đŸš¶ Det sĂ€tter sig i kroppen đŸš¶

En kĂ€nsla av vĂ€lbefinnande och vĂ€rme sĂ€tter sig i kroppen efter en minnesvĂ€rd dag som denna Bombaxdag. Det rĂ€ckte med att titta ut pĂ„ vĂ€dret idag för att njuta minnet av gĂ„rdagen. Vi bestĂ€llde tack och lov vĂ„rt vĂ€der i god tid för sen tog det slut 😊! Det var svinkallt idag och jag slog pĂ„ vĂ€rmen i huset i morse.
 
Vi har bara gÄtt och njutit gÄrdagen idag och tagit emot alla tack och hÀlsningar. Vi har pratat och pratat och pratat och vridit och vÀnt pÄ saker fram och tillbaks. Vi har nÀmligen diskuterat ett tag om vi ska försöka Àndra lite pÄ Bombaxdagen sÄ det blir mer som ett lÀger, att man kommer redan pÄ onsdagen och stannar kanske till lördagen till och med. Men idag bestÀmde vi oss för att vÄrt nuvarande koncept nog Àr det allra bÀsta. En heldag med spÀckat program, mingel, mat och hundsnack. En av de frÀmsta orsakerna till det Àr platsen. Det Àr fantastiskt vackert och hemtrevligt pÄ Högbo bruk.
 
DÀr finns mÄnga promenadmöjligheter, mat och fika, sol och skugga, hotell och stugor, vandring och rekreation. Ja, dÀr finns i princip allt man kan önska för att organisera ett lÀger men det Àr sÄ vÀldigt dyrt att bo dÀr att knappast mÄnga skulle ha rÄd att lÀgga ut flera tusen bara för att bo. SÄ om vi skulle hÄlla kvar vid tanken om ett lÀger sÄ var vi tvungna att byta plats och det vill vi liksom inte nu nÀr vi har det sÄ himla bra dÀr.
 
Den allra första Bombaxdagen hade vi hemma pÄ gÄrden i NÀsviken och det var Julia Geijer frÄn kennel Juniper som dömde. DÄ var det lagom mÄnga hundar - 17 stycken - och det gick alldeles utmÀrkt att vara pÄ vÄr grÀsmatta. Det var 1993, 21 Är sen alltsÄ. TvÄ Är senare var vi ocksÄ i NÀsviken och dÄ var det 23 hundar sÄ det var fortfarande ok men det kÀndes lite trÄngt med matplatser och parkeringar.
 
TvÄ Är senare förlade vi dagen pÄ Hudiksvalls kennelklubb istÀllet och det kom 25 stycken. AnmÀlningarna fortsatte att öka och inte undra pÄ nÀr vi hade bra rulljans pÄ kenneln med mÄnga valpköpare. Kanske skulle vi försöka hitta ett Ànnu bÀttre stÀlle att vara pÄ.
 
NÀsta gÄng var det ganska naturligt att vi höll till i Boda Bruk eftersom vi trÀnade vÄra hundar i gryt dÀr och hade bra kontakt. Det var en mycket trevlig tillstÀllning och vi var jÀttenöjda bÄde med mat och aktiviteter och priset, men tyvÀrr slutade de ta emot sÄ vi fick leta vidare till Bombaxdagen 2000. Detta Är kom det rekordmÄnga hundar, det var 41 stycken som var med i Boda. SÄ fick vi tips om ett fint stÀlle utanför BollnÀs dÀr vi kunde vara och det var verkligen fint men det var alldeles för dyrt.
 
SĂ„ tillslut landade vi i Högbo bruk. DĂ€r var allt bara sĂ„ perfekt. Maten kunde vi fixa sjĂ€lva eller bestĂ€lla frĂ„n Kvarnen, hotell till lĂ„ngvĂ€ga domare, middag, stugor för hund, vackra omgivningar och dessutom har vi alltid haft tur med vĂ€dret i Högbo 😊! Ja, sen dess har det blivit sĂ„. Det var femte gĂ„ngen vi var dĂ€r och i Ă„r fick vi ju extra mycket service av vaktmĂ€starna dĂ€r. Grillar och bord och stolar och marknadsbord med tak till maten. Ja, mer nöjda Ă€n nĂ„gonsin. Vi ses dĂ€r om ett par Ă„r igen! Jag brukar boka ett Ă„r i förvĂ€g för sĂ€kerhets skull. 2016 Ă€r Kristi HimmelsfĂ€rd redan den 5 maj sĂ„ dĂ„ fĂ„r det allt bestĂ€llas finvĂ€der i tid kan jag tro, annars fĂ„r vi flytta fram den nĂ„gra veckor.
 
Nu ska jag bara luta mig tillbaks, göra lite mat, slÄ igÄng en film och njuta minnena frÄn igÄr. Hoppas ni alla Àr nöjda med dagen kÀra valpköpare. NÀsta gÄng blir det fler nyheter pÄ programmet, men jag avslöjar inte vad.
 
Ch Bombax Qrius Raija blir bÀsta tik pÄ Bombaxdagen. VÄr finaste tik sedan Emblas tid. Tusen tack Lotta för fina bilder.
 En hÀrlig bild som sÀger massor. BIS-valparna Àr tv pÄ första plats BlÄzza som egentligen heter Bombax Candy Crush och th (fast hon ville helst vara i mitten) BIS-2 valpen Stella som egentligen heter Bombax Donna De Lux. HÀr med tvÄ handlers (Kristina och Matilda) som aldrig varit i ringen och som idag handlade med bravur. Grattis!
 
 Best In Show tv. Bombax Zulthan - Charlie till vardags och Best In Show 2, Bombax Qrius, Raija till vardags. Domare Birgitta Backlert i mitten.
 
Best In Show 2014 - Bombax Zulthan - Charlie, snyggt visad av Àgare Johan Lindgren som aldrig tidigare visat hund!
 
Och idag var vi tillbaks till vardagen och kylan. Zirhie uppskattade att fĂ„ umgĂ„s med brorsan Olle nĂ„gra dagar precis som Tuva som Ă€lskar borderterrierhanar ....💕