Släthårig foxterrier och hemma igen...

Det var dagen idag det. Den började tio i fem med att grannen gick ut med en stor hund förbi mitt rum. Det var samma visa igår men då somnade jag om men inte idag. Så strax före kl. sex gick jag upp och packade och slängde väskan i bilen. Redan halv åtta var jag i Ransäter och hade tankat då också. Hett som bara den redan nu. Tog plats i ringen där släthårig foxterrier skulle börja.


Släthårig foxterrier från Holland.

Något fantastiskt med denna helg har ju varit att träffa alla preppar. Gud vad kul att se Shoed, Gina och Mirko idag! Fast jag ville inte störa Shoed som var mitt i bedömningen. Marie och jag verkar vara följeslagare runt terrierringarna - mysigt! Egentligen skulle jag alltid vilja gå med någon annan i ringen och diskutera hundar. Det är fantastiskt roligt!

Lotta Melin och jag har också fått fin kontakt på våra tre gemensamma träffar. Först Parson i Avesta, sen Border igår och så släthårig fox idag. Kul, massa nya trevliga kontakter som man mött och sett på hundutställningar i snart 25 år, men som man egentligen aldrig närmat sig! Plus plus plus!

Jag hann också titta på borderbedömningen idag och kan åter konstatera att handling och attityd i ringen spelar roll, framför allt för all-rounders. Det gick ju nästan hem Camilla, nu är du nära!

Gissa om det var skönt att styra kosan mot Uppland igen. Inget illa om Värmland, tvärtom, nästa år kommer vi med husbilen och stannar en vecka! Men borta bra ni vet...

Tack alla trevliga människor jag mött och umgåtts med i helgen. Jag förstår nu det gamla talesättet Homio socius. (Googla det). Människan som social varelse.


The Assumption of the Virgin, Francesco Botticini, 1475-1476, tempera on wood, National Gallery, London. The Assumption of the Virgin by Francesco Botticini shows three hierarchies and nine orders of angels, each with different characteristics. 

Men nu är det nog med det för idag. Take care - out there!


Domaren lyfter på hatten för BIR-vinnande Borderterrier Ch Rockamore Viking! ;-)