Släthårig foxterrier och hemma igen...

Det var dagen idag det. Den började tio i fem med att grannen gick ut med en stor hund förbi mitt rum. Det var samma visa igår men då somnade jag om men inte idag. Så strax före kl. sex gick jag upp och packade och slängde väskan i bilen. Redan halv åtta var jag i Ransäter och hade tankat då också. Hett som bara den redan nu. Tog plats i ringen där släthårig foxterrier skulle börja.


Släthårig foxterrier från Holland.

Något fantastiskt med denna helg har ju varit att träffa alla preppar. Gud vad kul att se Shoed, Gina och Mirko idag! Fast jag ville inte störa Shoed som var mitt i bedömningen. Marie och jag verkar vara följeslagare runt terrierringarna - mysigt! Egentligen skulle jag alltid vilja gå med någon annan i ringen och diskutera hundar. Det är fantastiskt roligt!

Lotta Melin och jag har också fått fin kontakt på våra tre gemensamma träffar. Först Parson i Avesta, sen Border igår och så släthårig fox idag. Kul, massa nya trevliga kontakter som man mött och sett på hundutställningar i snart 25 år, men som man egentligen aldrig närmat sig! Plus plus plus!

Jag hann också titta på borderbedömningen idag och kan åter konstatera att handling och attityd i ringen spelar roll, framför allt för all-rounders. Det gick ju nästan hem Camilla, nu är du nära!

Gissa om det var skönt att styra kosan mot Uppland igen. Inget illa om Värmland, tvärtom, nästa år kommer vi med husbilen och stannar en vecka! Men borta bra ni vet...

Tack alla trevliga människor jag mött och umgåtts med i helgen. Jag förstår nu det gamla talesättet Homio socius. (Googla det). Människan som social varelse.


The Assumption of the Virgin, Francesco Botticini, 1475-1476, tempera on wood, National Gallery, London. The Assumption of the Virgin by Francesco Botticini shows three hierarchies and nine orders of angels, each with different characteristics. 

Men nu är det nog med det för idag. Take care - out there!


Domaren lyfter på hatten för BIR-vinnande Borderterrier Ch Rockamore Viking! ;-)

Och sola ho sken idag mä i Karlstad o Rannsätter

Fast imorse laddade jag med tröja som jag snabbt fick kasta av mig. Redan strax före åtta var jag på plats och redan då var det kokhett ute. Idag gick jag på Borderterrier som var först i ringen. Charlotta Melin gick samtidigt aspirant på rasen och vi hade en helt underbart trevlig och rolig förmiddag. Tusen tack alla ni som kom med era bordrar och bara får stå ut med att alla i ringen klämmer och känner. Jag undvek att klämma eftersom jag gjort det så många gånger så Lotta fick göra det mesta jobbet. Men inte desto mindre roligt. I hanhundsklassen var vi ganska överens men i tikklassen skiljdes våra åsikter åt. 


BIR idag blev Ch Rockamore Rough Rider. Det var 28 bordrar att klämma och känna på idag.

Solen värmde och det var svettigt. Efter rasen stannade jag kvar vid ringen och tittade på Cairnterrier innan jag åt lunch. Det är synd att ingen kommit på att det kanske kunde finnas lite alternativ till hamburgare, korv och annan mat som tex. lite fräsch sallad eller sommartallrik. Men jag överlever nog helgen.

Väldigt trevlig hade jag i finalringen med Rose-Marie och Marie trots att det kändes som det snurrade i huvudet. Solstinget började nog sätta in nu tror jag! Jag glömmer alltid att dricka tillräckligt såna här dagar vilket ofta resulterar i lätt huvudvärk under dagen. Ändå hade jag laddat vatten i väskan. Nåväl, nu regnar det ute så det kanske inte blir lika hett imorgon!

Efter finalerna (som vanns av en superfin Siberian Husky) drog Marie, Åsa och jag till Munkfors för en god bit mat. Jag åt en rödspätta - överlycklig över alternativ till pizza, hamburgare och korv. Den var supergod. Vi hade så jättetrevligt så plötsligt var kl. halv nio. Halv nio stänger mitt hotell. Men med lite tur så var hotellvärden fortfarande vaken och hotellet ännu öppet.

Tre nätter blir lite för mycket. Jag kände en enorm hemlängtan idag. Trots att jag har min superdator med mig :-)

Det ska bli superkul att gå på fox imorgon! Men "for now - that's all folks"... ska orka imorgon också och då har jag typ 40 mil hem också... Och precis nu när jag tänker att jag ska sussa lite så ska alla hundar ut och kvällsrasta  - såklart. Kanske jag får använda hatten i morgon. Vem vet. Gonatt mina bloggläsare och vänner!


