💍 💐 Ibland tar det aldrig slut...👹 👻

... jag kommer hela tiden på nya saker i texten, sammanfattningar, tankar, idéer, analyser och tolkningar. Det känns som jag blir trött bara av att vara mig själv. Det var skönt med ett avbrott för lunchen innan jag grävde mig djupare in i det levda rummet. Tänkte att jag skulle vara helt klar med det idag, men inte riktigt, en liten snutt blev allt kvar till morgondagen att ta itu med. Men energin flödar. Kanske ska ha lite mer Dans Fuego på schemat, verkar ju göra gott. 😊!
 
Underbara dagar i fantastiska färger och värmande sol, vad mer kan man önska för att njuta livet och det bästa vi har - som dessutom är gratis. Ger också vila och mer energi och balans till jobbet. Tur att vi bor mitt i skogen där det finns all tystnad och harmoni man kan tänka sig. För några år sedan tänkte jag - när hösten var som vackrast - att någon photoshopat (bildredigeringsprogrammat) världen, jag tror banne mig det är sant. Och vår "sky is full of stars"...
 
De två (som borde vara många fler) stackars Bombaxhundarna (som egentligen bara är en) njuter dagarna med långa sovmorgnar (Zirhie ligger till tio), njuter köttgryta till frukost, långa promenader utan koppel, lek och avkoppling och massor av kärlek. Nu känns det som vi växt ihop som kroppsdelar av varandra... flocken Bombax... 💕
 
Ibland kan det vara svårt att förstå varför olika saker händer och man kan hamna i existentiella återvändsgränder eller i existentiella förträngningar och långt senare när man antingen vänder eller kommer ut därifrån ser man allt med ett helt annat ljus och något har fått en ny innebörd. Men just när man är mitt i det, ja, då är det inte alltid så lätt att förstå. Någon sådan händelse kanske jag skriver om endera dagen, ja, det gör jag nog förresten men inte just nu, det får bli efter jul som min nästa fas i livet tar vid!
 
Njut höst, mörker och harmoni, tack för titten!
 
 

Hittade den här bilden från Högbo 2004. Ängeln Feliks blir bästa hane, slår den oslagbara Axbor Dante, får sitt sista cert och därmed det efterlängtade championatet. BIR blev en tik från Tuggelites kennel som jag glömt namnet på.
 
En annan skojig bild från Ransäter 2004 när vi ställer Bombax Gustav Giovanni och vinner Bäst i rasen med honom och Bästa tik med B. Julhianne. Bägge fick cert denna dag. Gustav bodde i Gävle och vi tappade kontakten av olika anledningar och han ställdes inte ut mer efter denna helg. Han blev också Nordisk Juniorvinnare.
 
Ni anar inte vilket arkiv av fotografier jag har. Dessutom hittade jag en hel kartong med foton på papper! Otroligt, sa jag till CG, låt den vara, den måste jag få gå igenom i lugn och ro någon gång till våren. Ni förstår vad med kort jag kommer att publicera här...
 
 
 

😊 😍 Makalösa måndagar...😏 😘

Denna blev inget undantag. Med en tidig lunch på Storken med en god vän som jag inte sett på länge så kickstartade dagens feeling-good-känsla. Och sen satt den i. På Storken är förutsättningarna de rätta för att rätt känsla ska plantera sig i kroppen resten av dagen. Lunchen kändes som fem minuter men varade i två timmar. Det här behövde vi. Kram
 
Så var det dags för professionellt samtal och sedan ett pass halv fem. Men precis när jag kliver innanför träningslokalens väggar kom jag på att det inte är något pass halv fem på måndagar. Rackarns, men när jag går fram till monitorn visade det sig att Friskis satt in ett extra pass - Dans Fuego. Det har jag aldrig testat än så det blev ju helt perfekt. Superbra träning för dig syrran! Dans, rytm, rörelse och puls, en outstanding kombination. Kollade nästa måndag men då var passet borta igen. Synd, det här kunde jag tänka mig att göra fler gånger.
 
