♥ Blött, sött, nött, trött ♥

Blött kan man säga att det varit med råge. Sjötomt vid varenda husbil och tält. Oönskad sådan dock! Lera för att ge våra fyrbenta en vacker touch. Lerbad ska ju vara bra sägs det! Men denna fredag var både det ena och andra en aning i överkant, eller ganska mycket faktiskt. I Högbo bruk lämnade alltså dag 1 vädret allt övrigt att önska - drygt. Men tältet kom upp, hundarna visades, certet till Team Bombax/Barrongiz och BIR till Team Rockamore/Akimbos och BIM till Team Axbor/Juniper. Jämt fördelat ;-)
 
Kryper in i skön och varm husbil med bästa Axbor. Äter och småpratar - timmarna går. En av de viktigaste ingridienserna på hundutställning - vänner ♥ Sådana fanns det gott om idag! Trivs!
 
Rakel i nätt på gränsen för lång päls. I regnet. Annars troligen inte. Visar bästa sidan X med CK och 2 i jaktklass. Kanske certen låter vänta på sig till 2013?
 
Fryser. Kryper in i husbilen igen. Öppnar till hundarna. Lyfter inte på huvudena, bara ena ögonlocket. Ser vädret. Suckar. Endast Eddih håller ut och leker en stund.
 
Så oavsett väder behövs det promeneras. Tar en lång promenad. Runt sjön. Men inte trots allt. Såg inte så här från sidan hur stor sjön var. I regnet.
 
Kl. nio. Dags för en kvällspromenad. En kortare variant  Kvällens sista. Matte nött av dagens alla intryck och händelser.
 
Väljer en vilsam ensam kväll med standards på foxterrier slät och sträv. För aspiranttjänstgöring imorgon. En! sträv!
 
Först ska jag titta på border och så blir det lite annat pyssel innan det är dags för aspiranttjänstgöringen. Har min foxterrier släthårig ganska klar för mig ♥ Suss gott och lycka till med allt vad vad ni gör denna helg.
 
Trött och sött på en och samma gång ♥
 

Sött trött nött ♥
 

Blött men äntligen får Eddih ha alla tuggissar för sig själv ♥ Inga finare "damer" går ut i detta väder ♥
 
Favorit i repris. Finns förstås saker att säga om denna hund men helheten är fantastisk tycker jag. USAs vinstrikaste hund alla raser 2010! Denna fina hund har etsat sig in på min näthinna där han kommer att befinna sig även under morgondagen...
 
 
 
 

Härliga Högbo Bruk

Det blev en dag framför datorn i stort sett hela dagen med avbrott av några telefonsamtal. Använde lunchen till att börja packa och städa husbilen och Zirhie startar sitt pipande ungefär samtidigt. Kan inte nog fort komma iväg i hennes älskade husbil.
 
Fortsatte datoriserandet och telefonerandet. Vid fyra hade vi i stort sett gjort färdig bägge bilarna och jag satte mig i CGs bil för att styra iväg upp till Högbo, CG skulle ta husbilen. Problemet var bara att CGs bil inte startade så det var bara att packa om allt och ta Saaben upp. I Högbo möttes jag av världens oväder, skyfall och åska, blåst och elände. Sune är redan på plats och CG ansluter efter ca 30 minuter och parkerar husbilen hyfsat rakt. Så gott det nu gick i lutet. Ikväll somnar vi söderut kan jag säga lätt lutandes åt iaf. ;-)
 
Hundar rastade. Hundar matade. Hagar uppsatta. Skålar hopsamlade. Det var bara det där med det fiffiga tältet som inte riktigt fungerade. Hur två minuter kunde bli dryga 20 kan man bara spekulera om, tur att vi inte köpt ett sådant som vi hade tänkt :-)
 
Efter att ha givit upp, skrattat glatt så åt vi gott Sune och jag. Kvällens go-sallad var inte fyskam, vinet välkylt och osten superb.
 
Lång kvällspromenad med hundarna. Lugnet lägrar, sängen hägrar (nja kanske inte riktigt ännu). Kram och sussa sött och lycka till alla som är i Högbo i helgen!
 
Imorgon är det semester!
Några större entusiaster blev varken Gunnar eller jag efter att ha sett hur det slutade med det oerhört lättuppsatta tältet haha. Bakofram hade vi gjort, sa tältprofessor Hillman! 
 
 

☺ Oj vad mycket det är som händer runtomkring ☺

Det går inte för allt i världen att sammanfatta allt som händer den här tiden på året i en liten blogg ☺
 
Men just nu kan jag verkligen säga att höstterminen börjat. Vi har haft vår första planeringsdag idag, och det är inte utan att man verkligen längtat efter vännerna på jobbet, det blev både kramar och tårar och känslor! ♥ Vilken härlig start på höstterminen! Tack alla goa arbetskamrater!
 
Närmast i tid ligger nu Högboutställningen i dagarna tre, så en semesterdag har jag ansökt om på fredag. Sune och jag ska boa ihop med husbilarna och CG lånar ut sin bil till Sune så kan vi ta oss fram och åter till utställningsplatsen. Får el! Tack och lov, blogg och WF utan el är ingen bra kombination.
 
Fredag utställning, lördag aspirant på foxterrier och söndag ställa ut! Vädret skulle väl inte bli vad jag önskar men bra kläder får helt enkelt stå med på packningen.
 
Sen åker ♥ Petra ♥ på en resa alldeles för långt bort och för länge för mosters smak, men jag gläds med henne och det känns skönt att den gamla resedagboken skräms till liv igen ♥
 
Så har Emblas sår inte alls läkt som veterinären sa att det skulle läka. Operationen av hudtumören torsdagen den 16 augusti, sen tratt en vecka och såret skulle vara läkt. Inga promenader, inga hundar i flocken som försöker slicka. Allt lugnt. Torsdagen den 23 augusti. Såret går upp, det savar och ser inte ett dugg fint ut. Ringer vet. Tvätta med alsolsprit. Ta ej av tratten. Jag tvättar med alsolsprit. Torsdag, Fredag, Lördag, Söndag och Måndag. 10 dagar efter operationen och såret savar fortfarande. Ringer veterinären igen. Vill att någon tittar till. Tid tisdag 1420. Sårtvättning, behåll tratten, isolera från resten av flocken, penicillin. Vad var det jag sa redan för en vecka sen? Stackars liten. Ska hon aldrig bli av med tratten? Och få springa lös på våra härliga skogspromenader?
 
Tack för att ni tittar förbi här ibland. Om ni undrar varför gårdagens blogg ser ut som den gör beror det på att blogg-appen lämnar lite övrigt att önska! Kram ♥ kanske ses vi i Högbo ♥
 
Finaste Embla - tänk vilken ambassadör i kennel Bombax hon varit genom åren! Helt fantastiskt vad hon har vunnit. För att inte tala om alla hennes ännu mer fantastiska barn, barnbarn och barnbarnsbarn! Nu är hon 13 år och mår efter omständigheterna bra ♥