♥ Nu far det blått omkring i Svea rike och i byarna kring Skuttunge ♥

Det är dagens bestående intryck. Jag är arg. Men det går fort över. Tack och lov. Grannens nya kattunge av bästa Ragdollras lever ännu. Den har varit hemma en vecka. Fint. Då lever den en vecka till eftersom vi åker norrut imorgon.
 
Tidiga mornar är inte min favorit men upp och skutta var det som gällde idag med eftersom Musses nya Göteborgsfamilj skulle komma tidigt för att få gott om tid att resa söderut. Så där stod vi på trappen och såg Musse fara iväg utan att vi riktigt hann med i svängarna. Nu ska de prova i två veckor och sen får vi se vad som händer. Alla tankar idag var hos Musse såklart.
 
Nu är det bara tjejerna och småpojkar hemma. Nu blir det säkert lugnare. Haha. Vid femdraget var både Zirhie och Raija över staketet och stack som små vesslor skällandes (om de skäller? vesslor alltså) iväg till skogs och en minut senare mot lilla tätorten Lundbo i Skuttunge ☺ Zirhie vek av mot vänster åt grannarnas håll och Raija fortsatte framåt mot kattungens håll. Aj. Aj.
 
Det slutade lyckligt med att bägge strax därpå var hemma igen. Raija på lina och Zirhie i tukt och förmaning på stolen bredvid matte ute! Men va f-n nu skulle det ju vara lugnt hemma i flocken. Där fick vi för att Musse åkte idag! Men det bästa är att Embla tuktade både Raija och Zirhie när de kom hem och sa att de minsann fick skärpa sig om de skulle bo kvar i hennes flock! Duktig Embla!
 
Så var vi till stan förstås en sväng på dan och handlade och åt lunch. Jag provkörde min fina Saab som står och väntar på mig i Uppsala. Jag såg den inte först och blev orolig att den var såld. Men se, där stod den ju och glänste. Har ni fått hjälp, säger en försäljare. Nej, men jag tänkte jag skulle köpa den här bilen när jag får lite pengar. Jaha, säger han. Får man provköra? Och visst det får man!
 
Nu ska vi till Borka imorgon och har en oerhört härlig vecka att se framemot. Först ska vi möblera klart stugan på onsdag och sen på kvällen kommer Gunnar och Marie och käkar med oss på boksläpparfesten på bryggan. På torsdag är vi bjudna till valpköpare på en ö utanför Bollnäs (en Ö utanför Bollnäs - var i hela fridens dar kan den tänkas vara?) där vi kommer att bli alldeles mysigt väl omhändertagna. Den gulliga valpköparen har förberett sig länge och väl.
 
Fredag, en snabbtur norrut till utställning i Östersund på lördag. Där ska Eddih visas för första gången och det ska bli så spännande. Hjalmar och Rakel är med förstås ♥
 
Så. Trots att det är slut på bästa sommartiden och allt härligt som följt med denna sommar så har vi så mycket mys kvar. Innan hösten kommer och toppar med alla färger. Och svamp.
 
Gokväll i stugorna ♥ Mer än så här blir det inte ikväll och Kristina - det var jag som vinkade ihärdigt i röda Saaben när du kom gående på gårdsplanen idag!
FinMusse - ska han börja skälla på Göteborgska tro? Vi önskar lycka till hos nya familjen.
 
 
Kristina

Tack för vinken och för att du gav mig en vink om att det var du.

Eleonor

Jag förstår nu att ha kennel är att leva med ständiga avsked. Vi hade tänkt hinna med en snabbvisit hos er i Borka när vi är här i Hälsingland, men jag vet inte om det går att få till. Åker till Sthlm i slutet av veckan för den här gången.