☼ Sista dagen i februari månad 2013 ☼

Snart är den borta och kommer inte igen. Vintern 2012/2013, skönt. Imorgon är det vårmånad och jag går in i en ny tid i mitt liv. Det kommer nytt ljus med full kraft. Helt underbart. Det är mycket valp- och hundprat om dagarna och säsongen startar så smått på lördag. Rapporterna från valpköpare strömmar in och det är bara trevliga rapporter. Greta i Bispgården boar snabbt in sig likväl som Magnus i Östersund och Acapella i Järvsö. Duktiga valpar.
 
Vi har gått några veckor och pratat om Snygg Snobben också, en riktig fining som vi sagt får vara kvar härhemma med Brasse, men vi har också haft lite tankar åt ett annat håll. Så vi slog till på den tanken idag och erbjöd en av våra engagerade valpköpare att få möjligheten att ta honom. Det blev ett gott mottagande av det förslaget. Nu ska vi ses på lördag och ha lite kläm- och tittid. 
 
Dagen idag har för övrigt bjudit härligt vårväder med takdropp och strålande sol från klarblå himmel. Många långa promenader blir det då och möten med hästarna på ritt är ingen ovanligt. Ovanligt är dock att vi lyckas hålla alla fyra lösspringande hundar i schack medans hästarna passerar. Kastade luren i örat på S, men det tog vi igen senare på eftermiddagen.
 
Avslutar dagen med härlig träning mitt favoritpass med Manne halv fem. Knökfullt är det på hans pass men det är det ändå värt. Känner mig ganska nöjd faktiskt.  
 
Som ni vet så har ju cirkus Bombax lagt ner tillfälligt och det är ganska lugnt och behagligt härhemma. B-kullen fyller två veckor idag och har fått sina fantastiskt vackra ögon. Så det blir fotostudio imorgon och uppdatering av hemsidan. Vi har haft tur med att få bra valpköpare till våra kullar i år. Så nu blir det att baka bullar ett varv igen för från och med nästa helg är det öppet hus igen för valpköpare och rasintresserade, fortfarande fri entre ☺. Så fort valparna är tre veckor tycker vi att det är ok med besök.
 
Dagens bildskörd ses här:
 

Fina ♥-barn födda på alla ♥ dag. En kille och fyra tjejer.Växer och mår kanon, pälsarna blänker och magarna är fyllda. Tiken till vänster ska till K och T, den blå tiken som används till kudde blir kvar i kenneln hos fodervärd, killen längst till höger åker till Älvkarleby och de mörka tjejerna ska till Stockholm.
 
Fina spår i vårsnön
Vackra naturdetaljer som oftast göms av skogen ni vet - man ser inte träden....
 

Vi lever mitt i paradiset, helt orörd natur - nästan ☺
 

En och annan ulltuss lämnar förstås spår ☺
 

Fin Lukas är ännu kvar i väntan på den rätta hundvakten ♥
 

Lilla ljusa tiken ska flytta till K och T.
 

Finaste Fin Bert. Den fula ankungen växer upp och blir en svan. Ingen ville köpa Bert, han var för ful. Tills den rätta familjen P kommer hem och vill ha honom. Året är 1994. Dvs. snart 20 år sen. Han flyttar och dyker sedan upp på Bombaxdagen i Näsviken. Någon hund kommer uppför backen med en resning vi inte sett på länge (jag hade nog aldrig sett ngn vid det laget). Bert. Sen var hans karriär utstakad. Vann Bombaxdagen gjorde han endast 7 månader gammal. Sen blev han BIS-valp alla raser i Hudiksvall en månad senare för en vinthundsdomare (som är noga med rörelser). Han vann tio raka cert, blev BIR och grupplacerad gång på gång, blev vinstrikaste borderterrier och vann vinnartitlar både i Sverige och Norge. Han erhöll dåtidens certrekord men fick senare se sig slagen av systersonen Rosso som fortfarande har hanhundsrekordet. Det allra roligaste var när han vann BEST IN SHOW alla raser i Östersund (endast 3 borders genom tiderna har lyckats med detta). Vid sex års ålder började husse jaga med Bert och även där hade han framgångar med flera grävlingar och rävar på sitt samvete. Bert lever inte idag, men hans själ lever genom Brasse och hans kullsyskon eftersom Brasses mamma är barnbarn till Bert. Han är så nära och ändå så långt borta, Bert, en av de stora i kennel Bombax ♥ (2013 - nostalgins år)