🌂✴ Ljus i vårt hus... ❇☔

Det brinner fint i ljusstakar och stjärnor i huset. Det blir några värmeljus och vanliga ljus med för den delen på kvällen, känns helt ok nu när mörkret kryper på. Mycket av dagen har ägnats åt textarbete, men absolut inte hela dagen. Den har förstås kantats av mer adventspyssel, promenader, ärenden i Uppsala och så avslutar vi dagen med kvalitetstid med busgrabbarna. Och Tobbe har lärt sig säga Moster. Check, hur gulligt är inte det. Och hur gulligt är det inte när Alex vill följa med moster hem eller när han längtar efter morfar Lennart och måste ringa honom en stund. Vilka guldstunder de ger i hjärtat de små. 💕.
 
Som pedagog försöker jag alltid hitta ett lärmoment och idag blev det lite geografi med Alex... vi kollade Sverige i relation till Finland och Danmark och var Alex bodde och moster och vart moster ska åka imorgon - Sundsvall... Det var lärorikt och tröttsamt, men bra att veta att färjorna i den nya boken kan åka till Finland över vattnet. Och vattnet syntes ju tydligt på kartan. När barnen ätit och hoppat i baljan var det dags för moster att åka vidare hemåt.
 
Känns som jag har hyfsad koll på läget inför kommande vecka i Sundsvall. Det blir långa och intensiva dagar men det kommer verkligen att bli roligt. Jag ska alltså bisyssla med datautbildning i fyra hela dagar, så jag har verkligen arbetat in en massa tid och kommer att kunna göra det med gott samvete. Jag kommer dessutom att handleda mina studenter på kvällstid likväl som kontakterna runt studentärendet fortsätter i veckan, så det är ju inte så att jag är frånvarande på jobbet mer än fysiskt, mentalt är jag närvarande i allra högsta grad.
 
Det här blir mitt första uppdrag för en av mina uppdragsgivare så det ska verkligen bli spännande att se vad det kan generera i framtiden. Ja, det är verkligen fullt ös mot ljusare tider, en massa härliga skäl att ta sig igenom dem, och är inte advent redan här och hjälper till att tränga igenom den allra mörkaste tiden? Och har inte ännu en vecka gått där vi haft ljuspunkter i livet var och varannan dag? Och börjar inte en fantastisk vecka i norr redan imorgon?
 
Så lev väl, kära bloggläsare, lev ljus och kärlek... ☀ 💕
 

Ett härligt kort på bröderna Charlie och Zune, verkar som det är reklamläge, åtminstone för Zune till höger...