â˜ș Flow... 💱

Idag hade jag bestĂ€mt att det var lĂ€ge att Ă„ka till jobbet. Jag hade ju kunnat ta bilen i morse men en stund pĂ„ tĂ„get för mental förberedelse kĂ€ndes mer lockande och sĂ„ fick det bli. Skönt att i princip vara ensam i vagnen pĂ„ pendeln. Inte mĂ„nga som Ă„ker till jobbet en dag som denna. NĂ€r jag Ă„ker till Södertörn köper jag biljett via UL-appen och sĂ„ kliver jag pĂ„ tĂ„get. Inte en enda gĂ„ng denna höst har jag visat biljetten och har till och med noterat det och funderat över hur mĂ„nga som Ă„ker gratis. Men idag vĂ€llde det in gula vĂ€star pĂ„ centralen i Uppsala med ordet KONTROLLANT pĂ„ ryggarna. SĂ„ skönt att kunna visa en giltig biljett. 👍
 
TÄget gick i tid idag och vi startade redan 07:26 frÄn stationen i Uppsala och eftersom vi har drygt en halvtimme dit var det skönt att stÀlla klockan pÄ 05:30 (skönt och skönt, missförstÄ mig rÀtt) och blev lika förvÄnad som vanligt att jag vaknade redan tio i fem. NÄvÀl, ingen idé att försöka somna om, bara att morna sig lite, gÄ upp och koka ingefÀrste, göra matsÀck - skinkmackor (utan spannmÄl) - och fixa med vanliga morgonbestyr.
 
NÀr jag klev av i Flemingsberg var det ljust ute, kÀndes superhÀrligt. Mot ljusare tider!
 
NÀr syster yster ringde pÄ eftermiddagen och frÄgade vad jag gjort pÄ jobbet idag var det inte utan att jag undrade sjÀlv. Men det blev mer Àn en hel del gjort. Jag började med att slutföra arbetet med C-uppsatserna som jag examinerat i december. FortsÀtter med att lÀgga klart schemat till kursen Pedagogiska tanketraditioner och mailar ut detta till lÀrare och lokalbokning samt bokar lokaler till lÀrartrÀffarna som dÀrmed blev schemalagda (och dÀrmed synliggjorda)!!! Eftersom jag ska pÄ trepartssamtal pÄ mÄndag var det bra att förbereda sig bÄde med kartor, vÀgbeskrivningar, adresser, telefonnummer och underlag för protokollskrivning. Check. Vidare till nÀsta projekt som handlar om kursen Interkulturell handledning, dÀr behövde jag bestÀlla litteratur samt maila den kursansvarige ett par frÄgor. 
 
Det blev som jag anade, förelĂ€sningar om interkulturalitet föll tillbaks pĂ„ mig och det krĂ€vde nĂ„gra mail och ett besök (det första) pĂ„ biblioteket. Fick superbra tips av Ann (min barnlediga chef) som jag kĂ€nde direkt att jag hade nytta av inför planerandet av dessa tvĂ„ förelĂ€sningar. Superkul, har sĂ„ mĂ„nga busidĂ©er hur jag ska engagera studenterna. Det vore egentligen toppen om man kunde ha en "provförelĂ€sning" för nĂ„gra vĂ€nner och slĂ€ktingar för att se vilka av alla idĂ©er man anvĂ€nder som fungerar och som inte fungerar (ungefĂ€r som nĂ€r syster yster idag ringer och frĂ„gar om jag vill gĂ„ gratis pĂ„ en danstrĂ€ning för att trĂ€naren vill se om passet faller vĂ€l ut). Nu ser jag framemot detta. Första rapporten och förelĂ€sningen Ă€ger rum den 25 januari med start klockan Ă„tta pĂ„ morgonen - check, gissa nĂ€r jag behöver gĂ„ upp dĂ„ haha 😃
 
