🎧🎩 Ett liv pĂ„ nĂ€tet...đŸŽČđŸŽș

Jag har ett liv pĂ„ nĂ€tet och ett pĂ„ jorden. Ja, sĂ„ tror jag att mĂ„nga mĂ€nniskor har. Jag startar alltid min (lediga) dag med att kolla vad som hĂ€nt pĂ„ nĂ€tet över natten. Det Ă€r notiser, olika drag i ett par spel, Quizkamper (mot maken som jag alltid förlorar), hĂ€ndelser pĂ„ fejjan och ja, vad det nu kan vara förutom mailen dĂ„ kanske. För nĂ„gra Ă„r sedan (kĂ€nns som stenĂ„ldern) startade man igĂ„ng sitt gamla stukade modem pĂ„ en hastighet som ingen vĂ„gar tĂ€nka pĂ„ ens idag. Det kvittrade till och sĂ„ var man ute pĂ„ nĂ€tet. Skynda, skynda kolla allt, för det var dyrt att vara uppkopplad. Men vad fanns att kolla, inte sĂ„ mycket mer Ă€n mailen (som var mycket sparsam pĂ„ den tiden - Ă€ven om folk hade mailadresser sĂ„ kollade de aldrig sina mail), sĂ„ smĂ„ningom kom tidningarna ut med sina hemsidor och man kunde lĂ€sa nyheter. Det var dĂ„ begreppet uppkopplad uppfanns. Man var uppkopplad typ en halvtimme - till en timme om dagen.
 
Men sen har det exploderat. Det Àr sÀkert 15 Är sedan man sa att det publicerades 1 miljon hemsidor per dag. Jag undrar hur mÄnga det Àr nu? Idag Àr det en sjÀlvklar del av vardagen att vara uppkopplad. Att bli nerkopplad gör en helt galen. Man till och med skriver om det pÄ facebook - "nu har jag varit utan internet sedan i mÄndags". Vad mÀrkligt det skulle ha lÄtit för sÀg 20 Är sen?
 
Jag minns att kommunen gick ut med en förfrÄgan i NÀsviken nÀr vi bodde dÀr, om det fanns intresse för bredband eller ADSL som det hette dÄ. Men intresset var svalt. Jag tror möjligen att det var ett par hushÄll till förutom vÄrt som anmÀlde intresse, sÄ det blev förstÄs inget.
 
Dagar som dessa med över 30 grader i skuggan Àr vÀl lÀmpade att "hÀnga" pÄ nÀtet. Man orkar inte sÄ mycket mer. De barn som föds idag kommer med stor sannolikhet att undra vad man gjorde dÄ, innan SmartPhone fanns. Ja, man kan ju verkligen undra det?
 
Dagar som dessa har Gud infört för att ge mÀnniskan lite ro och vila i livet. För hÄll med att du inte orkar göra sÄ mycket mer Àn bara vara och tÀnk jag njuter faktiskt av det, av att bara vara. Tids nog blir det annan ordning pÄ torpet, men fram tills dess har vi vilodagar och hÀnger bÄde pÄ jorden och i "cyberrymden".
 
Lev lugnt, surfa sÀkert...
 
 
Dags för en ny kull-presentation (Rosa - C-kullen har vi presenterat för lĂ€nge sen 😊). Dags för F-kullen född 1996. Vi hade en hane tingad frĂ„n Tyskland sĂ„ vi inspirerades av det nĂ€r vi döpte kullen. PĂ„ bilden kanske den mest kĂ€nda i kullen, nĂ€mligen Ingo, Ch B. Fitz Patrick. Han blev kvar hemma pĂ„ kenneln som avelshund och tĂ€vlingshund med fina framgĂ„ngar och mĂ„nga BIR. Han blev Ă€ven BIS pĂ„ Terrierklubbens utstĂ€llning i BorlĂ€nge samma dag som CG fyllde Ă„r. Det var en hĂ€rlig dag!
 
Ingos syster Flingan, Ch Bombax Florinda, har ocksÄ en speciell historia. Hon charmade vÄr nya hundkille Henrik sÄ mycket att han inte kunde slita sig frÄn henne. Vi sa att han gÀrna kunde bli fodervÀrd, men det behövdes lite övertalning av förÀldrarna. Men nÀr Flingan kom hem "över helgen" sÄ var det kört. Hon bodde hos Henriks familj resten av sitt liv, dÀrtill flyttade mormor Sofia in ocksÄ. Ni förstÄr att detta Àr mÄnga Är sen. Och hör och hÀpna mailar inte Henrik hÀromdagen och erbjuder sig att vara hundvakt! Perfekt för tjejerna i helgen nÀr vi ska bo pÄ "icke-hund-hotell"!
 En Ă€ldre Flingan pĂ„ landet utanför FĂ€rila. Flingan var ensam tik i kullen tillsammans med tre bröder. Ingo stannade hos oss i kenneln. Floyd, B. FitzGerald flyttade till Tyskland dagarna efter att han blev BIS-valp pĂ„ Årets Border i Lerum (och det Ă€r en historia i sig). och B. FitzWilliam "Tyson" flyttade till kennel Gunfighter.
 
Ännu en hĂ€rlig bild pĂ„ Flingan vid stugan, ett av de sista korten tagna pĂ„ henne. Hon blev 14 Ă„r. Mormor Sofia blev nĂ€stan 17. Vilket fint liv de fick tillsammans med Henriks familj!

En fantastisk dag i Alfta för mĂ„nga Ă„r sedan (strunta i att jag visar svansen fel och fronten galet + ett rakt bakstĂ€ll - det var en hund som förtjĂ€nade en mycket bĂ€ttre handler 😊). Ingo blev BIR och BIG-R, dottern B. Griselda blev BIM, sonsonen B. Rigoletto blev BH-2 med cert, BĂ€sta Uppfödargrupp och placerade (minns ej vart). En hĂ€rlig dag hade vi - kommer ni ihĂ„g, ni som var dĂ€r?
 

Och sÄ en sista bild pÄ Ingo vid kaffegruset i NÀsviken med Dellensjöarna i bakgrunden. Vilken hÀrlig kull F-kullen var. TyvÀrr blev det inga valpar kvar efter Flingan. Ingo dÀremot, lever vidare genom sonen B. Knockout och hans son Rigoletto och hans son B. Donizetto och hans dotterson B. Ecco (född 2014). Den hanhundslinjen har ocksÄ en egen historia att berÀtta!
 
Nej, nu vill jag avsluta med ett hÀrligt kort som kom pÄ posten hÀromsistens...
 
Grannarna i Svartan har varit pÄ semester i Tyskland. Tusen tack för den fina hÀlsningen, vÀlkomna hem. Kram!