⛄ Sista dagen i januari 2015... ⛄

Otroligt vad tiden går. Tack och lov också eftersom vi går mot vår! Idag åkte julen ut med besked. Startade med det redan före frukost. Inte en julpinal finns det kvar. Här brukar julen åka ut lagom till tjugondaknut, men i år tyckte vi att det var så mörkt så ljusstakar och stjärnor fick stanna lite extra. Men nu har vi gjort plats för vår även om den särskilt idag känns väldigt långt borta. Vi har fått två dm snö, bara idag. Tack, det hade vi klarat oss utan. Mer än väl. Vägarna var eländiga när vi skulle till stan. Och tvungna var vi eftersom hundmaten var slut. Skönt med fyrhjulsdrift. Vilken härlig uppfinning!
 
Så blev det ändå några sköna lördagspromenader och gissa om lyckan var total när Aska nu fick lov att följa med. Vi har inte velat anstränga henne mer än nödvändigt då hon fick diarré häromnatten. Men nu är alla magar fina och mammorna äter precis som de ska. Och när vi gått sista vändan i ljuset så sa Raija (medan CG tog av sig kängorna inne på hans kontor och jag i köket) till Zigge att nu är det nog dags (i vardagsrummet där ingen av oss var). Så fixade vi parningsmattan och CG satte sig på en stol och försökte få till det. Men då blev Raija sur. Kan själv, sa hon och var grinig. Skit i dem, sa jag, låt de hålla på själva och visst, några minuter senare när vår uppmärksamhet inte var riktad mot dem så slog det till och blev en finfin parning som varade i en kvart! Heja, kennel Leiram’s, nu kan ni nog se valpar till våren! Ja, Raija ägs numer av våra vänner Gunnar och Marie i Hudik där de startat kennel med Raija som stamtik. Och om Solan eller Marie läser detta så hälsar Zigge att han är en riktig Casanova som vet precis hur man gör.
 

Så tog även denna dag slut och jag måste säga att jag är ganska trött efter Göteborgsresan. Som jag brukar säga, jag orkar härja likadant som förr, men återhämtningen tar längre tid! Efter den sömnlösa natten och mycket  hjärnkraft så tar det nog en dag till kanske till och med innan jag är fit-for-fight igen. Och nu känns det äntligen som om det är läge att ta upp träningen igen. Jag har inte riktigt vågat mig på mer än våra mjuka promenader, men imorgon blir det köp av träningskort och till veckan inleder vi med ett pass kanske två. Det får visa sig.

Lev väl, lev skön söndag och första dagen i resten av ditt liv och i februari 2015...

 

 Se vilka fina G-klavar det ligger i valplådan...Blanka, runda och nöjda...
 
Tuva blev verkligen illa utsatt av snön idag. Ingen Tuvasnö med andra ord. Matten hade glömt att smörja. På em blev det promenad på de plogade vägarna istället...

 

 

 

👍 Tajmade kommunikationer 🐾

Inatt sovs det inte mycket. Jag läste deckare till halv tolv, vaknade första gången klockan två. Andra tre, sen fyra osv. När klockan var närmare sex gav jag upp. Då tände jag och läste till frukosten öppnade halv sju. 

Det bästa med hotellvistelser är många gånger frukosten. Inget undantag här. Hade en lugn morgon eftersom handledningen var planerad till klockan tio. Jag var i god tid och kunde ladda med en kopp kaffe. Massor att prata om. Tiden rinner och det var snart dags att rusa till tåget hem. Det var 7 minuter mellan tågbytena i Stockholm om jag ville hinna ett tidigare tåg och spara en halvtimme. Och det ville jag. Så jag rusade mellan spåren och hann på minuten. 

Ska bli skönt att komma hem till helg och till valpar. Borta bra...

Nu tryter krafterna och veckan får därmed vara tillända. Precis som den spännande deckaren blev på vägen hem. 

Lev väl, lev helg...

Mot Skuttungeskogen 😊

🚉 Kommunikation i Göteborg... 🚌

Tänk vad smidigt saker och ting är om man bara har en app i sin telefon att tillfråga. Först nu har jag hittat rätt väg till hotellet via Västtrafiks app. Under dessa år har jag hela tiden tagit spårvagnen till Domkyrkan och sedan gått en bra bit för att komma fram till hotellet. Genom ganska mörka gator på sina håll och det har inte alltid känts ok. Men med appen kunde jag nu hitta rätt buss som i princip gick utanför hotellet. Och som man i princip kan kliva på utanför tåget hit. Smidigt. Lika smidigt var det att byta buss för att åka till Petras och Davids nya lägenhet. Klev av på ena sidan vägen och klev på nästa buss på andra sidan. Samma sak på tillbakavägen. Klev på bussen kvart i nio och efter ett byte klev jag av strax efter nio på hotellet. Nu vet vi det. Tills nästa gång vi åker ner. Jag startar appen, skriver vart jag vill åka och får upp förslag på de närmaste turerna, var jag ska kliva på och av och vart nästa buss går. Så enkelt.
 
En härlig kväll och middag blev det hos Petra. David hade skolarbete så honom fick jag inte träffa den här gången. Men går fler "tåg" 😃 och bussar!
 
Göteborg är en fantastisk stad. Här skulle jag kunna tänka mig att bo. Det är inte så många platser i Sverige som lockar mig på samma sätt som Göteborgs stad. Så mycket restauranger, människor och puls. Inte alls lika som lugna Uppsala som knappt har någon stadskärna att tala om. Några kvarter runt Stora Torget, sen är det inget mer. I Göteborg breder centrum ut sig flera kilometer och jag brukar ibland prata om att Göteborg har fler centrum medan Uppsala har ett. Visst  kan vi flytta, säger maken, vi har inget som binder oss någonstans. Men det blir svårt att slita sig från vårt fina kök och den fantastiska skogen.
 
Nej, nu ska jag tillbaks till min spännande bok igen. Davidsstjärnor av Kristina Olsson. Kan rekommenderas!
 
Lev väl, lev Göteborgskt...
 
 
Det finns många vackra hus i Göteborg, det här ligger alldeles vid packhusplatsen där jag numer kliver på och av bussen som går till hotellet...