🐱 Kattjakt på schemat idag 🐱

Det låg en stor katt i kanten vid torpet och blängde på oss när vi närmade oss. Det tog ett bra tag innan Zirhie upptäckte den, men sen blev det full fart och Tuva efter. Ecco stannar än så länge med oss. Vi knatade vidare och Zirhie anslöt efter ett kort tag.
 
Vi passerar några stugor på dagsturerna, den första har vi döpt till plommontorpet eftersom det bjuder fantastiska plommon vissa år, tyvärr inte alla år. Efter plommontorpet kommer vi till ödetorpet som inte är öde längre. Men när vi flyttade hit hade det stått tomt i över 30 år. För några år sedan köpte en närliggande gård upp ödetorpet och nu har de gjort det till en jaktstuga istället.
 
Så slutligen passar vi sommarstugorna, som vi säger, de är relativt nya i förhållande till torpen. Det är en familj med sin dotter som har varsin stuga, dvs. mamma och pappa har en och dottern en stuga. De har byggt dessa själva. Där går vi förbi också i princip varje dag. Idag upptäckte Zirhie något under en av stugorna, vi stannade inte kvar och tittade vad det kunde vara. Men roligt hade hon. Och hon blev lite senare än oss hem.
 
Mycket jobb idag, en lagom kicka-igång-måndag med världens bästa pass som avslutning. Kylslaget har det varit idag. Som om vårvärmen kom av sig lite. Lev väl kära bloggläsare. Imorgon ska jag besöka fina familjen (det är Johanna, Elis, Alex och Tobias) och på onsdag ska jag till Hudiksvall för att göra ännu en livsberättelseintervju.
 
 
Tuva tar paus...
 ...och undrar förstås vad Zirhie skäller på...