Ringer hem och hör Zirhie skälla och då längtar man ju lite hem till "familjen". Hur många tänker - Hon e galen - man kan väl inte längta hem till en hund? :-)


Ett snitt ur dagens tävling om bästa terrier. Etta foxterrier. Jag kunde väl ha tagit lite bilder på den vackra hembygdsgården i Rannsätter kan man tycka?


Det är fler än jag som har andra motiv :-) Trean i terriergruppen.

Parson Russell terrier

Ja, måste nog låta dagen få handla lite om hund faktiskt - för ovanlighetens skull. Nu har jag tragglat och läst och tittat och tragglat och pratat och frågat fram och tillbaks om Parson Russell terrier så jag nästan vänt ut och in på mig själv. Jag förstår tydligt att läsa mer, traggla mer, se mer, vända ut och in mer osv. för att försöka bli en riktigt duktig domare på rasen. Och äntligen kom det in några riktigt riktigt fina Parson i ringen idag. Men dagen började inte riktigt där.


Bengt och jag kanske har helt fel, men för mig var det här en riktigt fin Parson, som sedemera också, för en annan domare, slutade som grupp-2. Nu måste jag ringa Annica A och höra hur vanligt det är - dvs. att en Parson placerar sig så högt!

Nej morgonen började redan vid halv fem då de morgonpigga damerna i rum sju, med tre mopsar och en whippet, bestämde sig för att gå upp och rasta sina fyrbenta. Alla pigga, glada och pratsamma. Men jag fick senare höra att någon knappt sovit för skällande hundar hela natten så - no complain!

Frukosten var helt ok, lite ägg, fil och kaviar så var vi fit for fight. Mopsdamerna och jag var de enda i frukostrummet och vi språkade lite. Redan fem i åtta var jag på plats i Ransäter eller Rannsätter som värmlänningarna säger! Jag kör in mot bygdegården och fram till funktionärsparkeringen där en ungdom står. - Jag ska gå elevtjänstgöring idag  - kan jag stå här? - Vad skulle du sa du? - Är det funktionärsparkering, frågade jag igen. - Jaha, är du funktionär, då kan du stå här!

Noll koll?

Det såg helt annorlunda ut mot vad det brukar i Ransäter. Alla ringar var där den traditionella husbils- och husvagnsparkeringen brukar vara. Det var hur mycket ringar som helst, över 50. Tillslut hittade jag området där ring 19 (Parson) och 21 (Border) skulle vara. Jag hann sitta en stund och titta på Borderterrier innan jag gick till ring 19 för att lära mig än mer om Parson!

När då äntligen Parson kom in i ringen blev jag så glad så glad att se flera så fina Parson. Av mina tre elevtjänstgöringar var denna absolut den bästa. I tanken hade jag nästan givit upp den idealbild jag väntat på. Men idag kom den! Tusen tack alla inblandade.

Sen gick jag och tittade på foxterrier och såg, till min förtvivlan, att jag tagit fel på domare. Jag sa till CG att jag nog inte vill gå elev för den domaren och han sa, jag tror du blandar ihop dem. Och gissa vad jag ångrar att jag inte lyssnade! Men jag satt utanför ringen och kunde ändå titta och lära och jag pratade med ett par utställare också. När championtikarna på strävhåriga kom in tänkte jag - oj, vilken fin fox. Den vann senare gruppen, så helt fel ute är jag nog inte och det känns tryggt.

Efter så många intryck av dagen kände jag en lätt huvudvärk, men ville verkligen se terriergruppen och gick till finalringen. Där slöt flera preppar (vänner från preparandkursen) upp och vi hade en mycket trevlig avslutning - åtminstone jag. Även bordervännerna Rockamore och Akimbos var med och förgyllde trevligheterna precis som Micke och Carina. Tänk vad många nya vänner man får genom detta intresse!

Dags att avsluta dagen. När jag startar bilen i Rannsätter så får jag en indikation på att oljan behöver fyllas på. Det måste väl finnas mackar i Munkfors tänker jag och styr kosan mot Munkfors. Eftersom jag bestämt att jag ska äta en sallad ikväll så kör jag mot centrum och hittar både en mack och en affär med färdiga sallader. Så bra. Sen var det bara fyra minuter till hotellet. Lämpligt nära.

Nu tänker jag inte skriva mer ikväll. Nu ska jag läsa lite, äta lite, kanske se lite på TV, ladda inför morgondagen. Hundbilder blir det nu. Om du inte är intresserad av borderterrier, foxterrier och parson terrier kan du sluta scrolla nu!Den här tiken tyckte jag var fin!


Den här tiken var helt underbar i balans och rastyp all-over, men så vann hon gruppen också och jag vet inte i skrivande stund hur det gick i BIS-et. Men det  borde jag veta eftersom jag förväntar mig "on-line" resultat!