Från halv sju till nu

En hel dag med hunderiet. Började gå upp vid halv sju tiden och gratulerade maken till den fina utnämningen till Terrierklubbens ordförande. Han blev vald igår kväll utan några motförslag och hela styrelsen valdes i lugn och ro enligt valberedningens förslag. Så det var samtalsämnet medan vi delade upp morgonbestyren. Lilla Uraxina åkte till sin nya familj igår så det var "bara" två roliga blå hemmavid. Men det är alltid en massa jobb på morgonen ändå med allt och jag packade det sista. Husses min när han skulle lyfta ut min väska var betalbar även om han överdrev en aning. Jodå jag har tänkt på allt nästan, hela väskan full med kläder för sol, regn, moln, blåst, vårvärme, högsommarvärme, nästan snöstorm faktiskt. Iväg kom vi vid åtta draget - då var det lugnt i huset och Musse och Rakel fick åka med. Men inte Zirhie - hennes päls var inte i den konditionen.

Passa på att mysa nu Rakel!Iväg till Österbybruk på tävling med hundarna. Musse skriker när han ser att vi är på utställning och vill hälsa på ALLA hundar. Husse svettas verkligen med denna galning fast han kommer aldrig erkänna det. Tvåa bästa hane med cert blev det - inte illa - husse slut. Sen var det dags för lilla Gullan, Bombax Hera. Vinner championklass tikar, vinner bästa tik och sedan Bäst i Motsatt kön. Slagen av vår käre Axbor Dante. Finfin idag. Men nu glömde jag ju lilla Göta som började inta ringen med den äran och bli BIR-valp. Heja Akimbo's!


Det har varit svinkallt på morgonen i Österbybruk och det var inte Hillarys (Hera) (inte mitt heller) favoritväder, var väl inte på världens bästa humör kanske men vacker är hon. Tack Barbro för att du tar så väl hand om henne och håller både päls och utställningskondition!Vi åt tillsammans med vänner och vinnare innan jag begav mig iväg från Österbybruk. Vill också berätta att vår nya hundtjej började på sitt hundjobb idag med bravur. Fixade att rasta med Raija kvar hemma, gå ut och gå med Zirhie med tillbaks hem och valparna både mätta och trötta utan att bli uppätna. Så himla kul! Äntligen. Att hon heter Johanna är ju ingen nackdel. Alla Johannor jag känner är ju superduper.Nu avslutar jag den här dagen i mitt liv. Ja, strax i alla fall, inte riktigt än. Men innan jag gör det vill jag berätta att jag går domarutbildningen i Öster Malma - äntligen skulle Gert Fylking skrikit. Ja, äntligen är jag här och jag har haft en helt fantastisk start på kursen. Jag lämnade Österbybruk efter att vi ätit tillsammans och rullade söderut. Strax före tre var jag framme och blev oerhört väl mottagen av Helena! Hittade mitt rum, packade upp och tog det lugnt. Det var ju först kl. 16 som vi skulle starta. Kvart i gick jag mot samlingssalen och döm om min förvåning när jag ser att jag är sist!


Öster Malma Slott

Jag slänger ett öga i programmet och ser att det är full fart till kl. halv nio och tänker att det kommer jag aldrig orka - hålla koncentrationen uppe. Men ni som känner mig - vad händer när kl. närmar sig sex - sju på kvällen, då vaknar jag till och kommer in i andra andningen. Men jag ska inte bara skylla på att jag är kvällsmänniska - nej, kvällens program var också så oerhört intressant och spännande att det naturligtvis bidrog.

Maten fantastisk. Miljön underbar, kurskamraterna trevliga (undrar om de är lika nervösa som jag är?), lärarna kunniga och erfarna och kan svara på frågorna, stämningen god! Vad mer kan man önska? Men också - jag gissar att vi 15 som är här är världens absolut mest motiverade kursdeltagare!


En helt fantastisk dag helt enkelt - som jag kommer att leva länge på! Men det finns EN nackdel - och det är att jag sitter här igen och kan inte för mitt liv tänka mig att sova - redan - nej men upp ska jag imorgon igen. Det är ett elände att vara kvällsmänniska!