🌌 Semester 🌌

Jag tog en semesterdag idag för att det var tÀnkt att vi skulle klippa dag 2 idag, men det blev framflyttat ett par veckor sÄ det blev en bonusdag. Det var behövligt dessutom dÄ jag grötat i texten alldeles för mycket och fastnar pÄ allt. Ett par dagars vila och fredagen kommer med nya ögon Àr jag sÀker pÄ.
 
I morse började Rakel flÄsa lite och Ät endast upp köttbullarna sÄ vi trodde det skulle komma valpar idag, men nÀr vi skulle gÄ ut blev hon galen och skulle absolut med. Hon fÄr vÀl hÀnga med dÄ sa vi, sÄ fÄr vi se om hon kommer igÄng. Men hon var sÄ pigg och glad i skogen sÄ nÄgra valpar tÀnkte hon inte slÀppa ut idag, Ätminstone inte hittills. Nu har hon somnat dessutom och sover lugnt och tyst.
 
Jag hade ett Àrende i stan som jag fixade pÄ eftermiddagen, sen blev det bara slötid framför datorn, sÄ skönt och avkopplande.
 
Eftersom det inte hÀnt sÀrskilt mycket aktiviteter att rapportera om idag tÀnkte jag berÀtta om min andra kull. Det Àr Tellus och Tellma. De föddes ocksÄ i Funbo den korta tid vi bodde dÀr. Tellma var redan bokad till Finland men Tellus var osÄld och hamnade mitt i flytten mellan Funbo och NÀsviken i HÀlsingland. Vi hade verkligen inte tid med honom, stackaren. Jag jobbade i Stockholm och CG började sÄ smÄtt pÄ nya jobbet pÄ Hudiksvalls sjukhus. NÄvÀl, han överlevde dock och blev en vild liten herre med mycket energi och envishet. NÀr sÄ familjen Lundgren i Hudiksvall ringde och var intresserade av en valp, sÄ hade vi precis fÄtt en kull i NÀsviken U-kullen, jag sa, ni kan ju Äka hem och titta pÄ valparna - vi Àr inte hemma förrÀn efter helgen (tÀnk jag kommer inte ihÄg var vi var, men hundvakt hade vi hemma) och sÄ ringer hon igen och sÀger - den dÀr större hunden kan vi fÄ köpa honom. Ja, sÄ blev det Tellus flyttade nÀr han nÀstan var 8 mÄnader. Det var precis vad han behövde. Tellus levde lyckligt med trebarnsfamiljen hela sitt liv. Han blev ocksÄ svensk utstÀllningschampion. TyvÀrr har vi ingenting kvar i dag frÄn T-kullen född 1990. Kanske kan jag leta upp nÄgot foto nÄgon gÄng nÀr tiden tillÄter! 
 
 

Om vi inte har sÄ mycket bilder pÄ Tellus sÄ har vi desto fler pÄ Rosso. HÀr pÄ vÄrpromenad i NÀsviken 2002.
 
Och sÄ en fin bild (som Trude tagit) pÄ lilla Candy, Bombax Young Jewel, lika sin mamma Ashbrae Pepper!