🐕 VĂ„rsol i spĂ„rskogen... 👣

En skön söndag i spÄrskogen har jag haft idag. Tillsammans med en massa duktiga hundar och mattar. Jag har haft fem LÄnghÄrig Collie, en Golden och en Sheltie. SÄ roligt med Collie nu ocksÄ dÄ jag planerar att utöka mitt rasregister med dem och pÄ onsdag Àr det förelÀsning i Stockholm av en duktig uppfödare av rasen, dessutom har jag bokat en passiv elevtjÀnstgöring pÄ dem den sista april i Jönköping. Har jag lite tur kan jag fÄ till en korning ocksÄ i sommar. Tiden rÀcker inte riktigt till som jag skulle önska.
 
NÄvÀl, nÀr CG Äkte och handlade tog jag hundarna pÄ en tur i vÄrsolen som vÀrmde gott. NÀr vi ÄtervÀnde hem igen kom första ekipaget. Och sen droppade de in vartefter och alla var samlade vid 11. DÄ blev det kaffe och macka och en massa trevligt prat. Till Zarhas stora glÀdje fick en av de fina Collierna komma in och busa med henne eller rÀttare sagt som hon fick hÀrja lite med. Senare var de fyra och Zarha var alldeles lyrisk. Hon Àlskar verkligen andra hundar. Och vi skrattar ocksÄ Ät Zirhie som inte ens lyfter pÄ huvudet nÀr det kommer in en flock Collies och rumstrerar om. Underbara terriers.
 
Hursomhelst, ju mer jag lÀr kÀnna rasen (Collie) desto mer sugen blir jag pÄ att skaffa en sÄdan. Kanske blir det nÄgon gÄng i framtiden, nÀr jag har bÀttre tid och nÀr jag inte precis ska hÀmta hem en Tekla.
 
Vi skulle avsluta kursen redan vid tre idag eftersom jag hade kursstart pÄ nÀsta kurs vid fyra, men det överlappade eftersom vi drog ut pÄ tiden pÄ första kursen. De sista tvÄ spÄren fick deltagarna gÄ sjÀlva, tur att de var bekanta bÄde med skogen och spÄren.
 
KvÀllens introduktionskurs blev mycket trevlig och den kör vi ju utan hundar. Det blir presentation och mycket prat om hundar och ikvÀll om jakt ocksÄ eftersom jakten Àr fokus i det nya upplÀgget av kursen. Superkul att det Àr en jÀgare med pÄ den hÀr kursen. Vi kan lÀra oss mycket av honom och han bjöd gÀrna pÄ sina erfarenheter av bÄde eftersök och jakt.
 
Nu kan vi lugnt luta oss tillbaka och ladda om inför sista dagen i februari och Äterigen kan jag konstatera att jag vÀnder mig om och undrar vart Àven denna mÄnad tog vÀgen.
 
En skön vecka i lugnt tempo med mÄnga olika inslag vÀntar. SÄ lev vÀl, lev i spÄrskogen i vÄrsolen...
 
Hundarna och jag hann med en hÀrlig promenad i den vÀrmande vÄrsolen innan spÄrdagen började...
 

Vi undvek skogen idag eftersom jag visste att de skulle jaga, CG gjorde samma sak nÀr han tog eftermiddagspromenaden...
 

Förberedelse inför spÄrgÄng...