⛄ Sista dagen i januari 2015... ⛄

Otroligt vad tiden går. Tack och lov också eftersom vi går mot vår! Idag åkte julen ut med besked. Startade med det redan före frukost. Inte en julpinal finns det kvar. Här brukar julen åka ut lagom till tjugondaknut, men i år tyckte vi att det var så mörkt så ljusstakar och stjärnor fick stanna lite extra. Men nu har vi gjort plats för vår även om den särskilt idag känns väldigt långt borta. Vi har fått två dm snö, bara idag. Tack, det hade vi klarat oss utan. Mer än väl. Vägarna var eländiga när vi skulle till stan. Och tvungna var vi eftersom hundmaten var slut. Skönt med fyrhjulsdrift. Vilken härlig uppfinning!
 
Så blev det ändå några sköna lördagspromenader och gissa om lyckan var total när Aska nu fick lov att följa med. Vi har inte velat anstränga henne mer än nödvändigt då hon fick diarré häromnatten. Men nu är alla magar fina och mammorna äter precis som de ska. Och när vi gått sista vändan i ljuset så sa Raija (medan CG tog av sig kängorna inne på hans kontor och jag i köket) till Zigge att nu är det nog dags (i vardagsrummet där ingen av oss var). Så fixade vi parningsmattan och CG satte sig på en stol och försökte få till det. Men då blev Raija sur. Kan själv, sa hon och var grinig. Skit i dem, sa jag, låt de hålla på själva och visst, några minuter senare när vår uppmärksamhet inte var riktad mot dem så slog det till och blev en finfin parning som varade i en kvart! Heja, kennel Leiram’s, nu kan ni nog se valpar till våren! Ja, Raija ägs numer av våra vänner Gunnar och Marie i Hudik där de startat kennel med Raija som stamtik. Och om Solan eller Marie läser detta så hälsar Zigge att han är en riktig Casanova som vet precis hur man gör.
 

Så tog även denna dag slut och jag måste säga att jag är ganska trött efter Göteborgsresan. Som jag brukar säga, jag orkar härja likadant som förr, men återhämtningen tar längre tid! Efter den sömnlösa natten och mycket  hjärnkraft så tar det nog en dag till kanske till och med innan jag är fit-for-fight igen. Och nu känns det äntligen som om det är läge att ta upp träningen igen. Jag har inte riktigt vågat mig på mer än våra mjuka promenader, men imorgon blir det köp av träningskort och till veckan inleder vi med ett pass kanske två. Det får visa sig.

Lev väl, lev skön söndag och första dagen i resten av ditt liv och i februari 2015...

 

 Se vilka fina G-klavar det ligger i valplådan...Blanka, runda och nöjda...
 
Tuva blev verkligen illa utsatt av snön idag. Ingen Tuvasnö med andra ord. Matten hade glömt att smörja. På em blev det promenad på de plogade vägarna istället...