🚉 Kommunikation i Göteborg... 🚌

TÀnk vad smidigt saker och ting Àr om man bara har en app i sin telefon att tillfrÄga. Först nu har jag hittat rÀtt vÀg till hotellet via VÀsttrafiks app. Under dessa Är har jag hela tiden tagit spÄrvagnen till Domkyrkan och sedan gÄtt en bra bit för att komma fram till hotellet. Genom ganska mörka gator pÄ sina hÄll och det har inte alltid kÀnts ok. Men med appen kunde jag nu hitta rÀtt buss som i princip gick utanför hotellet. Och som man i princip kan kliva pÄ utanför tÄget hit. Smidigt. Lika smidigt var det att byta buss för att Äka till Petras och Davids nya lÀgenhet. Klev av pÄ ena sidan vÀgen och klev pÄ nÀsta buss pÄ andra sidan. Samma sak pÄ tillbakavÀgen. Klev pÄ bussen kvart i nio och efter ett byte klev jag av strax efter nio pÄ hotellet. Nu vet vi det. Tills nÀsta gÄng vi Äker ner. Jag startar appen, skriver vart jag vill Äka och fÄr upp förslag pÄ de nÀrmaste turerna, var jag ska kliva pÄ och av och vart nÀsta buss gÄr. SÄ enkelt.
 
En hĂ€rlig kvĂ€ll och middag blev det hos Petra. David hade skolarbete sĂ„ honom fick jag inte trĂ€ffa den hĂ€r gĂ„ngen. Men gĂ„r fler "tĂ„g" 😃 och bussar!
 
Göteborg Àr en fantastisk stad. HÀr skulle jag kunna tÀnka mig att bo. Det Àr inte sÄ mÄnga platser i Sverige som lockar mig pÄ samma sÀtt som Göteborgs stad. SÄ mycket restauranger, mÀnniskor och puls. Inte alls lika som lugna Uppsala som knappt har nÄgon stadskÀrna att tala om. NÄgra kvarter runt Stora Torget, sen Àr det inget mer. I Göteborg breder centrum ut sig flera kilometer och jag brukar ibland prata om att Göteborg har fler centrum medan Uppsala har ett. Visst  kan vi flytta, sÀger maken, vi har inget som binder oss nÄgonstans. Men det blir svÄrt att slita sig frÄn vÄrt fina kök och den fantastiska skogen.
 
Nej, nu ska jag tillbaks till min spÀnnande bok igen. DavidsstjÀrnor av Kristina Olsson. Kan rekommenderas!
 
Lev vÀl, lev Göteborgskt...
 
 
Det finns mÄnga vackra hus i Göteborg, det hÀr ligger alldeles vid packhusplatsen dÀr jag numer kliver pÄ och av bussen som gÄr till hotellet...
Kristina

Var skall du hundpromenera i Göteborg?? Inga Àlgar eller rÄdjur och inte ett endaste vildsvin, det Àr jag sÀker pÄ.

Svar: SĂ„ sant. FĂ„r nöja mig med besök dĂ„ o dĂ„ 😊
Monica