Så jobbet. Är kvar i levda rum men närmar mig slutet. Kommer nog att avsluta första skissen av avsnittet imorgon. Har i princip en hel dag utan inslag av något extra förrän sent på eftermiddagen. Det blir hel tid, kvalitetstid när man skriver. Man kan gå in i skrivandet ostört och producera. Perfekt. Sån blir min tisdag.
 
Min feeling-good-känsla är kvar och lär vara det resten av kvällen hoppas jag. Imorgon är en annan dag. Nu är veckan igång, nu kör vi!
 
Tack för titten, lev i nuet!
 

En av kennelns fina uppfödargrupper, från vänster multich Bombax Xandou, multich Bombax Julhia, Bombax World Wide Wictor och sedan Ch Bombax Julhiette. Med mig, CG, Lasse och Diza som handlers. Bästa uppfödargrupp i rasen och det var ett rekordår 2004 med närmare 80 deltagare i rasen. Nu för tiden har vi egentligen för lite valpar för att visa uppfödargrupper. Det är mycket arbete som ligger bakom det. Men det var hemskt kul att få köra uppfödargrupper både på SKK och på terrierklubben. Vi placerade oss flera år på terrierklubbens lista över vinstrika uppfödare då. Men vem vet, rätt var det är så kanske vi kommer med lite nya uppfödargrupper igen, i Sundsvall i oktober till exempel.  
 
 

🐙 🐘 Brokig söndag 🐡 🐥

Med blandat innehåll, det har det varit idag och samtidig en dag för återhämtning. Lugnet la sig över Skuttunge igår kväll och har hållit i sig hela dagen. Det var alldeles tyst när vi var i skogen idag, så vi stannade där extra länge och insöp den vackra höstdagen. Andades djupt och löste världsproblem. Väl påhejad av Zirhie och Tuva. De återupptäckte alla spår som låg sedan igår för en andra gång. Spännande var det. Så blev det några timmars jobb innan jag bestämde mig för att åka på tidig träning och den var tung idag, det var som om kroppen inte orkade mer efter timmarna i skogen igår. Kanske skulle jag struntat i träningen men nu är det gjort.
 
Idag började jag komma in på cyber som ett levt rum för eleverna i skolan. Mycket intressant att man idag kroppsligt kan befinna sig i ett rum (klassrummet t.ex.) men mentalt i ett helt annat, dvs. i sociala medier, i spel, i filmer osv. Det är ett enskilt rum och det är tufft för lärarna att dela det rummet med eleverna eller att försöka få ut dem därifrån och göra klassrummet mer intressant. Imorgon skall jag fortsätta på levt rum som är det sista resultatavsnittet innan den övergripande analysen ska skrivas. Och sen diskussionen.
 
Och det känns skönt att dagen nu närmar sitt slut och jag får en härlig måndag igen. Märkligt nog har mina måndagar blivit veckans bästa dagar ganska lång period nu. Och morgondagen verkar kunna bli ännu en härlig måndag med lunch med en person som jag inte pratat med på länge. Efter det blir det professionellt samtal, varvat med jobb och promenader förstås. Önskar att dagens väder håller i sig några veckor till. Vår absolut bästa tid är nu.
 
Tack för att ni kom förbi, njut livet, njut natur!
 
Ja, gör inte denna flock succé på marknaden, med Rosso och Embla i spetsen, så säg. Tack Maria för härligt kort...
 
 Ännu ett fantastiskt kort på våra 15-åringar tv. Embla och Rosso, sen sonen LiRe och vår tyska import Gretchen. Tack Maria!
 
 Se vilken praktfull benved jag har utanför huset... helt fantastisk denna tid på året...
 
 Och här är Tuva på god väg före oss... tills jag prasslar med godispåsen...
 
Då kommer hon i full fart... om man har tur...
 Black and White i vacker natur...
 
 Ser ni trädet som föll över vägen igår... nu var det tur att inte spårekipagen gjorde som de brukar, nämligen parkerade hos grannen, då hade vi fått be om hjälp, men nu slapp vi det...