🚙 Våra bilar får verkligen rulla på vägarna 🚙

Idag ringde telefon redan kl. åtta och personen ifråga berättade att Rakels parning hade gått superbra, så då fick vi vända upp och ner på dagens planering och CG stack iväg för att hämta hem henne igen så hon kunde återförenas med sin matte i Hudik på kvällen. Men det var mycket som skulle göras innan vi kunde lämna henne utanför hotell Hudik. Kl. var närmare åtta innan kvällen kunde avrundas.
 
Och Tuva fick åka till frissan idag för att bli fin inför morgondagen. Så passade vi på att inta IKEAS julbord, vårt första för i år. Supergott, massa mat och endast 99 kronor. Halva Uppsala hade kommit på samma idé så det var nästan svårt att få en plats att sitta på.
 
Så var det dags att ta hand om mailet som kom i morse om intresse för Bodil. Så fick hon prova hos den intresserade familjen över helgen så får vi se på söndag om det har gått bra. Det kommer säkert gå bra - Bodil är en liten tuffing.
 
Så vände vi nosen norröver och färdades mot Iggesund och Hjalmar där fästmön Zirhie och deras gemensamma barn Blåzza skulle stanna över helgen. Hela familjen tog emot, grabbarna hälsade glatt välkomna. Hjalmar i perfekt kondition inför nästa helg. Han åker med oss ner på söndag så "familjen" får vara samlad en dryg vecka nu 💕
 
Nu så hade vi kommit fram till Hotell Hudik och fick ett jättefint rum. CG hämtade mat medan jag rastade hundarna.
 
Nu blir det spännande att se vad som händer imorgon! Godkväll alla, ha en skön helg. Särskilt systeryster som fyller år imorgon. ❤
 

Nu är det bara en enda dag kvar på november månad som jag alltid bävar för, bara att ta sig igenom mot jul och lite ljus, men i år, vilka härliga dagar, så mycket sol! Härligt!
 
Mysiga dagar i november 2013...
Bus i solen...
 

Före besöket hos frissan...
 

Försöker fota lite valpar... går sådär...
 

Men där kom hon ju med...

Bus med valparna på gården, men Bodil är runt fötterna eller någon annanstans....
 

hej hopp här kommer jag, Blåzza i bustagen...
 

Men vilket trevligt hotell som välkomnar med matskålar, tuggpinnar, bajspåsar och....
 

...en egen bädd med mysfilt i med tassar på  - gulligt - eloge till hotellservicen...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

✴ En dag närmare jul ✴

Livet rullar på i Skuttunge och dagarna går. Jag var på koll i morse hos en ny diabetssköterska. Hon var jättebra och hade mycket idéer som jag ska prova. Fick också en ny insulinspruta som ska vara bättre samt engångspipetter ifall sprutorna går sönder, bra att ha tex när man reser utomlands osv.
 
Trevlig var hon i alla fall och glad var jag när jag gick därifrån eftersom jag bävat för att komma till en ny.
 
Efter promenaden med hundarna var det dags för ett nytt Adobe-Connect möte. Också mycket givande idag som sist. Nu hade vi nya böcker att diskutera plus upplägget på vår gemensamma presentation i Göteborg den 10 december. Bra att kursen närmar sig sitt slut, synd att splittra gruppen, ja det är alltid två sidor av myntet.
 
Full fart mot jul, det ska bli så skönt att få en lång ledighet. Önskar jag hade mer tid att pynta men det har jag inte! Får bli på söndag helt enkelt.
 
Nu rullar snart helgen in med utställning i Hudiksvall och med 50-årsfirande. Det ser vi framemot. Men först lite arbete, lite Tuva-pyssel och packning, sen norrut!
 
 
Fina Bodil som i fick ett sent återbud på är alltså på jakt efter en ny aktiv familj! Hör av er till mig om ni är intresserade monica@stafberg.com
 
Nya insulinpennan, lätt som en fjäder...
 
 

✨ Olika uppgifter ... ✨

har vi haft CG och jag idag. CG stack iväg redan vid sju för att åka med en av våra sålda hundar till en naprapat. Det var nämligen så att vi såg honom på Ostkanten och såg att han krummade lite i ryggen men sen i Sollentuna i november krummande han rejält och hans rygg var plan och fin när han flyttade i våras. Så vi började misstänka att han kanske gjort sig lite illa när han lekt häftigt eller så. Inget ovanligt för en border, så vi pratade med ägarna och undrade om det var ok att vi åkte med honom till en duktig kvinna i Värmland.
 
Och idag blev det bekräftat att det var precis så det var, en skada i ryggen och musklerna har dragit ihop sig och därmed krummar ryggen. Nu har han fått massage och akupunktur och stretching och CG menar att ryggen planade ut genast. Tänk på det alla hundägare, om era hundar plötsligt går stelare eller krummar i ryggen så är det sannolikt en sträckning/lindrigt ryggskott som är lätt att åtgärda och hundarna mår så mycket bättre efter behandling. Maila mig privat för uppgifter till den skickliga naprapaten!
 
Jag då, jo, det har varit en av de engelska böckerna hela dagen idag. Med avbrott för en långpromenad med hundarna och lunch. Vid fyra tog det helt slut i skallen och det gick inte att fokusera mer, då lade jag ner och började istället planera mitt seminarium i Göteborg 100 december. Läsningen har ju med kursen att göra så det hör liksom ihop.
 
Nej, nu får det snart bli jul så man får lite ledigt och lite vila snart...
 

Vi har haft lågtryck i Skuttunge idag - bilden är tagen strax efter stormen svepte in...😊
 

Lite luft kan väl passa innan städpasset...
 

Lite tomtar och julpyssel har det kommit fram fast det ännu fattas massor...
 

Det är tröttsamt att vara stormvind
Bodil och Blåzza