🐶 Bombax Ecco, Zigge och Stella 🐶

Oj vilken puls det blev härhemma plötsligt. Härligt. Liv i huset på alla plan. Rakel och lilla Ecco som hennes hanvalp ska heta, mår kanoners, ser ut som om han blir blå dessutom. Aj, aj, sa jag till maken, då får vi fyra blå härhemma, det måste vi ju väga upp med lite vitt, får allt beställa några BF till tror jag 😉!
 
Jag drog till skogs med de vuxna. Det var oroligt härhemma så jag gick i olika omgångar. CG var till Västerås och hämtade Zigge och Stella och en superfin valphage (tusen, tusen tack Anette) som vi dock inte alldeles enkelt monterade. Lite mat, vatten, tuggpinnar och leksaker så somnade de om tätt intill varandra. Skön värme i huset. Ingen behöver frysa.
 
Lite pip var det dock här och där innan lugnet inföll och det har det gjort nu. Rakel har massor med mjölk till Ecco och han njuter livet. Zigge och Stella ska få en omgång till innan natten. Nu blir det mat för oss två-benta och lite slötitt på TVn.
 
Imorgon ska vi på en superintressant föreläsning som terrierklubben ordnar. Vi åker vid ett-draget så vi hinner pyssla om allt smått härhemma!
 
Lev väl och ha en fantastiskt fin helg!!! Det ska jag ha, trots snön som vräker ner utanför fönstret just nu!
 

En vacker gosse som redan har fått sitt namn - Ecco, njuter livet utan konkurrens om maten.
 

🍰 Födelsedag och en ensam viking...🍰

Det har varit minst sagt ett innehållsrikt dygn på alla sätt. Det innehållsrika startade ju redan i samband med Rakels första hässjningar igår och sedan har vi gått på helspänn här - hela flocken. CG vakade första delen av natten. Jag behövde sova eftersom jag skulle upp strax före kl. 06:00 i morse, så jag gick i säng hyfsad tid. CG vakade till 23, sedan ringde klockan 01:00 så var jag uppe 03:00 och CG 05:00 så jag strax före kl. 6. Natten var lite orolig men mellan varven sov hon och det kom inga krystvärkar.
 
Min semesterdag ägnade jag åt bisysslan i Gävle idag. Bad CG smsa hädelseförloppet under dagen. Förstod att det skulle komma valpar idag. Och förstås slutar vår SMS-kontakt att fungera. Typiskt! Men vid eftermiddagens paus ringer jag och får reda på att det kommit en hanvalp. Men sen hände ingenting. Sent på eftermiddagen bestämmer sig CG för att åka in till Ultuna med Rakel. Rakel är lugn och har inget som helst värkarbete.
 
Det visade sig att Rakel hade en stor valp kvar i magen som hon inte orkade krysta fram, men med hjälp av kalk och skicklig veterinär lyckades (tyvärr icke levande) valpen komma ut. Resultatet blev alltså en levande valp. En go-pojke i E-kullen, vi kan nog inte i dagsläget bestämma om vi kan sälja honom eller inte. Han får nog vara kvar så länge eftersom det är Rakels sista kull. Jag beklagar verkligen till våra spekulanter som önskat valp i vår. Vi får se om vi parar någon mer tik. Det beror på när löpet kommer igång. Men Rakel och valpen mår prima. Det är alltid det viktigaste!
 
Och så är det R-kullen fjärde födelsedag som de kommer att dela med E-pojken. 30 januari 2010 föddes Zirhie och Olle med syskon. Det blev fem valpar i en kull där CG åkte ner till Malmö och mötte upp Anita (tusen tack) på en parkering för att para med Anitas engelsk import. En parning rätt dag gav fem valpar. 👍
 
Zirhie fick stanna i kenneln som charmtroll och maskot. Olle flyttade till Stockholm och har cert och flera CK och placeringar i öppen-klass. Grattis alla fyrbenta vänner i R-kullen som föddes precis när vi skulle renovera köket. Hur gör vi nu för att socialisera valparna? De kan ju inte vara i ett kök som inte finns? Nej, men de kunde vara med i soffan på kvällarna framför TVn. Supersociala blev de i alla fall!
 

Fy vilka hemska tvåbenta! Hur de håller på. Vadå stå fint? Låt mig va!!!
 

R-kullen myser i soffan varenda kväll. Har inspirerat oss att låta våra kullar vara med från 6-7 veckor i soffan. R-kullen blev en fantastiskt mysig kull!
 

Olle gör mycket bättre ifrån sig på bordet och se...
 
... har han inte fina resultat i utställningsringen med ck och bästa-hanhundsplaceringar, cert och reservcacib! Och så trevliga nya vänner vi fick!
 
 
 

🌌 Semester 🌌

Jag tog en semesterdag idag för att det var tänkt att vi skulle klippa dag 2 idag, men det blev framflyttat ett par veckor så det blev en bonusdag. Det var behövligt dessutom då jag grötat i texten alldeles för mycket och fastnar på allt. Ett par dagars vila och fredagen kommer med nya ögon är jag säker på.
 
I morse började Rakel flåsa lite och åt endast upp köttbullarna så vi trodde det skulle komma valpar idag, men när vi skulle gå ut blev hon galen och skulle absolut med. Hon får väl hänga med då sa vi, så får vi se om hon kommer igång. Men hon var så pigg och glad i skogen så några valpar tänkte hon inte släppa ut idag, åtminstone inte hittills. Nu har hon somnat dessutom och sover lugnt och tyst.
 
Jag hade ett ärende i stan som jag fixade på eftermiddagen, sen blev det bara slötid framför datorn, så skönt och avkopplande.
 
Eftersom det inte hänt särskilt mycket aktiviteter att rapportera om idag tänkte jag berätta om min andra kull. Det är Tellus och Tellma. De föddes också i Funbo den korta tid vi bodde där. Tellma var redan bokad till Finland men Tellus var osåld och hamnade mitt i flytten mellan Funbo och Näsviken i Hälsingland. Vi hade verkligen inte tid med honom, stackaren. Jag jobbade i Stockholm och CG började så smått på nya jobbet på Hudiksvalls sjukhus. Nåväl, han överlevde dock och blev en vild liten herre med mycket energi och envishet. När så familjen Lundgren i Hudiksvall ringde och var intresserade av en valp, så hade vi precis fått en kull i Näsviken U-kullen, jag sa, ni kan ju åka hem och titta på valparna - vi är inte hemma förrän efter helgen (tänk jag kommer inte ihåg var vi var, men hundvakt hade vi hemma) och så ringer hon igen och säger - den där större hunden kan vi få köpa honom. Ja, så blev det Tellus flyttade när han nästan var 8 månader. Det var precis vad han behövde. Tellus levde lyckligt med trebarnsfamiljen hela sitt liv. Han blev också svensk utställningschampion. Tyvärr har vi ingenting kvar i dag från T-kullen född 1990. Kanske kan jag leta upp något foto någon gång när tiden tillåter! 
 
 

Om vi inte har så mycket bilder på Tellus så har vi desto fler på Rosso. Här på vårpromenad i Näsviken 2002.
 
Och så en fin bild (som Trude tagit) på lilla Candy, Bombax Young Jewel, lika sin mamma Ashbrae Pepper!