♦ Var och en har sitt ♦

Det går förrunt, som en god vän brukar säga. Ett bra tag har vi vetat att våra bästa grannar ska flytta till stan i höst. Vi hade tänkt uppvakta med en blomma och tacka för dessa åtta trevliga år, men nu har de flyttat - redan. Ja, var och en har sitt. Vi löser det genom att åka till det nya stället om några veckor med en inflyttningsblomma istället. Då passar vi på att se hur de bor också. Det går ju alltid att ordna med allt.
 
 
Ett tag nu har det varit fanatiskt mycket skräppost och reklampost i min inkorg. Bland annat får jag titt som tätt specialpriser på Viking- och Siljakryssningar. Jag är väldigt tveeggad till kryssningar. Jag tycker egentligen inte om att åka båt och egentligen tycker jag det är fantastiskt trevligt att kryssa. Men. Det får inte vara höst för jag fixar inte gungningarna. Varenda minsta lilla gungning så tänker jag på Estonia. Men är det glittrande vindstilla hav i strålande sommarsol, ja då kan jag njuta av en kryssning. Så om ni ska överraska mig med något, köp inte biljetter till en höstkryssning!
 
 
Idag åkte veden in. Det tog några timmar. Med anledning av min nackskada vågar jag inte bära mer än 3-4 vedträn åt gången och det gick ju alldeles utmärkt! Synd att jag inte hade stegräknaren på. Jag har nog avverkat ett antal idag gissar jag. Vedboden är nu full och vintern kan komma. Härlig björkved dessutom som värmer så gött! ♥
 
 
Så var det en sväng in till ICA Maxi i Stenhagen för att handla sallad till kvällen och frukost. Och apropå ICA Maxi. I Uppsala har vi en rad fina mataffärer men det är bara en av dem som passar alla mina önskemål och det är ICA Maxi. När City Gross öppnade i Uppsala blev vi väldigt förtjusta i den affären. Men de hade inte min sockerfria sojamjölk, så jag skrev som önskemål (de bad kunderna att skriva önskemål om sortiment och annat på väg ut från kassorna) att de skulle ta hem den produkten. Men inget hände. Efter att jag skrivt önskemålet tre gånger bytte vi affär.
 
 
Igår upptäckte jag att Coop i Gränby tagit bort den sockerfria sojamjölken ur sortimentet. Hm. Det blir att sluta handla där. Det som ICA Maxi vinner på är 1) att de alltid har sockerfri sojamjölk 2) de har en fantastiskt fin salladsbar med tre rader istället för ICA Kvantums två 3) de säljer billiga tuggpinnar 100-pack 4) de har för det mesta CGs favorityoughurtsorter. Utav dessa fyra av våra önskemål har övriga affärer i stan oftast bara 1 eller 2 i sitt sortiment. Inte ens favoritaffären Torgkassen fixar mer än mitt första önskemål. Jaja, det är väl som det är med det. Var och en har väl sitt ♥☺
Så här såg det ut i tisdagskväll när veden kom!

Så här såg det ut idag på eftermiddagen efter att energin kom ☺

Och nu knäpper det mysigt i kakelugnen, som förresten sotades i torsdags och fick beröm för att den var i så fint skick!