đŸ· Kalas hela lördagen...đŸč

Det blev en hÀrlig lördag i kalasets tecken som började med en skön hundpromenad i fint vÀder. Sedan Äkte jag till Alex pÄ födelsedagskalas. Jag vÀrmde lite paj frÄn lunchen, supergod glutenfri kycklingpaj och sen blev det lite trevligt hÀng och mingel.
 
PÄ kvÀllen for vi vidare till Axbor för intagande av jÀttegoda, svenska, egenfiskade krÀftor. Det var Ätta personer pÄ plats och jag hade gjort en kladdkaka med apelsin och grÀdde. Klockan var över 12 innan vi  kom hem. Somnade sött och var tacksam för den extra timmen som vintertid kommer med.
 
Vaknade till Ànnu en strÄlande höstdag som vi inleder med en hÀrlig lÄngpromenad med hela flocken. Aska uppskattar sÀrskilt detta att fÄ ett litet avbrott frÄn de smÄ. Njöt i hÀrligt solsken innan jag senare var ut och lade tre spÄr, stÀdade upp i kök och vardagsrum, torkade golv och dammade och stÀdade toaletter. SÄ var klockan tvÄ och gÀsterna kom. Först Ät vi korv och bröd och fikade lite och sen gick vi ut och gick spÄr. Det gick bra och tvÄ godkÀnda anlagsprov fick vi till. MÀrktes att vintertid ocksÄ kommer med mörker. Snart efter sista spÄret sÀnkte sig mörkret. Vi gick in och kokade pÄ en kanna kaffe innan vi skiljdes Ät och jag satte mig ner vid köksbordet och startade bloggen.  
 
Veckan som kommer Àr en spÀnnande och hÀndelserik vecka. För det första Äker CG ner till England pÄ tisdag för att hÀmta valparna, bara det... Jag ska pÄ trepartssamtal imorgon och pÄ tisdag ska jag hÄlla en förelÀsning som heter Interkulturella betraktelser i teori och praktik pÄ Skolforum tillsammans med en kvinna som jag nyligen lÀrt kÀnna. PÄ torsdag blir det möten och seminarier och pÄ fredag hemmapyssel. De varnar för snö i veckan vilket inte kÀnns sÄ roligt. Det Àr alldeles för tidigt med snö nu.
 
Men nu kopplar vi av och myser söndag, sÄ lev vel, lev kalas...
 
Mums sÄ gott, vilket bra initiativ !
 
Vilka vackra dagar den hÀr helgen bjudit pÄ...
 

Vilka fina omgivningar vi rör oss i dagligen... Àr verkligen tacksam för att vi valde just denna plats pÄ jorden att flytta till nÀr vi bestÀmde oss för att flytta ner igen...
 

Alex och hans nya cykel, med pÄ bild Àr ocksÄ morfar Lennart...
 

Johanna gjorde superfina tÄrtor som en riktig konditor, Petra har lÀrt mig, sa hon...
 

Kapten Krok, Kalle Karolin och Kajsa Kavat Àter och vÀxer... 
 
Â