Höst i Borka

Ja, nu är det höst i Borka men det tog ett tag innan jag fick ta reda på det. Dagen började med att systeryster kom och hämtade sin kvarglömda dator från igår så vi passade på att fika och talas vid. Sen var det dags att skriva delrapport på min nya halva på jobbet. Jag hade påbörjat litegrand redan igår men idag kunde jag göra klart det sista. Det kändes riktigt bra! Så vi bestämde oss för en tur till stan för att äta lunch. Och vi hade letat på nätet efter menyer och bestämt oss. Fjärde restaurangen vi besökte åt vi på. Den första och andra hade slut på mat och den tredje hade inget som passade oss så det blev kina-mat på stan. Supergott.


En fantastisk god buffé hade de på restaurangen vi åt på idag. Även Sushi fanns som buffé! Rekommenderas.

Eftermiddagen ägnades sedan åt minnesanteckningar och mailhantering. Det blir mycket tid på min nya halva ett tag nu. Tills det reder sig. Med det ena och det andra. Men kl. 1615 kunde vi packa den perfekta lilla familjen in i den perfekta lilla Saaben och bege oss mot vår perfekta lilla stuga. Vi är en perfekt liten familj i den bemärkelsen att baksätet upptas av Musse och Raija i en bur och bredvid och utanför buren boar Embla och Zirhie och därmed är baksätet fullt. All packning går perfekt in i bakluckan och två stolar i fram passar ju perfekt till CG och mig! En hund till så blir det för fullt och en människa till - nix går inte heller!

Så kom vi då efter 1 timme och 45 minuter fram till stugan. Lagom körtid. Strålande sol. 23 grader varmt. Som vilken sommarkväll som helst. Nu blev dessutom nya E4a bygget påtagligt eftersom de har stängt av vägen för att göra klart vår framtida avfart. Så vi fick åka av vid Ångersjön och tvärsa över till gamla E4an och sedan ut till Borka. Snart öppnas nya sträckningen. Läs mer på http://www.hudiksvall.se/templates/Page____7290.aspx,

Nu övergår jag till att berätta i bilder och se så rosa en himmel kan vara eller hur bloggvänner! Stor helgkram från havet till mina trogna läsare och familj.


Världens vackraste utsikt från datorn? Se så vackert höstigt vi har utanför vårt köksfönster? Här sitter jag och jobbar om dagarna!


Det är så vackert ute nu att jag inte tror det kan vara sant. Världen måste vara photoshopad! Kan den verkligen vara så här fin?


När vi kom upp till Borka var kl. närmare 1800 på kvällen och skymningen svepte in.

 
Höst i Borka. Nu har det redan gått en hel månad sen vi hade lyskväll!


Idag var det exakt 23 år sen min man och jag förlovade oss. Det är en histora det kan jag lova. Den kommer här endera dan :-)


Solnedgång i Borka. Stillhet och eftertanke.

Otroligt höstväder idag...

Helt otroligt vilken fin höstdag det blev idag - 29 september och nästan 30 grader varmt i solen! Så klart man önskar att man vore ledig men att ta en långpromenad på lunchen och en på kvällen före mörkret hinns ju alltid med. Det är så jag har svårt att tänka mig att det kan bli vinter och kallt. Svampinspirationen återvänder och vi gick till portskogen för att se om det kommit någon mer svamp.


Här går man in genom porten till skogen, därav "portskogen"  - och kommer in i en riktig trollskog.

Men innan vi kom så långt hann jag med både provtagning, professionellt samtal, ett annat avgörande telefonsamtal och lite lunch. Jag beställde fiskgratäng och ångrade mig vid första tuggan. Det smakade absolut ingenting. Jag kryddade kraftigt, men det hjälpte inte. Och ändå lär jag mig aldrig att inte beställa dessa lunchfiskrätter. Jag vet inte hur många gånger jag lämnat halva maträtten för att inte fisken blir ordentligt tillagad.

Vid ett tillfälle gick jag tillbaks med fisken och bad att få byta till en annan maträtt och det fick jag. Nej, nu blir det ingen mer fisk till lunch om det inte är rödspätta möjligen, den är tydligen svårare att misslyckas med.

Så lite besök på kvällningen, en gounge och systeryster och grytUrban. Alla familj och vänner. Petra har jag inte sett på hur länge som helst så det var dagens lyft! PussJohanna ringde också en sväng. Vi tjejer planerar ett SPA-besök med träning och simning på agendan. Låter hur mysigt som helst. Vi åker en lördag eftermiddag, tar promenader och myser med gomiddag och govin. Sen fortsätter söndagen med behandlingar och träning och gym och pass och bastu och ansiktsmassage och allt vad du vill och framför allt med tjejerna! Underbart! Nu tändes ett ljus i höstmörkret. Jag mår alltid bäst när jag har något att se framemot. Och nu har jag det. Lunch till veckan och vi sätter detaljerna.

Flera viktiga samtal på kvällskvisten som handlar om min framtid. Fortsättning om det följer. Nu väntar en lugn kväll, en intensiv arbetsdag där jag ska avsluta delrapporten och en härlig inledning på helgen i Borka - äntligen!


Fantastiska höstdagar i Skuttunge!

Hur gör djur del 1 - ζ - om konsten att roa

Det ska nog få handla lite om det idag - om konsten att roa. Men innan dess hann det hända en hel del på dagens alla timmar. Som startade kl. sex eller strax före. Jag ska nu berätta om mina morgnar med min IPad. Jag har världens finaste IPad. Fast egentligen är det fel att skriva så, man har inte en IPad man är en Ipad.Min Ipad följer mig vart jag än går. Jag avslutar min dag med den och jag börjar min dag med den. Jag har full koll på min morgonpigga chef med den. Vid varierade tidpunkter plingar den till och talar om att chefen nu har vaknat. Allt från fem till kvart i sex på morgonen. Det är väl ett sätt att komma nära sin chef?

Sedan ringer klockan en stund senare, när jag sover som djupast och bäst, men inget knot, av med ringning upp på ben, in i badrum, ut i kök, in i garderob och ner i tekannan, upp i ottan, ner på rumpan - frukost - sen åker vi - norröver. Semester från HiG, arbetar med handpåläggning i en XL kurs och konstaterar att det är ganska precis 20 år sedan jag började arbeta med datakurser för LT. Kul deltagare! Många skratt - härligt.

Hem igen, sent. Mörknar allt fortare. CG sjuk. Jag tar hundarna och går ut. En runda för oss själva. Tror att de ska studsa ute i skogen av glädje och spring i benen, men icke, tar en varsin tuggpinne och sätter sig under en björk för att tugga. Spring då! Spring själv! Eller har du godis till oss. Stanna så får vi godis då! Nej men nu ska ni ju springa i skogen innan det blir mörkt - spring själv sa vi ju!

Hemma igen, kollar mailen, svarar i telefonen, pratar och pratar. Värst vad jag är pratig! Kvällsmys, blogg, tuggpinnar och avkoppling - men inte för alla - vissa har ännu gudomliga uppdrag och kryper under "ladan" - kanske kan det vara något. Fin benföring iaf.

Källa till ständiga skratt, det är borderterrier det!


Dagens bild - Zirhie under "ladan" - "om inte jag ser nån, då ser ingen mig"