Parson Russell terrier

Ja, måste nog låta dagen få handla lite om hund faktiskt - för ovanlighetens skull. Nu har jag tragglat och läst och tittat och tragglat och pratat och frågat fram och tillbaks om Parson Russell terrier så jag nästan vänt ut och in på mig själv. Jag förstår tydligt att läsa mer, traggla mer, se mer, vända ut och in mer osv. för att försöka bli en riktigt duktig domare på rasen. Och äntligen kom det in några riktigt riktigt fina Parson i ringen idag. Men dagen började inte riktigt där.


Bengt och jag kanske har helt fel, men för mig var det här en riktigt fin Parson, som sedemera också, för en annan domare, slutade som grupp-2. Nu måste jag ringa Annica A och höra hur vanligt det är - dvs. att en Parson placerar sig så högt!

Nej morgonen började redan vid halv fem då de morgonpigga damerna i rum sju, med tre mopsar och en whippet, bestämde sig för att gå upp och rasta sina fyrbenta. Alla pigga, glada och pratsamma. Men jag fick senare höra att någon knappt sovit för skällande hundar hela natten så - no complain!

Frukosten var helt ok, lite ägg, fil och kaviar så var vi fit for fight. Mopsdamerna och jag var de enda i frukostrummet och vi språkade lite. Redan fem i åtta var jag på plats i Ransäter eller Rannsätter som värmlänningarna säger! Jag kör in mot bygdegården och fram till funktionärsparkeringen där en ungdom står. - Jag ska gå elevtjänstgöring idag  - kan jag stå här? - Vad skulle du sa du? - Är det funktionärsparkering, frågade jag igen. - Jaha, är du funktionär, då kan du stå här!

Noll koll?

Det såg helt annorlunda ut mot vad det brukar i Ransäter. Alla ringar var där den traditionella husbils- och husvagnsparkeringen brukar vara. Det var hur mycket ringar som helst, över 50. Tillslut hittade jag området där ring 19 (Parson) och 21 (Border) skulle vara. Jag hann sitta en stund och titta på Borderterrier innan jag gick till ring 19 för att lära mig än mer om Parson!

När då äntligen Parson kom in i ringen blev jag så glad så glad att se flera så fina Parson. Av mina tre elevtjänstgöringar var denna absolut den bästa. I tanken hade jag nästan givit upp den idealbild jag väntat på. Men idag kom den! Tusen tack alla inblandade.

Sen gick jag och tittade på foxterrier och såg, till min förtvivlan, att jag tagit fel på domare. Jag sa till CG att jag nog inte vill gå elev för den domaren och han sa, jag tror du blandar ihop dem. Och gissa vad jag ångrar att jag inte lyssnade! Men jag satt utanför ringen och kunde ändå titta och lära och jag pratade med ett par utställare också. När championtikarna på strävhåriga kom in tänkte jag - oj, vilken fin fox. Den vann senare gruppen, så helt fel ute är jag nog inte och det känns tryggt.

Efter så många intryck av dagen kände jag en lätt huvudvärk, men ville verkligen se terriergruppen och gick till finalringen. Där slöt flera preppar (vänner från preparandkursen) upp och vi hade en mycket trevlig avslutning - åtminstone jag. Även bordervännerna Rockamore och Akimbos var med och förgyllde trevligheterna precis som Micke och Carina. Tänk vad många nya vänner man får genom detta intresse!

Dags att avsluta dagen. När jag startar bilen i Rannsätter så får jag en indikation på att oljan behöver fyllas på. Det måste väl finnas mackar i Munkfors tänker jag och styr kosan mot Munkfors. Eftersom jag bestämt att jag ska äta en sallad ikväll så kör jag mot centrum och hittar både en mack och en affär med färdiga sallader. Så bra. Sen var det bara fyra minuter till hotellet. Lämpligt nära.

Nu tänker jag inte skriva mer ikväll. Nu ska jag läsa lite, äta lite, kanske se lite på TV, ladda inför morgondagen. Hundbilder blir det nu. Om du inte är intresserad av borderterrier, foxterrier och parson terrier kan du sluta scrolla nu!Den här tiken tyckte jag var fin!


Den här tiken var helt underbar i balans och rastyp all-over, men så vann hon gruppen också och jag vet inte i skrivande stund hur det gick i BIS-et. Men det  borde jag veta eftersom jag förväntar mig "on-line" resultat!

Mimmi

Hej. Ser här att du är på resa och utställningar. Jag åkte förbi din stuga idag och du var inte där. Var till Borka och åt strömming, gott. Mimmi.