đŸ¶ Ordningen Ă„terstĂ€lld, Zirhie har kommit hem đŸ¶

Vi tog en liten tur i det fina vĂ€dret, det blev HĂ€lsingland och Iggesund dĂ€r Hjalmar skulle lĂ€mnas och Zrhie hĂ€mtas. Vi packade in hela flocken inklusive lilla Ecco och styrde kosan norrut. Det Ă€r hĂ€rligt att Ă„ka bil med vĂ„ren utanför fönstret. Det dröjer inte lĂ€nge förrĂ€n alla i bilen sover. Utom chauffören förstĂ„s 😊. Det Ă€r skönt att ha Zirhie hemma men det blir tomt utan Hjalmar. Vi har haft honom sĂ„ mycket nu och tagit med honom pĂ„ resor överallt, bott pĂ„ hotell, Ă„kt fĂ€rja och bĂ„t, sĂ„ han blir liksom en naturlig del av vĂ„rt liv. Tur att han snart kommer tillbaks och att vi har lite resor med honom inplanerade.
 
Idag hade vi tid med en fikapaus hos Schelins och kunde sitta ute i solen och njuta. Det var Ärets första utefika faktiskt och visst smakar kaffe bÀst utomhus? Anna-Lena hade bakat supergott bröd utan socker och mjöl sÄ en god macka med gott samvete kunde jag ta till kaffe. Det hÀnder aldrig kan jag sÀga! Tusen tack!
 
DÀrmed var alla hundar vÀl avrastade nÀr vi styrde kosan söderut igen. Zirhie var vÀl inte helt övertygad om hon skulle följa med eller inte. Och det var nog inte BlÄzza heller som gick igÄng med Zune pÄ parketten. Hemma kÀnner de sig hundarna nÀr vi kommer till Iggesund.
 
Resan bÄde upp och hem gick utan nÄgra missöden eller annat. Det var bara att köra sÄ vi var hemma en bit före mörkrets inbrott. Nu ska vi koppla av med lite lördagshÀng i soffan och sen hÀnder det en massa spÀnnande saker imorgon. Bland annat kommer husbilen "hem".
 
 
Det hÀr Àr Bambam - NO CH & SE CH Bombax BÀska Droppar. Han föddes i vÄr be-back-to-business-kull, dvs. efter nÄgra slumrande Är för kenneln föddes A- och B-kullarna 1994. BÀgge kullarna var efter vÄr nya import "Haggis" Baillieswells Auchentoshan. Han var engelsk champion och min 30-Ärspresent. Innan dessa tvÄ kullar kom föddes ocksÄ U-kullen (med mÄnga hÀrliga valpar som alla sÄldes), W-kullen med stjÀrnan Whats On (mamma till B-kullen) och X-kullen med Xcalibur i spetsen. Efter det föddes Y-kullen med tjejerna Ystra och YrhÀtta. YrhÀtta har en alldeles egen historia som jag ska berÀtta sÄ smÄningom och i Z-kullen föddes Zigma - Mandy som flyttade till Axbor.
 
Bombax Black Ribbon "Bert" skrev historia nÀr han som tredje borderterrier nÄgonsin vann Best In Show alla raser. Han erhöll pÄ sin tid certrekordet för hanhundar. Bert vann ocksÄ tvÄ terriergrupper. I A-kullen föddes fem valpar varav fyra blev champions. Och pappa till bÀgge kullarna -  Haggis - vann vinstrikaste avelshane fyra Är i rad. En sÄn hane skulle jag vilja ha igen!
Haggis", min första engelska champion importerades 1993.

NÀsta kull som presenteras Àr C-kullen, född 1995. NÀr det blir, det vet man inte riktigt.
 
 
Rosa

C-kullen frÄn 1995 ser jag fram emot att lÀsa om, Àven om jag vet att tÄrarna kommer att rinna. En av de fyra var det som gav mej kÀrleken till denna underbara ras