❤ 15 förunderliga år...❤

har gått sedan den store föddes - Bombax Pavarotti. Som inrymmer en hel tidsålder av upplevelser, relationer, barn och barnbarn, glädje och grannkaniner. Rackar-hunden! 
 
Idag är det exakt 15 år sedan P-kullen föddes. Vi var inte ens hemma. Snälla Anette kom och agerade barnmorska när vi skulle ställa ut i Norrköping. Det kom fyra hanar och en tik. Vi hade bestämt att behålla en hane och en tik i den här kullen. Ibland behöver man fylla på helt enkelt och så fick det bli. Vi var dessutom helt överens om vilken hane det skulle bli, den ljusaste. Den mörka skulle ju till Sundsvall och den mittemellan till Österby, den röda till Ö-vik och den ljusa kvar hos oss i Näsviken. Men ödet ville annorlunda.
 
När CG åkte för att besikta kullen vid Hudiksvalls smådjursklinik hände något. När veterinären kom till valpen som skulle heta Pavarotti, frågade hon, vem är Pavarotti, och plötsligt ändrade sig CG och pekade på den röda hanen. Och med facit i hand vet vi ju hur det gick...
 
Före ett års ålder hade han blivit Bäst i Rasen 12 gånger. Han erövrade totalt 28 cert och har därmed fortfarande hanhundsrekordet i Sverige. Han placerade sig i grupper och visade framfötterna på alla sätt och vis. Att resa med Pavarotti "Rosso" och Embla var en fantastisk tid i livet. Det var inte många resor vi åkte hem utan utdelning. 
 
När Rosso var sex år började jag träna gryt och viltspår med honom. Han lyckades över förväntan när det gällde viltspåren. Han blev godkänd med HP på anlagsprovet och domaren sa, jag tror inte riktigt du förstår vilken spårhund du har :-)
 
Sedan fick han tre första pris i öppen klass varav två med HP. Han hade helt enkelt funnit ännu en karriär. Att han blev grytgalen är ännu en historia, men jag tror jag började alldeles för sent eftersom han blev för ivrig och skällde långt innan han kom fram till grytet. Till Finland for vi också men han skällde för mycket och jag fick inte starta med honom. Däremot jobbade han i 14 timmar i ett naturgryt utanför Forsa i Hälsingland när han var på passning och vi var borta. Han höll på att stryka med men klarade sig näppeligen och fick konvalecent under flera månader hos Maria där han bor idag. 
 
Nej, alla minnen med Rosso är svåra att berätta. Men ett är när han är hos hundvakten och flocken är ute och går och en lös schäferhane kommer rusande mot dem. Hundvakten fattar snabbt beslutet att släppa Rosso och han gick gladeligen fram och talade om att de var goda vänner med hela det fantastiska hundspråk som bara han hade. Han har aldrig slagits med en annan hund. Men med grävlingar slogs han, vilket inte var till CGs belåtenhet på promenaden här i Skuttunge, då han fick medla i en sådan konflikt...
 
Rosso och Embla har varit som ler- och långhalm. Och trots att de varit ifrån varandra några år har de äntligen återförenats och njuter livet hos Maria tillsammans där de åldras med stor värdighet. Att vara uppfödare till två sådana fina hundar är en ynnest och en glädje i livet. Grattis älskade Rosso!!! ❤❤❤
 
Det underbara klassiska fotot på Embla och Rosso vid kaffegruset i Näsviken för 13 år sedan. Tack Trude och Petra för era fotoinsatser!!!
Rosso vid kaffegruset...
Ett härligt borderterrierhuvud, inside out...
 
Foto av Trude i Näsviken 2002...
 
Blivit fotad hur mycket som helst...
 
Njuter sommar i Näsviken...
 
Ett väldigt speciellt kort på Rosso. Vi hade varit ute och åkt och Trude och Petra hade varit hundvakter och Petra säger - vi har tagit ett fint kort på Rosso, men det går väl inte svarade jag, jo titta! Och döm om vår förvåning när de lyckats med ett superfint kort på Rosso på gården i Näsviken med Hälsingebocken och allt!
 
Fick också en fin karriär som spårhund...
 
Flyttar på senare dagar till sonen och lär honom jaga i gryt. Detta resulterar i att LiRe erövrar ett godkänt analgsprov i gryt 2012.
 
Vinner still-going-strong på Årets border 2010...
 
 Firar födelsedag med Embla i Skuttunge 2009 - tio år ...
 
De är som årgångsviner, blir bara bättre med åren...
 
 Denna underbara bild får avsluta kvällens blogg om den fantastiska Pavarotti. Jämför med den första bilden. Samma fantastiska hundar men 13 år senare. Tack Maria för det härliga kortet. Bägge hundarna har fått det fina priset Kånjakskransen... Rosso världens mest personliga och finaste borderterrier ❤❤
 
Kristina

En sådan underbar historia.

Kristina

Vad gör du med valnötterna?? Vad heter boken som du skrev om tidigare?? Hittar inte det nu.
Är det Zirie som inte vill gå på promenad med Tuva i tidigare inlägg? SÅ lik min lilla älskling