🌛 Försvinnande fredag 🌛

som var över på ett ögonblick och egentligen vet jag inte varför, den har liknat alla andra dagar så. Det är säkert tiden som har en högre frekvens på fredagar. Har haft en bra dag vid datorn och nu längtar jag till Göteborg nästa vecka. Många roligheter på agendan. Bo hos Karin, träffa Petra och så njuta vetenskap och fantastiskt skickliga handledare. Men innan dess hinner det hända en del förstås. Det är ju nästan en vecka innan jag åker.
 
Vi har haft ytterligare en mysdag med Tuva och resten av flocken. Hon är numer helt godkänd som en som kommit för att stanna. Hon sover hela nätter och gör ute när det är dags att gå upp, äter redigt och är glad och pigg. Framför allt när vi är ute på promenad. Då är livet fullständigt sorglöst!
 
Vädret har varit något kylslaget idag. Det blev lite höstkänsla i luften, men nu vankas det högsommarvärme igen till veckan. Så låt oss njuta lite mer av sommaren.
 
Cg gjorde lite ärenden på stan medan jag passade på att köra ett pass. Hämtade nya hundmaten (nu testar vi Four Friends med Aloe Vera). 
 
Så fick Tuva hundvakt också när vi ska fara omkring i september. Skönt grannen! Ni kommer att bedåras. Ses på söndag.
 
Imorgon kommer vi att ha en härlig dag på "Ostkanten" där det blir en familjedag med borderterrier på agendan. Jag har bakat bullar och ska bjuda valpköpare som är där på lite fika. Vi hoppas på uppehåll!
 
Ha en fin helg alla, oavsett var ni är eller vad ni gör!
 
 

Nu är det Black & White hos kennel Bombax...Jag har alltid hävdat att det antingen är svart eller vitt 😊
 

Idag hjälper Tuva matte med bullbaket...
 

Och är på världens bushumör på promenaden...
 

Ger leksignaler till Brasse som gärna hänger på...
 
men han fattar ju inte att det är en liten hund, så han försöker ta terriergreppet i nacken...
 

Då är det bra att man kan gömma sig bakom husse...
 

Sen behöver man vila lite...
 

Nu börjar hon känna igen sig också och vågar smita iväg från oss några meter, men kommer glatt när man ropar.
 

Oj oj oj dessa ögon... kan charma vem som helst. Idag hade CG en beskrivning och matten föll helt pladask för Tuva. Trodde nästan hon tänkte tinga en valp 😊
 
 

Så blev det lite nya leksaker idag också. Så bra, lite bättre ordning när man har valpar borde väl en uppfödare ha, tycker Tuva...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

☔ Dagar med Tuva ☔

Det är fascinerande att ha en ny ras, en ras som är nästan motsatsen till våra terriers, men inte helt, hon är lika orädd, framåt och glad som de, så hon matchar flocken perfekt. Hur lättvindigt som helst. Svansen går så man tror hon lyfter snart 😊. Tycker nog livet med terrierna är ganska kul. Maten är bra, sällskapet ok och sängen skön, däremot tycker hon nog att vi har dåligt med leksaker som passar henne, så vi får försöka göra något åt det!

Nu är Tuva och jag anmälda på valpkurs som startar i oktober. Jag har inte gått valpkurs på typ 20 år, så det ska verkligen bli spännande!
 
Känner mig lite stressad nu på jobbet eftersom det närmar sig Göteborg nästa vecka och helst ska jag väl skicka iväg ett kapitel eller åtminstone ett nästan färdigt kapitel senast måndag. Det blir nog lite extra jobb i helgen med skulle jag tro. Söndagens utställning blev ju inställd så då har jag ju den dagen på mig också!
 
Så har det regnat i Skuttunge idag. Ingen vanlig syn denna sommar, tack och lov. Men nu kanske vi får lite svamp också som jag sett att de fått i norr. Här torkar de bort.
 
Efter träningen och handlingen blir det lite Tuvatid. Det är nytt härhemma. Tuvatid betyder lite borstning, kamning och allmänt pyssel. Mystid. På söndag ska hon få bada för första gången i Sverige. Får se hur det går! CG får väl sköta kameran skulle jag tro - så ni får se! ❤
 
Nu är det redan slut på veckan. Imorgon kör jag så det ryker, parallellt ska jag baka bullar och se till att vi får lite trevligt med valpköparna på lördag på ostkanten. Kanske vi ses då! Ha en skön kväll!
 

Håll med om att hon är beroendeframkallande Såna här sötnosar måste vi ha fler av

Kommunicerar fint med övriga i flocken och har i princip blivit godkänd

Älskar att hänga med på promenaderna i Skuttungeskogarna, trots att hon får åka lite på armen ibland.
 

Och apropå långväga besök, se vilken fördelning bland bloggläsarna jag har. Jag undrar vilka i USA som läser bloggen?
 
 
 
 
 
 
 

🍵 Nu rullar dagarna på 🍵

och det känns lugnt och skönt hemma. Arbetsron är total och effektiviteten och kreativiteten på topp. Sant alltså. Nå lite trötta är vi nog ännu efter måndagens strapatser men vi hämtar oss alltmer. Fascinerande att ha en lite vitt tuss tumla omkring runt fötterna. Sov till åtta i morse och var sen ut och kissade och somnade om gott i sängen.
 
Just nu känns det som om jag läst klart för den här gången i alla fall och påbörjade redigeringsarbetet av h-es-kapitlet - tidigare forskning. Jag tror jag skrivit om det 100 gånger känns det som. Men nu ska det väl vara den sista hoppas jag. Åtminstone i grovkornigheten :-) sen lite sandpappring kan man väl stå ut med...
 
Och som så ofta när det gäller utveckling behöver man stanna till och fundera lite grand också och göra sina filosofiska utflykter för att sedan komma tillbaks med nya uppslag.
 
Så ett medelpass på det och man är tillbaks till verkligheten. Fin onsdag till er som är här och läser ibland. Blir väldigt glad när ni ger er tillkänna i kommentarerna också. Jätteroligt att få en kommentar av ÅR som bor i en annan del av världen. Mer om det i morgondagens blogg. Om en annan del av världen alltså 😊!
 
 

En underbar syn att vakna till
 

När vi är vakna får Tuva komma upp i vår höga säng en stund. Törs dock inte låta henne sova där, skulle inte vilja ha ett brutet ben om hon hoppar!
 

Zirhie och hennes idéer. Nu ska vi ju faktiskt gå på promenad. För varmt tyckte hon och kröp in bland ormbunkarna och la sig och sov - rolig hund 😊💕