🌔 From dusk to dawn...🌛

UngefÀr nu Àr det ganska precis 16 timmar sedan jag vaknade (04:17). Det dröjer dock inte sÄ lÀnge innan jag kryper till kojs för nÄgra timmars sömn men Àn sÄ lÀnge "gÄr" jag pÄ all hÀrlig boost jag fÄtt idag i allt jag gjort. Dagen startade med handledningar, 4 st. Jag hjÀlpte till med bÄde det ena och det andra och fick sÄ mycket respons att jag nÀstan sprack av vÀrme och glÀdje... Sedan fortsatte seminariet som jag planerat sÄ det skulle bli en kul och lÀrorik dag. Det blev det. Vi startade med den individuella uppgiften att ta med sig nÄgot frÄn kursen, sedan blev det ett dilemma dÀr vi spelade upp en gemensam scen i en stökig klass och sÄ hade vi ett case och slutligen var det tvÄ studentseminarier som följdes upp. Wow... Efter den hÀrliga lektionen (som egentligen var fyra) fortsatte jag till Huddingegymnasiet dÀr jag skulle kicka igÄng en handledarutbildning inför nÄgot som kallas för parhandledning.
 
Jag hade förberett de stora dragen och det blev en fantastisk eftermiddag. Jag började med att utgÄ frÄn deltagarna (fÀrdiga lÀrare och förskollÀrare) och deras syn pÄ reflektion. Det resulterade i en tanketavla som vi sedan i grupper bearbetade pÄ olika sÀtt, grupp 1 sorterade lapparna, grupp 2 skrev rubriker, grupp 3 fick prioritera det viktigaste, grupp 4 fick lÀgga till ytterligare en lapp och slutligen fick grupp fem markera de lappar dÀr det stod nÄgot som inte gavs utrymme i verksamheten. En hÀrlig sammanfattning av deltagarnas tankar om reflektion blev att reflektion handlar om utveckling, att tÀnka sjÀlv, att tÀnka tillsammans etc.
 
DÀrefter fick grupperna ta fram ett fall/problem/hÀndelse/intresse som de gemensamt skulle reflektera kring. För att bryta gamla tankemönster hade jag gjort ett bildspel med bilder dÀr bilderna skulle locka tanken utanför den traditionella boxen. Slutligen lyfte vi innehÄllet i gruppernas reflektioner till det didaktiska perspektivet dÀr varje grupp fick en varsin frÄga att besvara, dvs. vad, hur, varför, nÀr och var man ska reflektera samt vem eller vilka som ska göra det. Check. Det blev klockrent!
 
Extra roligt var att Södertörns VFU-samordnare var en av deltagarna pÄ kursen, det hade jag inte en aning om, men jag hoppas nu att hon likvÀl uppskattade upplÀgget... NÄvÀl, det hÀr kan jag skriva mycket om, men det kanske rÀcker att skriva att jag har vÀrldens bÀsta jobb?
 
NÀr jag gick upp imorse strax efter fyra var det Ànnu mörkt ute... jag körde mot jobbet redan strax efter sex och kunde följa soluppgÄngen... kvart över sju var jag pÄ jobbet och kunde ta det lugnt och ta en kopp kaffe i lugn och ro innan första studenten kom. NÀstan prick kl. 19:00 var jag Äter hemma igen. DÄ följde jag i stÀllet solnedgÄngen pÄ vÀg hem. From Dusk to Dawn... (fast tvÀrtom - eller hur?)
 
Lev vÀl, lev from dusk to dawn...
 
SÄ gÄr solen sakta upp över landskapet nÀr Saaben och jag rullar ivÀg strax efter klockan sex pÄ morgonen... morgonstund...
 

Var till och med tvungen att ringa till Johanna och berĂ€tta vilka fina studenter jag har... nu Ă€r du i ditt esse, moster, sĂ€ger hon ❀ 💖 💚 - om jag Ă€r... Tog ett foto pĂ„ vĂ„r tanketavla om reflektion idag...
 

Lyckliga och glada ÄtervÀnder vi hemÄt mot vÄrt Tusculum...
 

Bra flyt var det genom stan ocksÄ...
 

Vi nÀrmar oss Uppsala... vi hinner hem innan det blir helt svart ute...