Tisdag

Ni anar inte vad glad jag blev när en skogsmaskin började härja kvart över fem imorse alldeles utanför fönstret. Hur glad får man bli. Slut är man ju ändå än mindre morgonpigg med förstörd nattsömn!Jag klagade självklart i reception. Vissa principer håller jag hårt på. Detta är en sådan! Försökte sova så gott det gick och ångrade att jag ändå inte packade ner öronpropparna i packningen men min tanke var att här är det väl knappast varken trafik eller busliv! Hoppas det inte upprepas imorgon!0630 drar kl igång och sedan är det full fart hela dagen. Roligt som attan, blir verkligen glad när alla mina terriers ramlar in! Men nervös också när domare och uppfödare är handlers. Gäller att inte göra för mycket åt ena eller andra hållet. Allt gick bra! Jag är trött nöjd och glad. Hoppas på fler terriers imorgon. De är roligast av alla att döma. Men även taxen var rolig att gå igenom och drever och jämte. Ja, det är nog jaktraserna som gäller för mig. 

Bild laddas...

Efter ett fullspäckat schema fick vi nu lite tid att byta om till domarmiddagen som börjar om en kvart. Det blir säkert också trevligt men sent är jag rädd. Tja vi får hålla 23 regeln helt enkelt. Trevlig ska det bli hursomhelst.


Vi hade en kul avslutning på den långa dagen före middagen också. Vi kanske hörs imorgon igen!

Måndag

Idag är det måndag. Och ändå känns det som om vi varit här flera dagar redan. Det beror naturligtvis på att det är så intensivt och att vi gör så mycket på en enda dag. Kl är "bara" halv tio och ändå känner jag att ikväll har jag nog inga problem att gå och sova. En massa intressant stod på förmiddagens program och efter lunch fick vi lite tips om vett och etikett. Därefter var det dags att bedöma och skriva kritiker, mäta och granska. Det är nu det riktigt roliga börjar. Efter kaffet fick jag också en släthårig foxterrier att sätta händerna i - superkul!!!Dessutom var det en riktigt snygg fox - ännu roligare. Kritiklappen blev snabbt full.


Plötsligt var det middag - och så var det kvällsvandring på Öster Malma med vildsvinsvisning bland annat. Tre kultingar fanns i hägnet - till och med jag smälte. Trodde aldrig jag skulle säga att ett vildsvin var söt!!! Hade hoppats kunna koppla upp bilderna jag tog men fick ingen ordning på det. Får fixa det till helgen - ni får återkomma då helt enkelt!
Efter rundvandringen, som slutade strax efter åtta, var det lite kvällsfika, som jag dock gav upp relativt tidigt (för att vara mig) för att läsa lite mer om "mina" raser och bläddra i anatomiboken.

Nu ska jag kvällssurfa lite i lugn och ro innan jag släcker lampan. Orkar nog inte börja läsa den nya Anna Jansson-boken jag köpte - inte ikväll i alla fall.Tänk vad kul jag har!

Se hela bilden

Från halv sju till nu

En hel dag med hunderiet. Började gå upp vid halv sju tiden och gratulerade maken till den fina utnämningen till Terrierklubbens ordförande. Han blev vald igår kväll utan några motförslag och hela styrelsen valdes i lugn och ro enligt valberedningens förslag. Så det var samtalsämnet medan vi delade upp morgonbestyren. Lilla Uraxina åkte till sin nya familj igår så det var "bara" två roliga blå hemmavid. Men det är alltid en massa jobb på morgonen ändå med allt och jag packade det sista. Husses min när han skulle lyfta ut min väska var betalbar även om han överdrev en aning. Jodå jag har tänkt på allt nästan, hela väskan full med kläder för sol, regn, moln, blåst, vårvärme, högsommarvärme, nästan snöstorm faktiskt. Iväg kom vi vid åtta draget - då var det lugnt i huset och Musse och Rakel fick åka med. Men inte Zirhie - hennes päls var inte i den konditionen.

Passa på att mysa nu Rakel!Iväg till Österbybruk på tävling med hundarna. Musse skriker när han ser att vi är på utställning och vill hälsa på ALLA hundar. Husse svettas verkligen med denna galning fast han kommer aldrig erkänna det. Tvåa bästa hane med cert blev det - inte illa - husse slut. Sen var det dags för lilla Gullan, Bombax Hera. Vinner championklass tikar, vinner bästa tik och sedan Bäst i Motsatt kön. Slagen av vår käre Axbor Dante. Finfin idag. Men nu glömde jag ju lilla Göta som började inta ringen med den äran och bli BIR-valp. Heja Akimbo's!


Det har varit svinkallt på morgonen i Österbybruk och det var inte Hillarys (Hera) (inte mitt heller) favoritväder, var väl inte på världens bästa humör kanske men vacker är hon. Tack Barbro för att du tar så väl hand om henne och håller både päls och utställningskondition!Vi åt tillsammans med vänner och vinnare innan jag begav mig iväg från Österbybruk. Vill också berätta att vår nya hundtjej började på sitt hundjobb idag med bravur. Fixade att rasta med Raija kvar hemma, gå ut och gå med Zirhie med tillbaks hem och valparna både mätta och trötta utan att bli uppätna. Så himla kul! Äntligen. Att hon heter Johanna är ju ingen nackdel. Alla Johannor jag känner är ju superduper.Nu avslutar jag den här dagen i mitt liv. Ja, strax i alla fall, inte riktigt än. Men innan jag gör det vill jag berätta att jag går domarutbildningen i Öster Malma - äntligen skulle Gert Fylking skrikit. Ja, äntligen är jag här och jag har haft en helt fantastisk start på kursen. Jag lämnade Österbybruk efter att vi ätit tillsammans och rullade söderut. Strax före tre var jag framme och blev oerhört väl mottagen av Helena! Hittade mitt rum, packade upp och tog det lugnt. Det var ju först kl. 16 som vi skulle starta. Kvart i gick jag mot samlingssalen och döm om min förvåning när jag ser att jag är sist!


Öster Malma Slott

Jag slänger ett öga i programmet och ser att det är full fart till kl. halv nio och tänker att det kommer jag aldrig orka - hålla koncentrationen uppe. Men ni som känner mig - vad händer när kl. närmar sig sex - sju på kvällen, då vaknar jag till och kommer in i andra andningen. Men jag ska inte bara skylla på att jag är kvällsmänniska - nej, kvällens program var också så oerhört intressant och spännande att det naturligtvis bidrog.

Maten fantastisk. Miljön underbar, kurskamraterna trevliga (undrar om de är lika nervösa som jag är?), lärarna kunniga och erfarna och kan svara på frågorna, stämningen god! Vad mer kan man önska? Men också - jag gissar att vi 15 som är här är världens absolut mest motiverade kursdeltagare!


En helt fantastisk dag helt enkelt - som jag kommer att leva länge på! Men det finns EN nackdel - och det är att jag sitter här igen och kan inte för mitt liv tänka mig att sova - redan - nej men upp ska jag imorgon igen. Det är ett elände att vara kvällsmänniska!