🎆 Sista april 2013 🎆

Denna, för Uppsala märkvärdiga dag, passerade för oss nästan obemärkt förbi. Vädret var växlande soligt, blåsigt och kantades med en och en annan hagelskur.
 
Tekniken har i stort fungerat idag, bara telefonen lade av en sväng men efter supportsamtal gick den igång igen. Skogen har dock skött sig utan överraskningar idag och i övrigt har diskmaskin och tvättmaskin fungerat. Puh, men börjar uppskatta saker som fungerar helt plötsligt. 😏
 
Nåväl, vi åkte varken forsränning eller sprang i någon annan backe än vår egen. Kvällspromenaden blev dock lite annorlunda då både Zirhie och Eddih inbjöd sig själva till grannens grillparty. Grannen var inte lika upprymd. Men nu är alla samlade och nöjda. Det bästa med att vakna en dag som denna är att veta att man kan ta det lugnt och verkligen leva "off" ja eller "on" vilket man nu föredrar.
 
Allt väl i Skuttungeskogarna, nu laddar vi mot nästa månad och ytterligare spännande händelser. Trevlig Valborg till er alla! 🎓  💑 💐 🎶 (min nya dator gör att jag kan infoga en rad olika smileys i bloggen, kul!)
 

Huvudstadsbordern ska det stå! Hoppas ni kan komma!

Fin bukett från Jälla i lördags! Se fjärilen.
 

Finväder!
 

Näst sista natten med gänget. Nu flyttar Terje "hem" på torsdag  💕
 
 

Det är så att blåsipporna ruggar i blåsten ⛅
 
 
 
 

? Hur gör jag nu då ?

Just ja, nu kommer jag ihåg varför jag inte vill byta dator. Så rimligtvis borde detta bli sista gången?
 
Samtal 1 till datorsäljaren: Hej, jag har en vansinnigt dum fråga men jag vet inte hur jag får fram snabel-a på mitt tangentbord? -Inga problem, bara att trycka ner ALT-GR och tangent 2! Ok, men jag har ingen ALT-GR. Jodå, till vänster om mellanslaget. Sorry, men nej. OK, kan du komma in med datorn så vi får titta?
 
Samtal 2 och 3 - har tappat all inloggningsinformation till hemsidan - lagrat all information på gammel-datorn, men nu behövdes det matas in uppgifter på nytt. Vem kom ihåg dessa, inte jag! Det är lugnt, jag skickar dina uppgifter nu - tusen tack - kvällen är räddad - LOGGIN ERROR!
 
New try - hej jag vet inte om det var dig jag pratade med nyss, men..... osv... lycka när Connection lyckades och hemsidan kunde uppdateras. Vi har ju flyttat fram vårens valpträff till Huvudstadsbordern den 19 maj. Hoppas många kommer! Och eftersom anmälningstiden går ut om ett par dagar var det ganska angeläget att uppdatera hemsidan. Kolla här!
 
Så - i stort sett har hela dagen tänkts - hur gör jag nu?
 
Men i detta nu så blir svaret - gå i säng - djupt andetag :-)
 
Att gå från "en vanlig dator" till en Windows 8 med pekskärm är som att byta transportmedel från cykel till helikopter!
 
Sista april, Uppsala, forsränning, spring i backen - vår i kvadrat :-)
 
En härlig måndag på alla sätt, jobb, prommissar, skratt, träning och dagen före...
 
Ha en härlig valborg vänner och bloggläsare :-)
 
 

En av de finaste Bombax-hundarna genom tiderna - Se Ch SE V 2011 Bombax Qubec "Hjalmar"
 

☼ Ett härligt dygn ☼

Som startade som sagt, redan igår kväll då vi packade i husbilen och tog oss till Västerås. Det betydde en lugn och skön kväll (förutom teknikstressen) på plats och sovmorgon. Gillas.
 
Åt alldeles nybakad pizza och eftersom vi bor som vi bor händer det inte särskilt ofta! Så det var gott! Hundarna rastades. Terje fick lära sig att gå i koppel, skåda husbilsparkeringar, andra hundar och främmande människor. Huga! Somnade gott och sov hela natten till sju på morgonen.
 
Så tävlingsdagen, Hjalmar i toppform och vinner bäst i rasen och blir utplockad bland åtta i gruppen. Nöjda åker vi hemåt och vännen Trude (som var ner för att delta i BISet - hon vann gruppen igår - stort) var gullig att ta med sig Hjalmar till Iggesund för att återförenas med familjen!
 
Tack alla för en trevlig dag! Både borderfolk och annat löst folk :-)
 
Hemma skapligt. Handlade lite på vägen, rådgjorde på telefon. Dagens tips - gör aldrig något som inte känns bra!
 
Nu mat! Kram och go-vecka önskar jag er!
 
 
 

Fina Hjalmar, ruskar lite på huvudet åt all uppståndelse! Duktig har han varit idag. En av hans söner - Brasse - skickade också en jag-trivs-med-nya-livet-rapport. Allt gott idag med andra ord!