🍰 Födelsedag och en ensam viking...🍰

Det har varit minst sagt ett innehÄllsrikt dygn pÄ alla sÀtt. Det innehÄllsrika startade ju redan i samband med Rakels första hÀssjningar igÄr och sedan har vi gÄtt pÄ helspÀnn hÀr - hela flocken. CG vakade första delen av natten. Jag behövde sova eftersom jag skulle upp strax före kl. 06:00 i morse, sÄ jag gick i sÀng hyfsad tid. CG vakade till 23, sedan ringde klockan 01:00 sÄ var jag uppe 03:00 och CG 05:00 sÄ jag strax före kl. 6. Natten var lite orolig men mellan varven sov hon och det kom inga krystvÀrkar.
 
Min semesterdag Àgnade jag Ät bisysslan i GÀvle idag. Bad CG smsa hÀdelseförloppet under dagen. Förstod att det skulle komma valpar idag. Och förstÄs slutar vÄr SMS-kontakt att fungera. Typiskt! Men vid eftermiddagens paus ringer jag och fÄr reda pÄ att det kommit en hanvalp. Men sen hÀnde ingenting. Sent pÄ eftermiddagen bestÀmmer sig CG för att Äka in till Ultuna med Rakel. Rakel Àr lugn och har inget som helst vÀrkarbete.
 
Det visade sig att Rakel hade en stor valp kvar i magen som hon inte orkade krysta fram, men med hjÀlp av kalk och skicklig veterinÀr lyckades (tyvÀrr icke levande) valpen komma ut. Resultatet blev alltsÄ en levande valp. En go-pojke i E-kullen, vi kan nog inte i dagslÀget bestÀmma om vi kan sÀlja honom eller inte. Han fÄr nog vara kvar sÄ lÀnge eftersom det Àr Rakels sista kull. Jag beklagar verkligen till vÄra spekulanter som önskat valp i vÄr. Vi fÄr se om vi parar nÄgon mer tik. Det beror pÄ nÀr löpet kommer igÄng. Men Rakel och valpen mÄr prima. Det Àr alltid det viktigaste!
 
Och sĂ„ Ă€r det R-kullen fjĂ€rde födelsedag som de kommer att dela med E-pojken. 30 januari 2010 föddes Zirhie och Olle med syskon. Det blev fem valpar i en kull dĂ€r CG Ă„kte ner till Malmö och mötte upp Anita (tusen tack) pĂ„ en parkering för att para med Anitas engelsk import. En parning rĂ€tt dag gav fem valpar. 👍
 
Zirhie fick stanna i kenneln som charmtroll och maskot. Olle flyttade till Stockholm och har cert och flera CK och placeringar i öppen-klass. Grattis alla fyrbenta vÀnner i R-kullen som föddes precis nÀr vi skulle renovera köket. Hur gör vi nu för att socialisera valparna? De kan ju inte vara i ett kök som inte finns? Nej, men de kunde vara med i soffan pÄ kvÀllarna framför TVn. Supersociala blev de i alla fall!
 

Fy vilka hemska tvÄbenta! Hur de hÄller pÄ. VadÄ stÄ fint? LÄt mig va!!!
 

R-kullen myser i soffan varenda kvÀll. Har inspirerat oss att lÄta vÄra kullar vara med frÄn 6-7 veckor i soffan. R-kullen blev en fantastiskt mysig kull!
 

Olle gör mycket bÀttre ifrÄn sig pÄ bordet och se...
 
... har han inte fina resultat i utstÀllningsringen med ck och bÀsta-hanhundsplaceringar, cert och reservcacib! Och sÄ trevliga nya vÀnner vi fick!
 
 
 
Eleonor

Jo, verkligen. Och vilket intresse och uppbackning frÄn er, som uppfödare. Bara sÄ bra. Grattis till Zirihe. Charmtroll var ordet.

Kristina

Viken tur att det slutade lyckligt för Rakel, men trÄkigt med valpen sÄ klart. Tur att hon slapp valpa i tomme, eller hur. Nu fÄr mor och son 8 hÀrliga veckor.