🌔 På tur i norr...🌛

Jaha, då har vi kickat igång veckan i norr. Sitter just nu vid Gudruns köksbord och bloggar. Klockan är strax tio och jag ska bädda och varva ner alldeles strax, men inte riktigt än. Jag har mentalt laddad om från det ena till det andra. Gått igenom kursinnehåll och kursplan och planerat veckan utifrån det. Åker strax före sju imorgon eftersom det kunde vara lite halka på vägen upp. Tar dryga timmen, klockan står på ringning vid sex. Rena rama sovmorgonen.
 
Dagen startade i lugnt mak i ett riktigt gråtrist Skuttunge. Himlen var kompakt av mörka moln och det blev lite regn på vår promenad. Inte så kul för Tuvas päls. Vi kröp in i värmen och förberedde resan norröver genom att packa och pyssla och planera... Gudrun hade varit hos barnbarnen i Stockholm så jag hämtade upp henne på stationen i Uppsala för vidare tur mot Hudiksvall. Det gick bra och resan till Hudiksvall fortlöpte utan några konstigheter. 
 
Vi kom fram i god tid och kunde hämta upp Nike och "slänga ihop" en omelett till kvällsmat. Supergott och matigt. Ett glas gott rött blev det därtill. Supergott det också. En trevlig kväll med andra ord. Det brukar vara det när jag är häruppe.
 
Nu ser vi framemot en annorlunda och spännande vecka. Så lev väl, lev landet runt...
 
Idag kom det en söt hälsning från lilla Ebba, Bombax Harmony...
 
 
 

🌂✴ Ljus i vårt hus... ❇☔

Det brinner fint i ljusstakar och stjärnor i huset. Det blir några värmeljus och vanliga ljus med för den delen på kvällen, känns helt ok nu när mörkret kryper på. Mycket av dagen har ägnats åt textarbete, men absolut inte hela dagen. Den har förstås kantats av mer adventspyssel, promenader, ärenden i Uppsala och så avslutar vi dagen med kvalitetstid med busgrabbarna. Och Tobbe har lärt sig säga Moster. Check, hur gulligt är inte det. Och hur gulligt är det inte när Alex vill följa med moster hem eller när han längtar efter morfar Lennart och måste ringa honom en stund. Vilka guldstunder de ger i hjärtat de små. 💕.
 
Som pedagog försöker jag alltid hitta ett lärmoment och idag blev det lite geografi med Alex... vi kollade Sverige i relation till Finland och Danmark och var Alex bodde och moster och vart moster ska åka imorgon - Sundsvall... Det var lärorikt och tröttsamt, men bra att veta att färjorna i den nya boken kan åka till Finland över vattnet. Och vattnet syntes ju tydligt på kartan. När barnen ätit och hoppat i baljan var det dags för moster att åka vidare hemåt.
 
Känns som jag har hyfsad koll på läget inför kommande vecka i Sundsvall. Det blir långa och intensiva dagar men det kommer verkligen att bli roligt. Jag ska alltså bisyssla med datautbildning i fyra hela dagar, så jag har verkligen arbetat in en massa tid och kommer att kunna göra det med gott samvete. Jag kommer dessutom att handleda mina studenter på kvällstid likväl som kontakterna runt studentärendet fortsätter i veckan, så det är ju inte så att jag är frånvarande på jobbet mer än fysiskt, mentalt är jag närvarande i allra högsta grad.
 
Det här blir mitt första uppdrag för en av mina uppdragsgivare så det ska verkligen bli spännande att se vad det kan generera i framtiden. Ja, det är verkligen fullt ös mot ljusare tider, en massa härliga skäl att ta sig igenom dem, och är inte advent redan här och hjälper till att tränga igenom den allra mörkaste tiden? Och har inte ännu en vecka gått där vi haft ljuspunkter i livet var och varannan dag? Och börjar inte en fantastisk vecka i norr redan imorgon?
 
Så lev väl, kära bloggläsare, lev ljus och kärlek... ☀ 💕
 

Ett härligt kort på bröderna Charlie och Zune, verkar som det är reklamläge, åtminstone för Zune till höger...
 
 
 

🎅 Nu kokongar vi oss... 🎅

Ja, nu kryper vi in i våra hem, vi kokongar oss och stannar där så mycket vi kan, det stundar advent och juletider och de extroverta aktiviteterna blir mer introverta. Nu stannar vi hemma. Och umgås med familjen, äter gott, tänder ljus, sätter fram tomtar och troll, adventsstjärnor och ljusstakar, stryker juldukar och pysslar, så fridsamma pysseltider. Jag hade till och med tänkt baka saffransbullar idag om det inte vore för att CG glömde köpa smör och kom hem sent från affären. Hade ingen lust att börja baka efter klockan sex på kvällen, nej, inte nu när det börjar närma sig slutet av idol.
 
Vilken behövlig sovmorgon det blev idag. Och vilken härlig lunch med Mona och Monica som toppade den på det trevliga och nogsamt utvalda Storkens Café på Stora torget...Njöt varandras sällskap i två timmar och hade då knappast pratat klart om saker och ting, om världen och det som händer, har hänt och kommer att hända, om skolan och lärares vardag, om ditt och datt, högt och lågt, skratt och gråt... vilka fantastiska kvinnor jag har i mitt liv...
 
De underbara aktiviterna varvades med samtal till rektorer, kuratorer, mail till kollegor och studenter... det var på lagom nivå. Vid hemkomst hade jag tid för lite stenålderbrödsbak, lite Tuvabad och Tuvaklipp och som sagt lite kokongaktiviteter dvs. julpyssel full med ljus och kärlek... jag älskar julen och jag har en teori om att många börjar sitt julfirande så tidigt pga den förändrade värld vi plötsligt lever i. Det är som människor får behov av att gå tillbaks till något bekant, stillsamt och kärleksfullt - julen.
 
Nu lyser stjärnor upp i fönstren, ljusstakar står givakt, tomtar intar hus och hem, julstjärnor pryder bord och fönster, juldukarna färgar hemmen röda... ja, nu är det underbara tider vi möter... så lev väl, lev i kokong...
 
Nu kommer mina fina tomtar fram, den här familjen har blivit en riktig favorit, fick den av Ulla och Håkan för flera år sedan, brukar låta de stå på min dator och hålla mig sällskap när jag arbetar, men nu stänger jag skärmen så ofta så nu får de stå bredvid... fina va? Och se, står inte Filosofilexikonet precis inom räckhåll? 💖