🌅 Om en ganska knasig tillvaro...☀

om jag lyfter blicken lite och ser pÄ min tillvaro just nu sÄ Àr den ganska knepig eller knasig eller vad jag ska sÀga. För det första hoppas jag att jag aldrig mer kommer att sÀga att det Àr skönt med en ledig lördag sÄ jag kan jobba lite. Verkligen inte. Men nu menar jag det pÄ alla sÀtt och vis. Jag behöver dessa helger för att ta mig igenom den sista biten pÄ vÀg mot ett första mÄl. Jag ser med stor tillfredsstÀllelse att jag faktiskt har tvÄ fullÀndade helger framför mig dÀr jag kan arbeta i full fokus. Och som sagt, jag hoppas att jag aldrig nÄgonsin mer kommer att tÀnka sÄ. Helgerna Àr till för vila och ÄterhÀmtning. Till för hundar och familj. För vÀnner och rekreation. Ledigt!
 
Inte bara jobbet hÀgrar, nej, helgerna med hundarna och hundÀventyren drar i skinnet var och varannan helg, Àr vi inte ivÀg sÄ planerar vi att anmÀla till nÄgot sÄ vi snart kommer ivÀg. Kanske fÄr vi en hÀrlig domarinbjudan eller en tik som löper och ska paras, valpar i huset - lycka. Och lÄsning i minst tvÄ mÄnader. Dvs. alltid nÄgon hemma... ElevtjÀnstgöringar, nya raser, kallad pÄ tre nya terrierraser. Det fyller mitt hjÀrta med vÀrme och glÀdje.
 
Att dammsuga, torka golv, grÀva i trÀdgÄrden ligger mig inte nÀrmast om hjÀrtat kan jag sÀga. Jag har stÀllt mig i kö hos en stÀdfirma till vÄren till och med. Hoppas jag fÄr den firma jag vill ha (Malin!). Nej, att dammsuga förÀndrar inte vÀrlden men hundvÀrlden och arbetet med texten kanske kan göra det.
 
Och sÄ skogen, som Àr en sÄdan kontrast mot den lilla datorn med den enorma kapaciteten. SÄ jordad, bÀgge fötterna pÄ jorden, i skogen, laddar om, njuter, fryser, skrattar Ät tokhundar, jakt och viltspÄr. Ja, har jag tur att det blir snöfritt i mellandagarna sÄ lÀgger jag gÀrna nÄgra spÄr. Vi fÄr vÀl se hur det ser ut. Jag fÄr vÀl öppna en anmÀlan i sÄ fall.
 
Ja, nog Àr mitt liv knasigt alltid. Lever pÄ nÄgot sÀtt i makro- och mikrotillvaro utan nÄgot mellanting. Det kommer att bli ett vÀldigt spÀnnande Är 2015 pÄ alla sÀtt och vis. Men mer om det tar vi en annan gÄng. Nu stÀnger vi butiken för idag. Det Àr ju trots allt SÄ mycket bÀttre... eller hur?
 
Tack för titten, ha det sÄ mycket bÀttre...
 
 
 
Det var lucköppning pÄ dagens promenad, se sÄn fin lucka det blev i molnen. Vi trÀffade jaktlaget igÄr (en av dem) och de skulle slÀppa hund i vÄr skog idag sÄ vi gick pÄ vÀgen idag. Det blev en dryg tvÄtimmars. Underbart men sen fick de rasta sig pÄ gÄrden resten av dagen. TÀnk vad fort det blir mörkt. Och fullt med jÀgare sÄg vi i alla bilar som for fram och tillbaks. Ute pÄ gÄrdarna var det jÀgare med jaktklÀder och orange band i mössan, sÄ jag undrar om det var nÄgot sÀrskilt med den hÀr helgen? Tur att vi tog vÀgen idag.
 
 Se sĂ„ fint vi har det i Skuttunge. Vi var i princip Ă€nda nere i byn idag och vĂ€nde, en knapp mil. HĂ€rligt! Hundarna njöt och Zirhie var pĂ„ strĂ„lande humör och bjöd Aska till lek (trots att Aska bet lite pĂ„ Zirhie hĂ€romkvĂ€llen)  😊
 
CG ledsnar redan innan vi börjat med fotograferingen. Vi lyckas inte sĂ„ ofta fĂ„ till ett bra samarbete runt fotografering. Kanske kan jag prova pĂ„ nytt pĂ„ mĂ„ndag om han Ă€r pĂ„ bĂ€ttre fotohumör dĂ„. Det var Aska i alla fall. Men jag gav upp 😉
 
JodÄ, jag hann "kasta" upp lite adventspynt ocksÄ mellan artiklarna... skönt att alla i princip fungerade...En riktigt hÀrlig första advent önskar jag er som Àr hÀr och hÀnger i mina knasiga cybervÀrld...
 
 
Anna-Karin

Oj vad bekant det lÄter med mikrovÀrld varvat med den stora vÀrlden! Fast sjÀlv lever jag mikrovÀrld just nu, valpar, promenader, hemmapyssel...

Svar: Ja visst vÀxlar det hÀftigt ibland
Monica

Kristina

Jag kÀnner en till som lÀngtar ut i spÄrskogen som aldrig tidigare!!
LÀser man pÄ fb sÄ Àr det massor av borderterrier ute o jagar hjort och rÄdjur och vildsvin.
Ha en skön första advent