🐾 Efterdyningar och föraningar...🐾

Känslan efter torsdagens härliga bravader sitter i. Därför var det lägligt med en slippardag idag vilket betyder att man slipper göra något alls. Och det gjorde vi, inget alls vill säga. Efter det fortsatte vi att göra inget alls och däremellan var vi ute på promenad. Där mötte vi en Wachtelhund och en granne som var ute och spårade. Det förklarade snitslarna som jag inte känt igen i skogen. Han hade två fasta spår där sa han - har du också fasta spår? Ja, faktiskt två stycken. Men då flyttar jag på mina så får du ha dina helt för dig själv. Men hur snällt som helst! Det värmde. När slipparpassen var över var det dags att packa husbilen och bege sig mot Norrköping.
 
Det är alltid ett pyssel med att packa husbilen, särskilt när man är själv. CG är ju i Drammen i Norge och dömer så någon hjälp hade jag inte och vanligtvis behöver jag inte det heller. Jag både packar in och backar ut utan några problem. Så börjar jag med mina egna kläder som jag ska ha. Jag har alltid en massa olika kombinationer beroende på väder och humör. Sen toalettsaker, en tandborste är alltid bra att ha med likväl som medicinerna som skall tas. Sedan fortsätter jag med hundgrejerna som mat, godis, hundpapper och annat. Och slutligen mat till mig själv och även vatten denna gång eftersom vattenpumpen inte fungerar. Check! Bara elkabeln kvar sedan färdiga för avfärd. Men där tog det stopp. Det fanns inte en chans att jag fick ur elkabeln ur husbilen, den satt som berget.
 
Tack och lov hörde jag närmsta grannen var ute och höll på med något så jag gick dit och frågade om han kunde hjälpa mig och se det klart han kunde - inte nog med att han hjälpte mig att ta ur kabeln, han gick hem och hämtade fett och smorde in den och sen erbjöd han sig att hjälpa oss om vi hade problem med mekanik eller annat eftersom han arbetat som mekaniker i många år. Världens goaste kille har vi fått som granne. Och det hade vi inte en aning om! Vilken himla tur att kabeln fastnade i husbilen idag annars hade jag aldrig fått veta!
 
Så mot Norrköping! Det enda jag behövde göra på vägen var att åka om Gränby och köpa ny laddare för min hade gått sönder. Surt eftersom jag startar igång min ny IPhone 5s till veckan.
 
Nu har vi ätit och gått långt och lugnet lägger sig över Himmelstalunds camping. Jag har fått en superplats men det lutar lite så jag får sova med huvudet upp och fötterna ner helt enkelt. 😊
 
Så i efterdyningarna av Bombaxdagen så laddar vi med lite föraningar inför utställningen imorgon! Ha en skön lördag, ska vi ha! Hade ett härligt samtal med älskade syster yster också. Guld värt Kram!
 
En helt fantastisk bild på mamma Maja - Bombax Copy-Cat. En hund av särskild betydelse mellan dåtid och framtid. Är en länk i vår gamla gamla tiklinje från tidernas begynnelse till att vara mor till Q-barnen med Qrius, Qubec, Qhasper och Quila i spetsen men också Nappe vår härliga jaktchampion Bombax Napoleon. Nu även farmor till fina Z-kullen bland annat till Zulthan - Bombaxdagens BEST IN SHOW! Kolla så lika...
 
 Sonen Hjalmar... Äpplet faller inte långt från trädet...
 Hjalmar i rörelse - han är en sån där härlig hund som visar sig själv...
 
 Vad skall det månne bli med dessa fina bröder i Z-kullen, Zune i stilstudie... Nu förstår säkert värdet av en proffsfotograf på plats...
 
 Zirhie, det är frukost nu!!!
 
 Norrköpingsutställningen tillhör en av våra absoluta favoriter. Underbar camping och underbara omgivningar...
 Kvällspromenad i Himmelstalund....
 
 

🚶 Det sätter sig i kroppen 🚶

En känsla av välbefinnande och värme sätter sig i kroppen efter en minnesvärd dag som denna Bombaxdag. Det räckte med att titta ut på vädret idag för att njuta minnet av gårdagen. Vi beställde tack och lov vårt väder i god tid för sen tog det slut 😊! Det var svinkallt idag och jag slog på värmen i huset i morse.
 
Vi har bara gått och njutit gårdagen idag och tagit emot alla tack och hälsningar. Vi har pratat och pratat och pratat och vridit och vänt på saker fram och tillbaks. Vi har nämligen diskuterat ett tag om vi ska försöka ändra lite på Bombaxdagen så det blir mer som ett läger, att man kommer redan på onsdagen och stannar kanske till lördagen till och med. Men idag bestämde vi oss för att vårt nuvarande koncept nog är det allra bästa. En heldag med späckat program, mingel, mat och hundsnack. En av de främsta orsakerna till det är platsen. Det är fantastiskt vackert och hemtrevligt på Högbo bruk.
 
