🍟 Cullarna hos Bombax 🍟

Zirhie och Cullen mÄr bra. Skönt. En av tikarna var lite svag och jag hade problem med att fÄ igÄng andningen. Jag tog bÄde veterinÀren och assistenten till hjÀlp och vi donade och hade oss, men fortfarande kippade hon efter andan. Blev vÀldigt osÀker pÄ om jag skulle klara henne, men det gjorde vi. Efter ett par timmar var hon igÄng som de andra och nÀr vi slÀckte för natten hade alla magen full med mat och var varma och torra och andades lugnt och fint.
 
Skönt att det blev en lugn natt med god sömn. Ingen hund fick sova i sovrummet med undantag frÄn Tuva dÄ förstÄs. Jag kunde ju inte lÄta henne sova helt ensam i köket nÀr de andra hoppade upp i sofforna och sov. Hon kommer Ànnu inte upp. Och jag törs inte ha henne lös i sÀngen, den Àr för hög. Och inte pÄ golvet för vem vet vad hon hittar pÄ med nyfödda valpar och Zirhie behövde lugn och ro.
 
SÄ hon fick sova i sin lilla valpbur i sÀngen bredvid min kudde. Det gick ju hur bra som helst. Hon sov som en stock hela natten och i morse nÀr jag vaknade lÄg hon och snarkade pÄ rygg med alla tassar i luften. TÀnkte hon kunde komma ut i sÀngen en stund pÄ morgonen men hon sov ett tag till och sen var det dags att gÄ upp och slÀppa ut gÀnget. SÄ var det med den saken.
 
SÄ gick den förmiddagen Ät till allt möjligt inklusive en regnig promenad och sÄ var det dags att Äka till stan och fylla pÄ med Àgg och fil bland annat. Brukar inte Àta pÄ McDonalds sÄ ofta, men nu var det invigning pÄ en ny restaurang vid GrÀnby. Passade precis i lunchtid och eftersom jag ocksÄ skulle handla lite. SÄ tÀnkte tydligen hela Uppsala. "Alla" var dÀr!
 
VÀxlade dagen med jobb och promenader. Valptittning. LÀsning. Nu Àr jag trött men jag ska ÀndÄ skriva lite om de C-kullar jag varit med om pÄ kennel Bombax genom tiderna.
 

Min allra första C-kull föddes 1995. PÄ bilden ovan ses Calorie och Caprice, tvÄ fantastiska avelstikar och familjemedlemmar. Calorie hann fylla 17 innan hon dog och Caprice blev 16,5 Är. I den hÀr kullen föddes fyra valpar, tvÄ hanar och tvÄ tikar. De har en lÄng historia tillsammans. Calorie blev kvar i kenneln medans Caprice flyttade till vÀnnerna pÄ Axbor och producerade en rad finfina vinnare bland andra Axbor Bingo och Axbor Born to Be Alive. Calorie gav kennel Bombax en framgÄngsrik tiklinje som givit mÄnga fina hundar. I första kullen gav hon vÄr allra förste lydnadschampion Bombax In Trust "Gilbert" och hennes andra kull var feministerna - fem tikar som föddes pÄ internationella kvinnodagen. Nickolina sparades och fick i sin första kull vÄr fina champion Bombax Under Cover och i sin sista kull gladde hon kenneln med vÄr 100e champion Bombax Figaro. Figaros syster Frida blev kvar i kenneln och födde i sin första kull multichampion Bombax Royal Trademark och i sin sista kull födde hon nÀsta C-kull nÀmligen multichampion Coque Rouge. Systern Copy-Cat stannade i kenneln och Àr idag stolt mamma till rekord-Qullen med fyra BIR-vinnare varav tvÄ grupplacerade.
Foto: Rosa FrisegÄrd.
 

Bombax Frida, barnbarn till Calorie och mamma till vÄr nÀsta C-kull födda 2006.
 

JuniorvÀrldsvinnare-03, Internationell och nordisk champion, vÄr egenuppfödda 100e champion Bombax Figaro. Fridas kullbror.
 

Och sĂ„ kom nĂ€sta C-kull i Fridas andra och sista kull. En kull pĂ„ 8 valpar som knappast klarat sig om inte mormor Nicolina gĂ„tt in och stödmatat. Vi kĂ€nner fortfarande tacksamhet till familjen Sigvardsson för allt arbete med C-kullen. PĂ„ bilden ser ni Bombax Coque Rouge "Lukas", den allra första jaktchampion som jag utbildat sjĂ€lv och fick hjĂ€lp av goa BjĂ€rvarnas för injagning till championatet. Han Ă€r dessutom bĂ„de Nordisk och Internationell champion och ViltspĂ„rchampion. Brain and Beauty. Är pappa till stamtiken hos kennel Firmanz. DĂ€r hon Ă€r supermeriterad och har bĂ„de jakt- och utstĂ€llningschampionat parallellt med lydnads- och viltspĂ„rmeriteringar!
 

I kenneln stannade Lukas syster Bombax Copy-Cat. Som blev stolt mor till Jaktchampion och viltspÄrchampion Bombax Napoleon och senare till Q-ullen som innehar rekord av meriteringar i en och samma kull. PÄ bilden ser ni Bombax Quilla nÀr hon vinner BÀst i Rasen, cert och CACIB i Svenstavik 2013.
 

Och en C-kull ger en C-kull ger en Cull. Ja i ganska rakt nedstigande led. Ch Bombax Qubec som Àr son till Copy-Cat som Àr barnbarnsbarn till Bombax Calorie Àr ju pappa till valparna som föddes igÄr, dvs till den tredje C-kullen för min del. Gissa om man har förvÀntningar?
 

Men vi har ocksĂ„ en hĂ€rlig C-kull som kommer frĂ„n en annan linje Ă€n Calories. Det Ă€r C-kullen som föddes 2002 och nu Ă€r 11 Ă„r. TyvĂ€rr finns inget kvar frĂ„n den kullen. Ibland blir det sĂ„ tyvĂ€rr. PĂ„ bilden ser ni Bombax Ciceron, "Simpson" vinna veteranklass och placera sig i BIS-finalen för ett par Ă„r sedan. Ägare Marie Löfstrand, kennel Leirams.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Rosa

TÀnk att jag Ànnu blir tÄrögd av att se den bilden pÄ Cappie och Calorie fast jag tagit den sjÀlv, dessa fantastiska vackra gamla damer. Caprice blev 16 Är 7 mÄnader och 21 dagar som Calories Àgare rÀknat ut :-) Och B Royal Trademark bor ju hos oss sÄ lite slÀktskap finns kvar tack och lov, för de generna vill man ha kvar. Cappie fick ju mitt hjÀrta att smÀlta och fick mej att Àlska denna ras och det kommer jag för alltid att vara tacksam för