Ann tipsade bland annat om en tidskrift som hade specialnummer om intersektionalitet frĂ„n 2005. Vilken lycka nĂ€r jag faktiskt hittade rĂ€tt tidskrift och rĂ€tt nummer. Synd att man inte fĂ„r lĂ„na tidskrifter, nej, det blev att stĂ€lla sig och kopiera manuellt helt enkelt. KĂ€nns ju sĂ„dĂ€r modernt i dagens IT-Ă„lder. Och sĂ„ var klockan halv ett och jag hade inte Ă€tit lunch Ă€nnu... 🍇🍅🍉
 
Tillbaks till rummet och möts dÀr av Rebecca, min söta och rara rumskamrat. Vi pratar nog bort en halvtimme mitt i allt. GÄr över till VFU-kursen som avslutades i mitten pÄ december. GÄr in pÄ VFU-kansliet, hittar en enda person i hela korridoren som dock kan öppna dörren in till de sÄ viktiga pÀrmarna. VFU betyder VerksamhetsFörlagd Utbildning och nÀr studenterna har genomfört sin VFU sÄ skickar handledaren in en bedömning och den bedömningen fÄr inte lÀmna VFU-kansliet. Det innebÀr att jag som Àr högskolans VFU-lÀrare gÄr till VFU-kansliet och sÀtter mig med pÀrmen och gÄr igenom "mina" studenters bedömningar. Det var precis vad jag gjorde sen. Antecknade resultaten, ÄtervÀnde till rummet och Rebecca var pÄ vÀg hem igen, skrev in resultaten i betygslistan, skrev ut alla examinationsuppgifter frÄn samma kurs, buntade ihop alltsammans och packade ner i ryggan.
 
Fick en C-uppsats som inte tidigare blivit godkÀnd och som varit i "omlopp" i flera svÀngar och hamnade i mitt knÀ i tidig höst. Jag kunde tyvÀrr inte heller godkÀnna den men kunde ge en relativt detaljerad bedömning sÄ att personen hade nÄgot att förhÄlla sig till nÀr hen skulle omarbeta allt. Blev en utskrift av den och ett ögnande. SÄ nu hoppas jag att den kan godkÀnnas, men jag hann inte lÀsa i detalj. Och var inte klockan redan kvart över tre. Och det var dags att gÄ till tÄget hem igen.
 
Plockar ihop alla mina "högar" i prydlig ordning pĂ„ skrivbordet. Även om det Ă€r fullstĂ€ndig kaos i pappren nĂ€r jag jobbar sĂ„ ligger de i perfekt ordning nĂ€r jag lĂ€mnar kontoret. SlĂ€cker, lĂ„ser, gĂ„r förbi Liza och chattar lite, lika trevlig som vanligt att chatta med. Önskar varandra Gott Nytt osv. Stoppar i hörlurarna i öronen, köper en biljett i UL-appen, öser pÄ  musik pĂ„ högsta volym, tar mig till stationen Flemingsberg, pratar facetime med Johanna och Tobbe-söt,  som nĂ€stan sĂ€ger tarmperistaltik i telefon. Hoppar pĂ„ ett tomt tĂ„g, drömmer mig bort, ensam i vĂ€rlden och den dryga timmen hem gĂ„r i rasande fart. Kliver innanför dörren redan före kl. sex.
 
Ryggan innehöll en liten plastmapp i morse pÄ vÀg till Södertörn men Àr tung som bly dÀrifrÄn. Skönt att fÄ ta av den frÄn ryggen och lÀgga den pÄ en stol i hallen.
 
4 Nokian hakkapeliitta 8 Àr nu levererade och vÀntar bara pÄ sin rÀttmÀtiga Àgare. Vi kommer allt nÀrmare.
 
Boken vÀxer, sjÀlvförtroendet vÀxer, bara att hÀnga med i flowet... sÄ lev vÀl, lev i flow...
 
Söta Ebba hÀlsar till sina syskon i H-kullen och till mamma BlÄzza och pappa Benke... Gott nytt Är!
 

Konstverket förestĂ€ller brorsan Harvey... en riktig Picasso-mĂ„lning 😘
 
Helt öde pĂ„ jobbet nĂ€r jag kom idag... senare pĂ„ dagen kom dock tvĂ„ av mina favoritjobbarkompisar...vi var nĂ„gra tappra som kĂ€mpade mot jul- och nyĂ„rsledigheten idag â˜ș