Där finns många promenadmöjligheter, mat och fika, sol och skugga, hotell och stugor, vandring och rekreation. Ja, där finns i princip allt man kan önska för att organisera ett läger men det är så väldigt dyrt att bo där att knappast många skulle ha råd att lägga ut flera tusen bara för att bo. Så om vi skulle hålla kvar vid tanken om ett läger så var vi tvungna att byta plats och det vill vi liksom inte nu när vi har det så himla bra där.
 
Den allra första Bombaxdagen hade vi hemma på gården i Näsviken och det var Julia Geijer från kennel Juniper som dömde. Då var det lagom många hundar - 17 stycken - och det gick alldeles utmärkt att vara på vår gräsmatta. Det var 1993, 21 år sen alltså. Två år senare var vi också i Näsviken och då var det 23 hundar så det var fortfarande ok men det kändes lite trångt med matplatser och parkeringar.
 
Två år senare förlade vi dagen på Hudiksvalls kennelklubb istället och det kom 25 stycken. Anmälningarna fortsatte att öka och inte undra på när vi hade bra rulljans på kenneln med många valpköpare. Kanske skulle vi försöka hitta ett ännu bättre ställe att vara på.
 
Nästa gång var det ganska naturligt att vi höll till i Boda Bruk eftersom vi tränade våra hundar i gryt där och hade bra kontakt. Det var en mycket trevlig tillställning och vi var jättenöjda både med mat och aktiviteter och priset, men tyvärr slutade de ta emot så vi fick leta vidare till Bombaxdagen 2000. Detta år kom det rekordmånga hundar, det var 41 stycken som var med i Boda. Så fick vi tips om ett fint ställe utanför Bollnäs där vi kunde vara och det var verkligen fint men det var alldeles för dyrt.
 
Så tillslut landade vi i Högbo bruk. Där var allt bara så perfekt. Maten kunde vi fixa själva eller beställa från Kvarnen, hotell till långväga domare, middag, stugor för hund, vackra omgivningar och dessutom har vi alltid haft tur med vädret i Högbo 😊! Ja, sen dess har det blivit så. Det var femte gången vi var där och i år fick vi ju extra mycket service av vaktmästarna där. Grillar och bord och stolar och marknadsbord med tak till maten. Ja, mer nöjda än någonsin. Vi ses där om ett par år igen! Jag brukar boka ett år i förväg för säkerhets skull. 2016 är Kristi Himmelsfärd redan den 5 maj så då får det allt beställas finväder i tid kan jag tro, annars får vi flytta fram den några veckor.
 
Nu ska jag bara luta mig tillbaks, göra lite mat, slå igång en film och njuta minnena från igår. Hoppas ni alla är nöjda med dagen kära valpköpare. Nästa gång blir det fler nyheter på programmet, men jag avslöjar inte vad.
 
Ch Bombax Qrius Raija blir bästa tik på Bombaxdagen. Vår finaste tik sedan Emblas tid. Tusen tack Lotta för fina bilder.
 En härlig bild som säger massor. BIS-valparna är tv på första plats Blåzza som egentligen heter Bombax Candy Crush och th (fast hon ville helst vara i mitten) BIS-2 valpen Stella som egentligen heter Bombax Donna De Lux. Här med två handlers (Kristina och Matilda) som aldrig varit i ringen och som idag handlade med bravur. Grattis!
 
 Best In Show tv. Bombax Zulthan - Charlie till vardags och Best In Show 2, Bombax Qrius, Raija till vardags. Domare Birgitta Backlert i mitten.
 
Best In Show 2014 - Bombax Zulthan - Charlie, snyggt visad av ägare Johan Lindgren som aldrig tidigare visat hund!
 
Och idag var vi tillbaks till vardagen och kylan. Zirhie uppskattade att få umgås med brorsan Olle några dagar precis som Tuva som älskar borderterrierhanar ....💕
 
 
 
 
 
 
 
 

❤️🐾 En fantastisk dag ❤️🐾

Lång och trevlig med alla tänkbara ingredienser. Strålande solsken, en massa fina hundar, ovanligt trevliga hussar och mattar och småhussar och småmattar. Fina priser, välorganiserade vaktmästare. Härlig domare och ringsekreterare. Perfekt kökspersonal och god mat. Suveräna kakor och gott kaffe. 

Jag började dagen med att ta med hundarna och sätta upp tipsrundan. Sen la jag två spår före frukost. Allt började klockan 11 men många kom i god tid. 

Högbo hade även arrangerat barnens dag så det var fullt med folk på plats. Det kom till och med folk till oss och köpte korv och hamburgare. Lite kul faktiskt. 

Det som jag särskilt uppskattade i år var att jag anlitade en proffsfotograf. En som bara ägnade sig åt fotograferingen - det skulle vi gjort för länge sen. Så nu får det bli så hädanefter. 

Tusen tack alla för idag!!! Nu har vi haft domarmiddag härhemma i Lundbo. Det blev både en trevlig dag och kväll!

En härlig bild från en Bombaxdag 1999 tror jag eller möjligen 2000. Ulla Axen är domare och syskonen Otto och Klara vann. Varje gång vi arrangerar bombaxdagen stressar jag som bara den veckorna före och när den sedan är över längtar jag redan till nästa😊❤️🐾