💐 Det hade kunnat gått åt pipfanders... 💐

... men nu gjorde det inte det. Kan vi tycka. Kanske andra inte. 😊
 
Vaknade först av ett hällande regn och funderade över hur jag skulle klä mig, men egentligen började allt redan igår kväll när vi skulle putsa alla hundar. Du, ropar CG - det börjar halv åtta imorgon, - halv åtta, ropar jag, är det inte 9 som alla utställningar?! Betänk om inte CG kollat pappren och vi kommit till utställningen vid halv nio i morse? Say no more! Vi var i god tid och hade turen att regnet höll uppe från att vi gick med hundarna till utställningen, ställde ut och tills vi var klara med rasen, sen regnade det ända till grupperna och var sedan uppehåll!
 
Hur gick det då, jo 0850 var allt klart och Hjalmar vann, Raija kom 3a och Rakel blev oplacerade men fick reserv-certet. Nöjd - ja förstås!
 
Så var det dags för grupptävlingarna och ni som någon gång vunnit en grupp vet precis känslan. Hjalmar och Cg är ett snyggt ekipage. Hjalmar går in med CG och inte tvärtom. Vi har haft en sådan hund förut - Bombax Black Ribbon! De handlar sig själva - och handlern.
 
Nu nöjdar vi med stora bokstäver. Ingen placering i BIS:et men vem vet, endera dagen...
 
Landat i Arvidsjaur, ätit, rastat, myst, slagit mygg, ja ni vet, en riktigt härlig sommarkväll i Norrland 💛
 

Hjalmar Bäst i rasen och till höger bästa tik - Merkulis är uppfödare. Minns inte namnet nu.
 

Och vinnare i grupp tre är borderterriern - för en belgisk domare som sa - very impressive👌
 
>
Underbar midnattssol i Gällivare fick avsluta en härlig lördag.
 
 
Vägrenar...

Dessa underbara kör-så-fort-som-du-vill-men-passa-renarna-vägarna i Norr - helt fantastiska!
 

Härlig kvällspromenad till restaurangen på kvällen, trötta och förvirrade tog vi en omväg dit men en genväg hem trots allt 😏
 

Supergott att äta ute ikväll!
 

Rakel på bushumör ikväll! Lite sol och lite mat gör Rakel lycklig och glad!
 

Slår på min inbyggda natur-GPS och säger till CG, jag går kvällspromenaden åt det hållet och visst, här låg en vacker liten sjö med strålande kvällssol som glittrade. En härlig avslutning på kvällen.
 

Härlig hälsning från våra hundvakter! Här myser Eddih med Terje efter en hel dag med lek och bus! Även tant Embla myser livet med halvbrorsan Rosso!!! 💕
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🚄 Roadtrip 3 🚄

Har nu landat på Campingen i Gällivare och fått en jättebra plats alldeles vid älven. Grannar med några norrmän i fina husbilar och några finnar i gammal husvagn och så en svensk husvagn. Det är väl norden i ett nötskal. Lyxiga norrmän med pengar, normalsvensken med normalhusvagn och husbil och finnarna som nöjer sig med fina bilar och äldre modeller husvagn.
 
Raija gnällde lite över grannarnas 5 shih-tzu med fler, hon är ju i bak på husbilen och har nära till grannarna, men efter fem minuter gav hon sig och umgicks snällt med campingens alla hundar resten av kvällen.
 
En härlig resa genom landets norra delar har vi haft idag. Sovit länge, promenerat, rastat och ja, ni vet dagarna går. Nu blir det utställning imorgon och - regn - inte kul. Men ikväll har vi en härlig sol som lyser över oss.
 
 
Så skönt med husbil, i med handbromsen och så är man "hemma"! Vi tittar ofta på husvagnsfolket och undrar hur de orkar med alla förtält, slangar, stödben och packning som måste göras för att stanna och för att komma iväg.
 
Jodå, vi försöker vara lite turister också - men men
 
Nu svänger vi in i inlandet...
 
Se så fint vi står ikväll. Här kan vi sitta och titta på solnedgången, sa jag. Vilken solnedgång, sa CG 😊
 
 
 
 
 

🚌 Roadtrip 2 🚌

Husbilen jobbar bra ihop med CG och dryga 60 mil avklarades galant under dagen. Hela vägen från en god frukost och trevligt samtal i Söderhamn till Bovikens camping. En mycket trevlig och inte alltför stor sådan (camping alltså!). En bra plats nära till det mesta!
 
Belöningen för god körning blir att jag fixar maten, vinet, dukningen och hundarna samt disk och kvällsrastning. Bra fördelning. Fullt med hundar på denna camping och då gäller det att planera både en bra plats och en bra strategi för de fyrbenta, vilket i detta fall innebär att Hjalmar och Rakel går i hagen och Raija på lina i bak. Superbra strategi. Allt lugnt trots hundar som rör sig ständigt runt om. Även Raija sköter sig, skönt (det gjorde hon på kvällspromenaden också trots flera hundmöten). Självklart tycker ni men Raija heter inte Raija bara för att... 😊
 
Så passerade vi härliga glada Hudik, vår hemstad i nästan 15 år och som fortfarande känns som komma-hem-stad, Sundsvall där vi tänkte på vänner och kennlar, finaste Härnösand där jag kan tänka mig att bo, vackraste höga-kusten-bron, vidare mot Ö-vik för mat och rastning och sedan Umeå, Skellefteå och till sist Bovikens camping norr om Skellefteå (ca 2 mil). Kan ni era städer efter Norrlandskusten? Jag har hört någon gång att 20% av Sveriges befolkning söder om Dalälven har besökt Norrland medan 80% av Norrlands invånare har besökt södra Sverige? Stämmer det? 👪
 
Nu trivs vi, hundarna är nöjda med varsin pinne, Hjalmar står på passagerarsätet och spanar och Raija har somnat. Nåja, en tuggar i alla fall pinne.
 
Är ni ute på Roadtrip, missa inte Bovikens camping!
 
**
Livskvalitet i det lilla, en make, solsken, semester, vackra Norrland, en husbil som fungerar 😊, tillsätt lite hav och "a bunch of borders" så är livet helt perfekt 😊💕
 

Höga-kusten-bron - när Norrland är som bäst ...
😊
 

Rastning i Ö-vik! Lite mat och promenad till mänskor och hundar i den ordningen 🍟
 
 

Härlig bild med alla detaljer jag nämnde ovan. 💞