan idag....
 Titta vad jag hittade matte? Oj då vi glömde visst en klöv efter spårkursen som Tuva hittade 😊
 
 Ser ni Tuva långt långt bort i mitten på bilden, som en lite prick bara, håller sig långt efter annars kanske Quila eller matte tar den ifrån mig...
 
 Vackert i naturen efter nattens frost...
 
 Tid för solen i låga lägen... och ufon på mina bilder återkommer...
 
 Tuva myser med skånken...
 
 Fin dag idag...
 
 Ett ensamt äpple kvar i höstvilande äppelträd...
 
 
 Efter första frostnatten glittrar det vackert i grässtråna på promenaden...
 
 
 
 
 

💇 ⚾ Onsdagspyssel... 🏃 🏁

Det har varit en fin onsdag i dag på alla sätt. Vi startade tidigt med det vanliga, laddade om med ett härligt lunchpass där jag hade tur att min favorittränare vickade så det blev härliga afrikanska toner. Kände mig som en ny människa när jag kröp in i texten igen på eftermiddagen. Bröt också för en härlig solskenspromenad på eftermiddagen.
 
Johanna ringde och berättade att tentan hade gått bra. Det lät ju lovande med tanke på att det inte är så himla lätt att få till det där med småbarn och studier. Hon kommer hem ikväll igen så vi får väl höra vidare morgon.
 
Och apropå imorgon så är det dags för den årliga kontrollen av min kära gamla trotjänare. De senaste åren har den gått igenom besiktningen utan anmärkning. Så nu hoppas vi på det bästa imorgon. Idag har jag för övrigt gått och längtat till resan i helgen. Det är 10 år sen vi var och tävlade i Herning. Då hade vi Figaro och Julhia med oss. Domaren fattade tycke för två hanhundar och kunde inte bestämma sig, men efter mycket gåendes fram och åter och runt drog Figaro det längsta strået, men när Julhia kom in i ringen log han med hela ansiktet och några tveksamheter vem som var bästa tik fanns inte. Hon blev också bäst i rasen och utplockad i gruppen. Härliga minnen.
 
Nu får vi se vad som händer den här gången. Det har runnit mycket vatten under broarna men extra kul är det förstås att det är Hjalmar och Quila som åker, kullsyskonen i Qullen. Figaros systerbarnbarn och Julhias barnbarn. Så linjerna är väl förvaltade. Men det är inte bara tävlingen som lockar. Ett skönt avbrott från vardagen kommer det allt att bli likväl även om jag planerar att sitta med datorn i knäet och elverket packat i bakluckan 😉 God mat, fint vin, bra hotell och sovmorgon! Vi går inte först någon av dagarna.
 
Imorgon sticker CG upp till Iggesund med Zirhie och hämtar Hjalmar. Vi byter hundar - passar perfekt. Kisskyddet är tvättat så det är bara att komma hit Hjalmar. Och Tuva blir hos grannens söta Lovisa över helgen och hon kommer att bli överlycklig när hennes idol Hjalmar kommer. Tuva alltså :-)
 
Nej, nu blir det inget mer ikväll. Jag har varit uppe i natt och släppt ut och in hundar så jag är ganska trött och har lagt ner analyserna för idag. Lev väl, lev resor!
 
 

Och se, hade jag inte ett kort till och med på våra begivenheter i Herning för exakt 10 år sen. Då åkte vi husbil men i år lyxar vi till det och bor på ett fint hotell... Jag visar Figaro och CG visar Julhia.
 
Vilken vacker eftermiddagspromenad det blev och se mina små ljusfenomen som jag lyckas fånga på kort emellanåt, kan det vara ett litet ufo tro?
 
 
Alla äpplen från äppelträdet ligger i en hög nedanför och lyser upp marken med röda färger...
 
Härligt ljus den här tiden på året...
 
 
 
Vi ledsnar aldrig på vår fina skog...
 Och inte hundarna heller, de älskar att springa lösa här...
 
 
Världen är lite på sniskan mellan varven, men vackert skiner solen...