♥ 20 år med husbil ♥

Handbromsen idragen, hundarna rastade, vinet upphällt och rasstandarden för Jack Russell Terrier på bordet! En vanlig lördagkväll i husbilen. Myser riktigt. Det var evigheter sen hundarna och jag på egen hand stack iväg på äventyr med husbilen. Men ikväll gjorde vi det och blev lite nostalgiska för tänk det är 20 år sen vi skaffade vår första husbil! Året var 1992 och vi hade bott i Näsviken i vackra hälsingland drygt ett år. Vi hade problem att få till det där med våra utställningar på helgerna och någon som kunde vakta resten av flocken. Så vi tänkte att husbil kanske är en god idé. Sagt och gjort köpte vi en lite van som var inredd i bak. Det gick att sitta där på dagen och det blev en dubbelsäng på kvällen. Jag sydde till och med gardiner och dynor till den. Vi vårdade den ömt men bestämde efter en sommar att satsa på en "riktig" husbil.

Så vi begav oss till en husbilsfirma i Bollnäs och se där stod en underbar Elnagh med holk, dvs det gick att sova ovanför förarhytten och det gick att bädda dubbelsäng i bak. En riktig pärla! Den köpte vi. Åh vad vi trivdes i denna fina husbil. På utställningarna bjöd vi in våra vänner att sitta runt "vardagsrumsbordet" i bak. Det fanns gott om plats. Hundarna älskade att åka husbil och när det var som mest hade vi 12 hundar med oss på resan!

År 2000 var det något som skulle fixas med husbilen så vi var tillbaks på husbilsfirman igen och se - där stod en alldeles ny Elnagh Magnum. En riktig pärla bland husbilar. Vi gick in i den och föll pladask men det var oerhört mycket pengar så vi lade tanken åt sidan. Vi var dessutom oerhört nöjda med den Elnagh vi redan hade. Men varje gång vi var förbi Bollnäs tänkte vi på denna fina Elnagh Magnum. Så en dag 2001 åkte vi till Bollnäs i något ärende och jag kunde inte låta bli att ännu en gång titta på denna fina husbil (som var osåld sedan förra året). Jag går in och pratar med honom (han som ägde firman) sa jag och gick in. Ja sa han ni får xx kronor för er gamla bil i inbyte - vilket var ett högre pris än vi gav för åtta år sen! Helt otroligt. Då hade vi både rökt och haft hundar i den!

Nej, CG sa jag, denna chans kan vi inte missa! Men dessa pengar, vart ska vi få dem ifrån. Ja gissa? Vi slutar röka! När vi sedan började räkna på det visade det sig att vi rökte upp typ en husbil i månaden så sagt och gjort - affär gjordes och maken och jag kom överens om att samma dag den nya pärlan kom hem - samma dag fimpade vi för gott. Skulle någon av oss falla tillbaks till rökningen skulle husbilen säljas. Deal is a deal! Så den 21 april 2001 hände en rad fantastiska saker. Vi slutade röka, vi fick hem världens finaste husbil och bästa vännen Karin fyllde jämt! Detta glömmer vi aldrig. Och vi har inte tagit ett endaste bloss sedan dess!

Tänk vad många lyckliga stunder vi haft i husbilen (husbilarna) genom åren. Nu sitter jag här igen och har kvalitetstid. Lyx. Ja det är lyx att ha husbil. Nu sitter jag i en ny Elnagh husbil igen. En annan pärla. Italiensk pärla. Men innan jag kom till Västerås gick dagen i flygande fläng med en härlig promenad och ett härligt väder, en härlig grubbelstund på en grubbelsten och sen städning och av husbilen och pyssel med att boa in sig i den. Alla värmeljus, dukar och blommor och annat som gör den till en personlig husbil. Kanske ska jag ta några bloggdagar med att berätta dessa historier som jag har upplevt med våra husbilar genom åren men som aldrig berättas. Ja varför inte!

♥ Kram och ha en härlig lördag oavsett om du är här i cyberhusbilen med mig eller någon annanstans...♥
Många mysplatser i husbilen. Zirhie under bordet! ♥ 


En vanlig syn på utställning. Ingen vacker omgiving men en rad entusiastiska hundmänniskor med husbil!

Kicki

Va mysigt!

Vilken härlig blogg du hade ikväll.

Husbil skulle vara toppen!!!

Lilla söta Zirhie :)

Lycka till i helgen och stor kram.Kicki med ponkar ;)